18 Jun 2014

Rindu Bau Newborn Baby ;)

lately ni mamaZN terima beberapa berita gembira dari kawan-kawan
ada yang baru disahkan preggy
dan ada jugak yang baru lepas melahirkan
tahniah korang! sangat happy utk korang! :)

sabtu lepas mamaZN pi lawat baby baru lahir, hehe
bestnya! excited nak tengok baby kecik
sahabat mamaZN yang pernah 1 sekolah, 1 dorm, 1 kelas, 1 rumah dulu baru bersalin 1st baby
tu yg bertambah excited nak pi tengok tu :)

wangiii jek bau baby kan?
tak jemu plak tu bila tengok baby
rasa mcm takmo buat kerja lain
asek nak ngadap baby jek, hehe
tapi ada budak tu 'sikit juga ada jeles' haha!
pantang mamaZN nak cium baby
mula la ada rasa cuit-cuit, soh cium dia jugak
sabo je la nayli ni ;P

kengkadang ada rasa sebak jugak
bila pikirkan, kalu tak pasal keguguran dulu tu
mesti duedate mamaZN dekat-dekat waktu sekarang ni
mesti tengah tunggu hari
Astghfirullah...
tak baek kan?
Allah knows the best utk setiap seorang dari kita
ada sebab kenapa perkara sebegitu terjadi
kalau itu yg terbaek buat keluarga kami
siapa kita utk menidakkan ketentuan Dia kan?

bila 'rasa' tu tiba-tiba datang
cepat-cepat mamaZN pikirkan betapa bersyukurnya
dengan kehadiran zakwannayli - anugerah terindah kami
kalau ada rezkinya nanti pasti tak kemana... betul tak?

lagipun rezki yang Allah beri ada dalam pelbagai bentuk
kesihatan, kasih sayang, kewangan, anak
macam-macam...
kalau kita rasa kita kekurangan dari segi yang ni
mungkin Allah lebihkan rezki dari segi yang lain plak

mamaZN pikir macam tu je sekarang ni
sentiasa berbaik sangka...

pada kawan-kawan lain yang belum merasai rezki yang 1 ni
jangan cepat putus asa k! 
in shaa Allah, akan tiba jua 'hari'nya nanti
teruskan berusaha, berdoa dan bertawakal

p/s: lega dapat luahkan perasaan...





10 comments:

juelee berkata...

mmg akan rindu bau baby bila dah besar.. jue dah rasa dua jenis baby, time rayyan masyaallah senang sangat jaga, tido-susu-tido-susu. tu je keje, pantang sangat happy sbb boleh ada me time.... time mayyah, allahuakbar, urut dada haaa.. nk makan pun tak dan, nak melekat je....

QasehnyaRania berkata...

oic..maknanya akak keguguran last year la ..
in shaa Allah pasti akan ada nanti
thanks akak..

berblog dpt menenangkan minda saya bila dpt baca entry kengkawan pasai anak2.. terhibur je.

syawalsimpsons berkata...

wangikan bau syurga kan...mmm..nayli saja la tu kan..kikiki..insyallah ada rezeki untuk nad akan datang kan...jom kiter sesama tahun depan nad...dapat nayli dua adik..kikiki..oohhh berangan itu percuma..lupa lak..hahahhah

idzwa kamaruddin berkata...

takpe..nanti ade rezeki lain utk kamu :)

ecah khalili berkata...

die tergugat la tu bila mama cium bby lain..hehe..
ye..kalau ada rezeki tu insyaAllah akan ada lagi..percaturan Allah tu terbaik..jangan sedih2 k..

Naemah Umi berkata...

Suka bau baby..wangiiii (^____^)

MizzTina berkata...

meh dtg umah kite lak cium baby kite.. hehehe..

kak, xmo sedey² ye.. ada org yg xdikurniakan anak langsung, lg sedih.. insyaAllah, mn tau pasni ada rezeki akak..

PetakBunga berkata...

ada rezeki lg insyallah.

Falsya berkata...

skang nie kite duk gomol2 lg qisya sbb nak kan bau tuh..kang kalau dh beso dh xleh bauuuuuuu..

insyaAllah akan ade rezeki utk nad..

mamaarifakeem berkata...

Betul... apapun yg berlaku, kena ingat ada hikmahnya sesuatu ketentuan tu.. rasa lapang dada bila bersangka baik dgn Allah kan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...