23 Jun 2014

Kejutan Kami Untuk PapaZN :)

kekekekeke, boy la sangat kan hihi :P

jenuh gak sebenarnya nak planning
sebab kena ajak anak-anak kompromi sama
jadiknya takleh kasitau awal-awal kat dorang
kalau tak, pecah rahsia! haha!

plan nak buat surprise tu hari sabtu
on birthday date tu sendiri
tapi risau plak takde peluang nak buat surprise
sebab papaZN ada kat umah

akhirnya mamaZN decided utk celebrate 1 hari awal - means, jumaat la
pagi jumaat tu plan masak kek
petang masa papaZN balik work
boleh potong kek terus kan

takyah la tanya resepi
mamaZN pakai tepung kek instant tu jek, haha!

tapi tu la...
dalam pada nak buat kek sendiri
macam-macam pulak yang terjadi!
adoi, makcik mula kalut dah ni
takleh panik! kena la hadapi ngan tenang
fuhhh! fuhhh!

1st time nak masak kek guna oven
selama ni buat kek kukus jek
dah tu, kenapa tak buat kek kukus?
sebab takde bekas yang muat dgn pengukus, huhu!
mana ntah peginya bekas lama tu
tawakal je la bako kek
mamaZN riso hangit, hangus jek
kalu itu yang terjadi, memang no turning back la bak kata orang jawa :)

dan apa yang tak diingini tu la yg terjadi
malahan ada lagi menda lain yang terjadi jugak
segan plak nak citer, hehe

disebabkan masalah-masalah yang timbul
dari kek yang saiznya beso
terpaksa dipotong kecik - muat 1 piring je

pastu bermasalah plak masa nak letak topping
tu yang macam comot jek kat bahagian tepi, huhu

memang kelakar bila dipikirkan balik, haha!

petang tu, dah plan dengan zakwannayli
elok papaZN balik keje, tutup semua kipas, lampu, tv
buat-buat macam takde orang kat umah
bila papaZN panggil-panggil nama kitorg, terus jerit 'kejutan!'
plannya gitu la

tapi hakikat sebenar.....
urut dada la nak pastikan budak-budak ni tak gelak
memang asek kene marah je la, haha!

tapi Alhamdulillah
walau banyak sangat pancaroba
kejutan boleh dikategorikan menjadik la jugak, hehe

moga jadi kenangan terindah buat kami terutamanya papaZN :P









17 comments:

Budak Kampung berkata...

KEJUTAN!!!!!! hehehe..kita berkongsi umo la abg lepas ni

::NureeN:: berkata...

wahhh.... nak cikit hehhee

salwana nordin @ che'wa berkata...

kalo planning dgn anak2 mmg betul2 KEJUTAN la kan hhhiii..

apa2 pun kek npk ok je..janji ikhlas dr hati kan :)

raikan dgn org2 tersayang lagi terbaekkk la kan..

lia berkata...

Ekkeeee mencabar sungguh tu Nad... Kt membaca pon rasa berdebar...

QasehnyaRania berkata...

byk rintangan pon tak pa jnji papa n family semua happy.syoknya la hai.. :’)

Naemah Umi berkata...

bagus punye planning surprise ni...happy sgt tu hehehehe

Wan Amira Wan Salleh berkata...

tengok muke papaZn tu dah nampak dia happy :) happy birthday Mr..

*nayli pun dah pandai buat kejutan yer

QasehnyaRania berkata...

aka, mmg masa mula sblm nak pakai ingt macam licin je.skali bila dh pakai mmg selesa. dengan lebarnya, labuhnya oke la.
mommy beli dgn zalora

Myra Jay berkata...

Surprise dari yang tersayang tu yg paling bermakna kan..

Comel je Nayli sengih :D

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

lahaiiii... sweetnyer!!!

aniway, selamat panjang umo, murah rezki papa ZN...
semoga senantiasa dirahmati oleh-Nya,
amin!

ch@ berkata...

eh, jadi jg kek akak buat tu. memorable gittu hasil tgn isteri. pasni mesti da pro. teringin btl nk buat kek guna tepung instant tu. tak pnh cuba lg...
HB belated beday papaZN

*∽ IZAN ∽* berkata...

walla what a sweet momenttt!!!! pandai abang kakak berkompromi ngan ibu ehh... good jobb!!! mesti PapaZN happy gilerr niii.. happy bufdayy!

Adlin Mohamad berkata...

kita nak buat suprise x jadi punya kyra tukang bocorkan heheh

happy born day en zaini

Masya berkata...

hihihi.. besar manalah memula kek tu.. sampai jd sepinggan jer.. xpe² yg penting kejutan berjaya jugak.

eima berkata...

untungnya papaZN ... mamaZN romantik ..hihi

syawalsimpsons berkata...

ala baru nak rasa sabtu aritu

Nory Zoulkefle berkata...

terserlah keterujaan papa ZN..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...