14 Mei 2014

Korang Ni Asek Berjalan Je Ye?! Hahaha! :P

ingatkan lepas lunch kat umah semalam
takde dah nak ke mana petang tu
rupanya zakwan ajak papaZN ke taman
lama tak main playground katanya...

biasanya mamaZN memang tak ikut
kalau dorg main kat taman umah ni
tapi apa tah mimpi papaZN ptg tu
ajak pi Setia City Park sana...
katanya syok sket nak beriadah
alahaiiiii, malas sebenarnya nak kluar balik
tapi ikutkan je la...
kesian pulak nanti papaZN kena jaga dua budak skaligus

bukan beriadah sgt pun
rasanya banyak lepak & berpiknik je hehe siap tapau popia, karipap ngan cekodok
lepak sambil tengok gelagat & ragam orang ;)

sempat la papaZN ngan zakwan main layang-layang
beli kat mr.diy rm4.50, hehe
jadik la...
kalu beli kat org yang jual kat taman tu mau cekik darah! :P

Setia City Park ni tak penah lengang bila ptg2 camni
penuh umat manusia nak beriadah
main giant bubble, main layang2, main skateboard, basikal & roller blade
yang lepak-lepak cam kitorang pun ramai je

tapi tu la...
harapnya dorg pandai pikir la kalu nak membuang sampah tu
jangan membuang merata sudaaa
dah la taman ni je yg orang klang ada kot utk beriadah
sesama jaga la kot kan sepatutnya hehe

ada orang tegur,
ko ni asek berjalan je ye?!
kihkihkih..!
hanya mampu tergelak-tersenyum-tersengih
apo nak dikato?
kalu explain pun rerasanya bukan orang lain paham pun, haha! :P

lain la kalu bercuti-cuti malaysia, tido hotel, gi oversea setiap minggu
tu memang betul la sakan berjalannya
kami idok la sampai tahap camtu...
tu pun kena soal juga kaaa? haiyaaa
hahaha!
mampu gelak-senyum-sengih sudaaa :P
malas nak layan!

11 comments:

Chekgu Azrine berkata...

sis bagi akk la..
kita kena jugak bawak anak2 kita beriadah
baru kita rapat dengan anak2
akk ni sebab hubs akk bz keje
n bila nak keluar dengan anak2 dia tak berapa nak bg
kecuali pegi dekat2 jela..
huhu

msredcheesecake berkata...

best gi sini kan, tapi ramai sgt org... anak kang kejap2 ilang...hhee

salwana nordin @ che'wa berkata...

alahaiiii..bestnya lepak2 gini kan..

ramainya org ye..

mama ila berkata...

wahh..betullah..ramai betul org riadah kat situ yer =)seronok skali skala duk taman cenggini =)

lieyalatif berkata...

ish anak2 laa sian kalo dok umah je kan nad...ni dpt bawak pi taman piknik2 kecilan mcm nad buat ni pun dah sonok budak2 sebenarnye....

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Kuar berjalan2 bersama famili tercayang mmg sgt heaven kan..hehehe..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Oklah tu..kuar jalan2 tp still memasak kt umh..klu kite kompem gntung kuali dh..kikiki

lia berkata...

laaaaa kuar beriadah dgn family pon ada gak tegur eyh ha3...

baguih la aktiviti gini... anak2 xplore dunia...

syawalsimpsons berkata...

bila la nak datang sini kan...seronok tgk bila anak2 seronokkan...alahai nad pedulik sama anasir2 jahat tu...poyo je kan..kalo sue tu, mau kena bidas balik tu..hahahhahah..sue kan mulut jahat...

QasehnyaRania berkata...

ingt kat area picc
sekali tgk kat setia city mall ghopenya
tak pernah lagi ke sna

akak, popia basah iteewww

el berkata...

best pe dpt jln2 ngan keluarga w/pun just beriadah je..at least dpt menghirup udara segar kat luar tu..weols pun suka jln2..haha boring dok umah je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...