22 Mei 2014

Tempat HangOut Yang Best @ Klang

ingatkan semalam hari selasa
tu entry pun panjang lebar
kalu tau hari rabu, nak buat wordless je
cemana bleh lupa hari tah, huhu

ni citer lama, masa nak celebrate mother's day aritu
kitorang 1st time nak jejak Klang Parade
papaZN la ni ajak ke sana
papaZN cakap jom la kita pi tempat yg belum pernah kita pegi lagi...
hmmm ye la, nak dekat setahun dok klang
baru ni nak jejak Klang Parade, hehe

sebenarnya tempat ni baru je dibuka semula lepas dibuat renovation
tu nampak baru je dalam bangunan ni

best gak la tmpt ni
pegi pagi-pagi mmg takde orang pun
main mall dia dalam ni econsave & parkson
tmpt makan tak berapa banyak
kalu fast food aritu nampak subway je
pastu ada la secret recipe, baskin robbins
kfc @ mcd takde plak nampak
actually banyak lagi outlet yg masih under renovation

kenapa Klang Parade ni tempat bersantai yg best untuk famili & kawan-kawan?
sebab kat sini ada pusat boling, haha!
rate dalam kategori murah gak la
bab-bab murah ni yg memang dicari-cari, haha! :P
padahal kat Setia City Mall ada gak boling
tapi tak sure rate nya cemana
lagipun sana lagi jadi tumpuan, tu yg asek ramai je
kami tak main pun ritu
tengok rate & tengok orang main je hehe
papaZN dah gatal tangan nak main
tapi mamaZN cam malas, hehe

pastu kat sini ada gak playland mcm kat the mines tu
kidz paradise kot namanya, lupa
zakwannayli dah menggeletis la nak pi main, haha!
tapi kesian, papaZN tak kasi
aritu nak melawat kawasan je, papaZN cakap :P
rate masuk cam mahal, rm38 utk weekend
tapi standard la, kat the mines pun camtu gak regenya
kena tunggu deal murah kat groupon lagi la camni, haha! :P

ada kamdar gak
bestnya tgk kain murah-murah!
rasa nyesal beli kain kat ****L
harga 1 meter kain kat sana dapat 3 meter kain kat kamdar
kain yang sama tau, adoiyai...!
nak wat cemana, dah beli dan hantar tempah dah pun :(

pastu lagi 1 yang best sbb ada mr.diy
kedai ni cam 'berhantu' sket la, hahaha!
bila masuk sini, macam-macam nak beli
sebab terasa cam murah & macam-macam pun ada
bila dah murah, macam-macam la yg nak dibeli
padahal tah bila tah nak gunanya haha!
tu yg mamaZN cakap berhantu tu hehehe

kalau tanya papaZN, memang tempat ni menepati citarasa dia, huhu
tapi kalau nak bershopping
mamaZN tetap suka SCM & AEON lagi
sebab lebih byk pilihan banding kat sini
sini nak jenjalan rileks-rileks, santai-santai bleh la pada kami hehe

okeh, tu je utk rini
mood nak meng'update' makin lama makin selowww-melowww skrg ni
tu 1 hari 1 entry jek hehe
badai M beso bakal melanda nampaknya! :P
daaaaa...!!!

13 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

nayli rambut pendek nampak boyish laa

::NureeN:: berkata...

mmg habuan utk anak2 enjoyyyyy

Falsya berkata...

Huwaaaaaa mcm best je play land tuh..kenapalah klang nie jauh sgttttt..kalau x mmg akan terjah..

salwana nordin @ che'wa berkata...

tak best ka shopping sini?

npk mcm best jugak tu bawak budak2 main kt situ..

DIY ni mmg tempat berhantu sikit...saya pun kalo masuk confirm abis beratus2..nyampah!

hhhhaaaaaaa

Gieyana berkata...

Kt jakel mmg mhl la nad..kak G x suka brli kt situ..tp ritu usha gulatis n lebih murah than kamdar. Time sale kn..klau idak sm gk reganya cam dkt J..

Nafisa81 berkata...

Oh ye ke..kamdar lagi mahal kat ***el?
kat jb ni ada kamdar dalam plaza angsana...tapi malas nak ke sana sbb staffnya tak mesra....kelat aje mukanya...tanya sepatah jawab sepatah...kadang tu jawab pakai muncung aje

lia berkata...

superhero sgt aksi Nayli kat gmbr no.2 he3... comey bebenor...

mamaarifakeem berkata...

Waah playland tu menarik sungguh tu :-)

Fiza Rahman berkata...

Banyak shopping ☺

Masya berkata...

ada kids paradise yer?? kt org pun x habis katam jln dalam tu kui kui kui .. tp x bestnya xde food court huhuhuu

Adlin Mohamad berkata...

13thn dulu punya tempt lepak hehehhe pas spm dok ngan cousin kat klang kalau weekend suka gi sini skang lama x jejakkan kami nampak lawa dah ..

Ibu Lala berkata...

Pernh smpi sini thn 97 cmtu. Zmn student kt uitm

Ibu Lala berkata...

Pernh smpi sini thn 97 cmtu. Zmn student kt uitm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...