02 Jun 2014

Hari Zakwan Sebelum 'Serah Diri' :)

assalamualaikum
pejam-celik-pejam-celik-pejam-celik
dah masuk bulan 6
cepatnya masa berlalu
dah masuk pertengahan tahun 2014
lagi 27 hari bakal bertemu 1 Ramadhan
in shaa Allah, moga dipanjangkan usia...

weekend yg hectic!
tapi selagi dihabiskan bersama yg tersayang, apadahal kan? ;)
semuanya untuk anak-anak
penat cemana pun akan hilang bila tgk diorg gembira

sabtu yg lepas memang khas untuk zakwan
apa dia nak, apa dia mintak
selagi termampu, in shaa Allah akan ditunaikan
semuanya disebabkan zakwan bakal 'serah diri' keesokannya :)

kawan-kawan mmg pandai meneka ^_^
iye, serah diri tu kata mudah nak fahamnya - nak bersunat
pasal sunat tu nnt mamaZN share kat entry lain la ek!

sebelum zakwan 'serah diri'
moh le kita menggembirakan dia hehe
Alhamdulillah, zakwan pun bukan jenis berkira 
sampaikan nak mintak benda bukan-bukan
abes-abes pun ajak pi mall ;)

jadiknya kami ke Setia City Mall je
dari pagi sampai ke malam
mmg layankan kehendak zakwan
dari nak baju Star Wars & makan kfc
sampai la ke tgk movie malam tu
sempat gak la dia 'pow' papaZN nak mainan kereta remote
xpe, mintak je... mintak je...
selagi masuk akal, in shaa Allah papamama tunaikan ;)

dalam pada nak gembirakan zakwan
makpak dia yg terlebih risau
risau apa yg bakal terjadi keesokkannya
risau kot zakwan buat hal xnak sunat tetiba
risau macam-macam la, huhu!
tapi bila tengok zakwan hepi semacam
taknak la kacau mood dia aritu dgn soalan yg merapu kan, huhu!

zakwan pandai...
boleh plak dia balas balik kat papamama:

'mama, tolong bukakkan kasut saya... mama kena tolong saya sebab mama cakap hari ni hari saya, kan?'

'papa, tolong dukung, saya tak larat nak jalan... papa jangan marah tau, hari ni kan hari saya...'

hahaha..!
amboi, kemain lagi..!
mentang-mentang diberi peluang
sehabis baek dia gunakan lesen beso tu ye!
sabo je la ;P

naseb baek sunat sekali je seumur hidup
kalau dibuatnya setiap tahun
bleh botak kepala papaZN!

dan naseb baek jugak
nayli dah sunat masa umo 3-4bulan
time dia tak pandai nak mintak-mintak
muahahaha..!
kalu idak, jenuh! :P

14 comments:

Nigina berkata...

wahh bestnya jumpa minion... ni kalau adam dan rania jumpa confirm bersorak..

kayyana berkata...

bgusnye zakwan... dah nak sunat da ke? nnt da besar la die.. makin matang la die... hehehe

idzwa kamaruddin berkata...

amboiii pandai niiii dia..bijak!

Chekgu Azrine berkata...

untung zakwan erk...
selamat berpantang zakwan
selamat menjadi dewasa gitewww

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Nabil anak akak pun sibuk nak bersunat Nad.. tapi en suami suruh sunat bulan disember nanti.. cuti panjang katanya..
Baguslah Zakwan.. berani serah diri.. berapa umur zakwan sekarang Nad..

::NureeN:: berkata...

hihiii... zakwan2.. lesen beso guna sebaik mungkin kan....
bila ckp pasal sunat.. blk kg baru2 ni kan anak dara nureen jumpe kezen2 dia
dia dgn bangganya ckp "sya sorang jerr dh sunat yg lain belom" hahahaa

mummy_ayu berkata...

tahniah Zakwan..dah bujang dah..Ayu pun sok plan2 utk Ian nie..cadang nak sekali ngan cousin dia..but tak tau lagi bila

lia berkata...

ha3 terbaik la Zakwan... mmg pandai gunakan lesen besor tu... smua pon nak mama/papa tolong yer...

Masya berkata...

mmg betul² manfaat apa yg diberi hihihihi

Fiza Rahman berkata...

Kesempatan yg digunakan sebaik mungkin oleh zakwan yerp...hehe...

el berkata...

wahhh mmg betul2 pow mama n papa ea zakwan..ekekeke thorbaekkkk

QasehnyaRania berkata...

hihi. bab buka kasut dg dukung tu yg best tu..

Adlin Mohamad berkata...

hamboii nayli pun sibuk eyh hehehe

Nory Zoulkefle berkata...

hamboiii seronoknya dilayan macam anak raja...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...