19 Jun 2014

Frustnya Pegi IKEA!

ngeh-ngeh-ngeh... :P
tajuk tak menahan kan? haha! poyo :P

sabtu ritu
sbg tanda meraikan zakwan yg dah berjaya sunat
nak la bawak dia jenjalan
tapi...
kitorg buntu taktau nak berjalan ke mana
zakwan ajak tengok transformers kat midveli
tapi event tu dah abes 8jun kan?
menanges la anak bujang sbb hajat tak kesampaian, huhu!

last-last kitorg pi IKEA je
nak cuci mata sambil cari idea utk deko-deko umah
showroom IKEA kan best giler
suka tengok
sbb walau ruang sempit tapi diorg bleh deko jadi cantek!

bila dah sampai...
aikkk, apsal semua pun berjalan menghala ke market hall ni?
alaaaaaa...! area showroom tutup daaa!
under renovation
cemana la bleh lupa padahal dah tau dah sblm ni
grrr! salahkan diri sendrik! T_T

gi market hall bukan cari apa pun
ehhh jap
tapi capai gak langsir baru
ehhh? hahaha! awal kot dah ganti langsir
beli murah-murah sajork - RM29.90 sepasang, haha!
jadik la...

nayli pun perangai cam mak dia
dalam takde apa nak beli tapi capai gak soft toy kucen, haha!
suruh letak balik, dia marah kita plakkk
sudahnya, papaZN soh beli je...

lepas bayo lepak jap kat area melepak kat vending machine tu, hehe
kitorg bawak bekalan popcorn
mu adooo? muahahah! :D

zakwan ni 1 perangai dia...
mesti nak beli popcorn kat IPC
apatah yang sedap sangat tu?!
hah, mama dah buatkan - bawak je bekal :P

alahaiii
bila la renovation tu nak settle ek?
takde plak dibagitau aritu (signage / announcement)

alamatnya mmg kena datang lagi la sblm raya nanti, huhu!
alasannnnn...! :P













11 comments:

mummy_ayu berkata...

comeinya patung kucing yg Nayli pegang tu....

salwana nordin @ che'wa berkata...

percaya atau tak saya tak penah jejak kaki ke IKEA

duk perak ni kemana pun tak berjln hhhuuuu..

tp saya suka brg2 ikea..mmg byk penuhi citarasa..

ntah bila dpt pegi..agaknya kalo dah sampai mmg meroyan nk beli mcm2 kkkeeee

syawalsimpsons berkata...

sue pon dah lama tak ke ikea ni

salwana nordin @ che'wa berkata...

percaya atau tak saya tak penah jejak kaki ke IKEA

duk perak ni kemana pun tak berjln hhhuuuu..

tp saya suka brg2 ikea..mmg byk penuhi citarasa..

ntah bila dpt pegi..agaknya kalo dah sampai mmg meroyan nk beli mcm2 kkkeeee

aLyNnZ berkata...

Lama tak berkunjung ke sini..
Tahniah abg dah jd bujang..lepas ni leh ngorat..haha..

Ikea renovate ker..lepas renovate sure lagi best showroom..tp biler plak settle renovation nyer..

Naemah Umi berkata...

alalala ciannye..renovate eh...tapi btul la tu show room IKEA tu leh jadi inspirasi kite nak deco deco umah...

psstt patut la Nayli nak soft toy kucing tu, comei sgt rupenya :D

QasehnyaRania berkata...

alolo nayli ni pandai bergaya :)
geram tau tgk hihi

Tihara berkata...

bestnya jalan-jalan ikea :)
tapi tengah renovate ea

Lily@MamaZaraZareef berkata...

oklah tuh dalaam bosan2 ada jugak hasil kan..hihihihi

Chekgu Azrine berkata...

Bertahun dh akk tak gi ikea sis..uhuk

mamaarifakeem berkata...

Laaa ye ke... tutup ye... pg ikea area tu yg syok jamu mata pun kan... cari idea.. :-)
Tkpe ada alasan boleh terjah lg, akak dh lama tak g..hui..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...