11 Jun 2014

Siapa Nama Baby? :)

perbualan antara mak & anak kat umah
suka sembang ngan nayli
sebab mulut dia pokpekpokpek sekarang ni
syok dibawak bersembang, ada je jawapan dia :)

kat umah ni, nayli bahasakan diri dia 'baby' :)
memang baby sangattttt
sampaikan acah-acah nak baby baru
pun dah sentap takmo kawan kita, hehehe

antara perbualan kitorang

mama: baby, siapa nama abang?
nayli: jakuan! (zakwan)

hahahaa! tergelak mama dibuatnya
mentang-mentang ada darah jawa ye
nak menyebut pun kena penuh ke'jawa'an :)

pastu sambung lagi..

mama: nama baby siapa?
nayli: kakak yah! (kakak saadiah)
mama: bukan la baby, nama baby nayli. ikut mama cakap, 'nama baby nayli'
nayli: nama baby kakak yah!

adesss! ;)

kakak yah (kakak saadiah) tu sepupu zakwannayli
abang dia yang berangkat ke yaman (MamaZN citer semalam)
lately ni, memang kamceng la budak berdua ni
main asek nak berdua je
kalu dulu takleh nak dekat, ada je nak gadoh, haha!

kengkadang tu kat umah
tetiba je nayli tanya, 'mana kakak yah?'
aikkk? rindu ke? kakak yah ada la kat umah dia, hehe...
baru je jumpa minggu lepas, dah rindu ke nayli?

ye la...
orang takde kakak, tetiba ada plak yg melayan, seronok la dia
kalu dengan abang zack asek nak gadoh je! :P

11 comments:

mama tisya berkata...

jakuan ye naily...hehe

syawalsimpsons berkata...

alamak kena carik kakak ni...ehh kakak ke...kena carik adik ni untuk baby nayli ni..kikikiki

Sue-Rya Qistina berkata...

kemain bijak bestari lagi. hehehe

eima berkata...

biasa la tu mesti yg girl mesti kawan ngan girl cam icha jg ... die kawan ngan sepupu pompuan je .. tp memilih ... hahahha

salwana nordin @ che'wa berkata...

alololoo baby..baby..

hhheeee..comel nau nayli..dgn tembamnya!!

mummy_ayu berkata...

girl memang becok kan? sama ngan Iris..seronok ajak sembang. ada2 jer idea diaorang.. :-)

zety berkata...

hahahaa,suke2 tuko name ye nayli..okle tu..dari Maryam,tibe2 blk skolah ckp rambut die gerbang mcm antu kak limah t_t

QasehnyaRania berkata...

nape baby x mo bby.. ada bby nanti blh kwan.. hihi

mamaarifakeem berkata...

Pandai rindu rinduan ye.. ihiks..

Adlin Mohamad berkata...

bijak2 ..
nak ada bby lagi kot ni baru ada geng borak hehehe

Masya berkata...

hahaha.. dah sudah nayli².. dia confuselah tu agaknya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...