25 Jun 2014

Bergumbira @ Kidz Paradise, Klang Parade! :)

sabtu malam 2minggu yg lepas
mamaZN berwasap dengan aunty yaya & aunty wawa
saje nak together gather reramai
dah lama kot tak berjumpa sejak family vacation April aritu
almaklum, masing-masing ada komitmen
nak berkumpul timing kena baekkk punya! ;)

mula-mula aunty yaya ajak pi zoo
tapi cam panas meghelit plak
berpeluh budak-budak ni karang kan
kesian dorang
mamaZN suggest diorg datang Klang
ajak budak-budak main kat Kidz Paradise
padahal The Mines pun ada kan? hehe
saje nak suruh aunty wawa jalan jauh sket :P

details sket pasal Kidz Paradise ni:

bayaran masuk RM38 utk per budak
(mula dari umo 6bulan dah kene bayo)
makpak adalah free! :)
bayaran ni adalah utk 10pg-10mlm
maknanya kalu korang dah masuk
pastu nak keluar untuk pi makan ke
nak shopping, round-round mall ke
atau balik umah sekalipun (hehe)
korang bleh masuk balik utk sambung main
janji, tag tak dibukak atau dikoyakkan
tapi hari yang sama la ye
jangan nak sambung main tapi datang esok! haha! :P
owh ya, jangan lupa bawak stokin!
makpak pun kena pakai stokin tau, hehe

disebabkan kitorg bawak 5 orang budak
rugi la kalu bayo RM38 x 5 = RM190
jadiknya, kitorang guna pakej
RM150 utk 7 keping tiket
ada lebih 2 tiket, valid 1 tahun
ok kan?

seronok tengok depa berkumpul sepupu2
main sama-sama
makpak pun excited main sama
almaklum, masa kecik tak pernah main :P
haha!

kitorg masuk jam 11.30pagi
kluar makan jam 1.30ptg
pastu masuk balik jam 2.30ptg
biar diorg main sampai pukul 3.30ptg
tak syok datang petang, orang dah mula ramai
ca-ya-nun-alip plak tu yang ramai, huhu
diorg pun dah tak syok nak main
sbb masing-masing berebut mainan
malas la!

lagipun petang nak pi lepak kat tempat lain plak, hehe...

dah alang-alang jarang berkumpul
meh guna sepenuhnya masa yang ada ^_^



















11 comments:

Shark Kay berkata...

kalau dpt spent masa dengan anak2 mmg seronok.
main atas pasir ker tu?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Pasir ke tu Nad..
Seronok pulak akak tengok tempat ni..
Murahnya bila ambil pakej ye :)

Masya berkata...

ada kesempatan nak terjah sini jugak, berbaloi² amik pakej blh simpan tiket tu valid setahun maknya seblm posa tahun dpn blh guna.

salwana nordin @ che'wa berkata...

bestnyaaaaaaaaaa...

kita selalu baca kwn2 blog update pasal tempat ni..

tringin nk bawak anak3 gi tp tu la tak penah2 sampai hhhuuuu

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Tak pernah bawa anak2 kat tempat mcm ni lagi.

aLyNnZ berkata...

Ishh..seronoknyer budak2 sure happy kan..tp yg mcm berpasir tu apa sebenarnye nad? Klang jauh tp kt mid valley ada yer nad? Nak try pegi lar nanti..

Tihara berkata...

seronok tengok anak-anak hepi tu :)

mekchu berkata...

tak heran camera langsung budak2 tu bila nampak pasir... bukan dorang je yg seronok, mak pak pun turut beronok-ronok... hihihi

fieda berkata...

wah..seronoknyer..

Falsya berkata...

Bestnyeeee..bile tgk gini mcm xsabau nk tunggu qisya besau.hehe

QasehnyaRania berkata...

bestnya..
layan je anak anak main kan.mak ayah pon turut teruja sama.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...