21 Mei 2014

JJCM | Gathering Dinner @ Restoran Adam Lai, Shah Alam

setelah 2-3minggu diskus
akhirnya restoran adam lai, seksyen 15 shah alam
menjadi pilihan lokasi gathering kami dengan member seratas :)
lama dah kot tak berkumpul reramai camni
rasa rinduuu sangat nak jumpa semua!
tu sebab seboleh-bolehnya kami nak join jugak
puas rasa bila dapat jumpa kawan-kawan yg kami dah berkawan dekat 15-16tahun ni :)
ada la 5-6 famili yg join dinner tu

restoran adam lai ni ada beberapa cawangan
ada kat seri gombak, ada kat wangsa melawati jugak
tempatnya tak luas, tapi selesa la
rata-rata yang datang kebanyakannya gathering bersama kawan/family
seronok tengok ;)
ala-ala makan besar belaka semuanya hehe

kitorang sampai dalam kul 6 lebih
dok sembang, dok tunggu kawan
kul 7-7.30 baru kitorang order makanan
owh ya! better call dulu utk reservation k! riso full house je :)

macam dah lambat sangat kan kami order makanan tu?
karang pukul berapa pulak makanan sampai
dengan pelanggan yg memang penuh 1 restoran tu, riso lambat je huhu
tup-tup 15-20minit makanan sampai!
vavavava..! servis mantop ni! memang best!

macam-macam kami order
mamaZN pun dah ingat-ingat lupa apa dia, kikikiki...
antaranya shark fin soup
kerapu 3 rasa
butter prawn
ketam masak apa tah - lupa!
siakap stim nyonya style
bawal masak apa tah, lupa jugak!
sayur baby kailan
sotong goreng tepung
kitorg order utk 9-10 orang dewasa makan
budak-budak bukan makan sangat pun
lagi-lagi zakwannayli - dorang makan kek je
ehhh jap!
nayli makan 2 mangkuk sup shark fin!
amboiii, sedap kemain tu ;P
serius, not bad makanan kat sini - sedap!

lagi 1 kelebihan restoran adam lai kat seksyen 15 shah alam ni
lokasi nya betul-betul depan surau
alhamdulillah ;)
tak perlu nak bersesak solat kat surau kedai
yang kadang tu bleh muat 2-3 orang je, huhu!

puas hati sangat makan kat kedai ni
dalam kedai selesa, kedai ber'aircond'
waiter yg rajin layan pertanyaan kitorg ttg menu
servis pantas, makanan sedap
lokasi pun depan surau je

dan yang paling penting, harga berpatutan ;)
total rm utk apa yg kitorang makan tu rm350! ok kan?
dengan kerapu, ketam, siakap, bawal, udang, shark fin soup
orait kot!
kalau share-share tu, sorang bayar rm35 la camtu

tapi yang tak puas nya...
rasa sangat sekejap masa berlalu!
kejap je dah pukul 10 malam, huhu
takdan nak sembang-sembang
serius tak puas part yg ni :(
in shaa Allah klu masing-masing free
memang wajib repeat makan-makan lagi
thanks pd semua yg join
korang mmg ohsem!
nanti repeat lagi k!
pada aunty berry, moga baby dah tak ngidam seafood, hehe...
moga dipermudahkan urusan bersalin nnt
bestnya tengok perut aunty berry, comel! :P

15 comments:

msredcheesecake berkata...

biasa gi s alam punya...mak akk suka makan sini...

butter prawn!!! heee

mamaarifakeem berkata...

Terrrbaeeek!^_^
Syoknye jumpa geng....

lieyalatif berkata...

fuhh syok2...menu nampak semua menyelerakan la nad.... mmg tak cukup mase tu...pasni kene buat outing gathering potluck kat taman lak...baru syiok...

idzwa kamaruddin berkata...

amboiiii sedap nyerrrrr

lia berkata...

eyhhhh seyes murah dgn segala ikan beberapa jenis tu sbb biasanyer harga akan melambung sbb ikan... ketam, sotong x semahal ikan...

best nyer jumpa kawan2...

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya. Sedapnya...pepagi dah tayang makanan kan. Kejam tau ☺

Chekgu Azrine berkata...

Fuhh..seyes nti nk try...dekat je ni klu kt gpmbak ngn desa melawati tuh

salwana nordin @ che'wa berkata...

seronoknya gathering..

meriah giler makanan ye..

biasalah mmg tak cukup masa kalo jumpa kawan2 kan..nk mkn, nk bersembang :)

el berkata...

mmg konpom x cukup masa nak sembang2 bagai..yelah nak makan lagi nak bersembang lagi..nk lagi best kena book chalet n g wat BBQ haha best gak kan..el xde pulak nk gathering mcm uols..semua kwn2 sekolah kwn2 u dh x contact..hehe

kayyana berkata...

knplah husband yana tak suke g shah alam.. byk btul kedai makan yg best best kat sana kan

syawalsimpsons berkata...

wahh mmg makan beso ye..mmg best kalo dapat berkumpul ni

Nafisa81 berkata...

Siap ada ketam...baru rm350? Memang murah...

PakcikLie PCL berkata...

assalam..pcl suka gathering union ni...blh jumpa kawan lama kan...

www.nazlee.com

sue zainun berkata...

ala2 chinese food ke adam lai nih?

QasehnyaRania berkata...

wangsa melawati tu dkt dgn saya, boleh lah ke situ nak cuba..

tertarik dgn udng mentega dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...