12 Jun 2014

Masak-Masak | Homemade Pizza (Guna Pemanggang Ajaib)

first of all tq kat fiza sebab share
cara nak buat pizza sendiri
yang sangat la simple tapi sedap :)
serius sedap!

1st time kitorg buat semalam
sebab sedap sampai 4 keping kitorg masak, hehe
orang yg takde oven pun bleh buat pizza ni
tapi kena guna pemanggang ajaib la ye :)

dah la bahan-bahan mudah sesangat nak cari :
- kepingan wrap (PapaZN beli kepingan tortilla tu, huhu! belasah je la, haha!)
- meatloaf / sosej
- sos prego (jenama lain pun bleh je)
- keju parmesan

cara-cara nya pulak :
- panaskan pemanggang ajaib
- biar api kecikkkkk je
- bentang wrap, sapu sos, tabur je meatloaf & sosej ikut kreativiti sendiri, pastu tabur keju
- masukkan dalam pemanggang ajaib, tutup
- biar beberapa ketika, agak2 dah masak, wrap dah keras mcm thin crust, keju dah cair bleh la angkat :)

mudah kan?

kitorg breakfast makan 2 keping, haha!
memang kenyang sampai tengah hari
nayli aci ngelat, kutip meatloaf ngan sosej je, haha!
zakwan berselera je makan :)

MamaZN wassap gambar kat PapaZN
saje kasi 'bako' itu olang, hehe
'papa, kitorg breakfast piza, jangan jeles'
balik je keje, PapaZN tanya, 'pizza ada lagi ke?' hahahah!
makanya masak la lagi petang smlm
kasi PapaZN plak rasa ^_^

korang cuba la plak
memang tak mengecewakan :)

24 comments:

lieyalatif berkata...

ya Allah nayli...comel!!! pic die mmg takpenah buat lieya tak tersenyum tau nad...dgn pipi bambam2 die...comel sgt....suka sgt le tu dpt mkn pizza heheheeheh

msredcheesecake berkata...

senang dan sedap...

mama tisya berkata...

amboi model pizza..heheh..nanti bole try...dh tgk byk kali gk org buat guna pemanggang ajaib tp bila ntah nk wat

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

mudah nyaaa.

nak try laaa

Mila Ahmad berkata...

mcm best je ni boleh cuba nie...

Mila Ahmad berkata...

mcm best je ni boleh cuba nie...

FiZ berkata...

lepas ni try buat guna roti gardenia kak..best jugak..hehe

Syuhada Salleh berkata...

simplenye! pemanggang ajaib mmg dah ada kt umah..bile2 nak kena try nie..nmpak sedapp..

Lynn Hamzah berkata...

wahhhh...senang sungguh nie...leh cuba nanti...hihihihi...

Chekgu Azrine berkata...

Terbaik tgok nayli makan..
Dah lama akk tak makan pizza

::NureeN:: berkata...

wahhh bleh try ni??

Sidratul Muntaha berkata...

nom nom nom
makan pizaa
sedap

QasehnyaRania berkata...

senang kan..

Iela Fazielah berkata...

wah...boleh cuba jugak ni.... xterpikir nak pakai tortila tu... sbb biasa buat pakai roti je.... tq 4 da resepi

Sweetmama berkata...

sedapnya pizza,
itulah senang je resepinya, tp k.eija pun x terbuat2 pun lagi..huhu..

Falsya berkata...

Senang sebenarnye kan nak wat piza nie..hehe..

Tpppp kenapa mudak bambam tuh posing mcm tuh..geram tau x..

mamaarifakeem berkata...

Terbaeeek!
Eeiii geram sama dak nayli ni... syebab! ^_~

mummy_ayu berkata...

wah..menariks nie..leh try

Amanda Suria berkata...

Berguna betul pemanggang ajaib tu kan...SA dh ada tp x pnh masak pizza lg...bleh cuba ni...

dalila berkata...

alolololo..comeinye nayli..
senang je nmpk nad buat..nk try tp xde pemanggang lg..*alasanjeni*..hihi

Adlin Mohamad berkata...

seminggu x jenguuk blog hhehe
apsal la kita malas nk buat cam gini hehehe

Masya berkata...

mmg senangkan.. kita orang pun suka buat hihihi... klu nak mcm ala² pizza hut gunakan roti arab.

LYAfrina berkata...

comey je nayli..
rupanya mcm2 blh buat dgn pmanggang ajaib ni.. mmg ajaib sungguh

Fiza Rahman berkata...

Simple, senang & sedap kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...