14 Mei 2014

Zakwan's School Trip Ke Zoo Negara

sabtu baru ni zakwan join school trip
pegi zoo negara
malam tu kemain soh papa carikan kasut
sebab cikgu cakap kena pakai kasut & stokin
bagusss, ikut arahan
takde maknanya nak pi cari kat mall
kita pi cari kat tesco je ye

abang dapat, adik pun nak la jugak
ye la, ye la...
ni kasut raya jugak tau! jaga bebaik!
tapi rasanya mcm tak sampai raya je ni
ke mana-mana, hatta ikut papaZN pi kedai runcit pun nak pakai kasut ni
adeyh, haha!

janji berkumpul kat sekolah jam 7.45pg
anak bujang tu pagi-pagi lagi dah bangun
excited!
mamaZN tak ikut hantar... nanti zakwan sedih, hehe
ye la tu  sebenarnya mak yg over sedih kekekeke :P
papaZN ngan nayli je temankan abang zack kat skool

hai la...
janji kul 8 bertolak, kul 8.45 baru bas nak gerak!
tu hal masa nak pegi
masa nak balik plak janjinya kul 5 sampai sekolah
tunggu punya tunggu, jam 6 baru muncul
sabar, sabar... masa balik jem kot!

trip kali ni zakwan tak banyak bercerita
maybe sebab dah banyak kali terjah zoo
tak macam masa trip dgn tadika lama
macam-macam cerita dia nak share

dalam banyak2 cite pasal trip ke zoo
ada 1 citer zakwan yg menarik perhatian
'masa kat zoo tadi hujan sikit, tapi cikgu soh jalan jugak'
adoi la hai... sebak rasa :(
alhamdulillah zakwan tak demam

gambar-gambar masa kat zoo mmg nan ado la, huhu!

balik dari trip, zakwan kata dia lapar
ksiannya zakwan kelaparan
terus ajak papaZN pi kedai mamak
sebabkan zakwan good boy ikut pi trip
mamaZN belanja dia jam tangan
ksian sbb masa zakwan dgn kawan2
kami plak pi soping kat gm klang & jusco :P

11 comments:

syawalsimpsons berkata...

tgk dari muka zakwan dalam citer ni..nampak zakwan happy walaupun tak banyak cerita kan... as long anak2 happy , kiter pon turut happy kan

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah tak demam kan..\syok nya pergi xtvt mcm ni

tahun lepas pon ada joined jga, hihi

akak, ada masa singgah sini
anda di tag .. jemput ye ^_~

http://lobaksusue.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-maria-firdz.html

idzwa kamaruddin berkata...

seronok nyerrrrr dia!!!

lia berkata...

wpon x byk cerita, tentu Zakwan have fun there kan...

Mama Lynd berkata...

Beg Awatif sama dengan beg bulan terang ku..

Gieyana berkata...

Bestnyer zakwan..:)

Chekgu Azrine berkata...

Seronok ek dpt g rombongan dgn kawan2..
Takpe zakwan kuat..
Xdemam punya
InshaAllah

Masya berkata...

MUJUR ZAKWAN X DEMAM .. SERONOKNYA DAPAT PG ZOO BUDAK² SEKOLAH TU KAN...

mamaarifakeem berkata...

Ramai jugak yee... camna la cikgu2 handle tu..hehe... k.ina takde experience lg anak pegi trip tnpa wakil mama or abahnye, dah la arif tu jenis blur blur...mesti risau hati terkenang dia sepnjng hari tu..ngee..
Zakwan good boy, apa cikgu cakap mesti patuh, wajar dpt hadiah ni.. :-)

el berkata...

sure budak2 tu seronok dpt jln2 hehe

Migha berkata...

geram tengok Nayli...best nye abang Z gi trip..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...