09 Mei 2014

Harum Semerbak Dengan Bau Roti :P

selama-lama ni tak pernah pun masuk kilang roti
lawatan pi kilang roti pun tak pernah
tapi bila papaZN kerja kat kilang roti
berpeluang jugak la kami merasa masuk 'ofis' papaZN, hehe...

bukan la masuk sampai kat tmpt pembuatan
dok dalam kereta je pun tapi tetap dapat bau roti
kuat betul baunya! haha!
wangiiiii jek dengan bau roti :P

sebenarnya orang luar mana boleh masuk dalam kawasan kilang tu
tapi sebab aritu papaZN ada order berkotak-kotak muffin utk kenduri
kena la jugak masuk, kalu tak cemana nak bawak balik umah, kan?
hehehe.....
kebetulan papaZN amik order tu masa cuti labour day, tu yg kami pun bleh ikut :)
syok la sesapa yang kerja kat tmpt buat makanan cam kilang roti ni kan?
sentiasa kenyang dengan bau hehe
cemana la papaZN masa bulan puasa nanti
kena kuat tahan godaan la, haha!
selama ni kerja kilang steel, copper, metal, dugaan bulan puasa dia lain
sebab kerja berat & panas
sekarang bila dah masuk kilang roti lain la plak dugaannya :)
bertabah la ye papaZN :P

ada sesapa nak wat kenduri?
nak order roti/muffin murah sebagai door gifts?
pi baik-baik ngan papaZN, bleh beli dgn harga staf, hehe ;)

19 comments:

eima berkata...

wahhhh syoknye ..pasni asek mkn roti je la keluarga papaZN best tu ... roti la ni harga boleh tahan

msredcheesecake berkata...

kalau bau org baking apa2 pun mesti wangi kan...

Masya berkata...

wahhh suami nad kerja dekat kilang roti yg dkt jln kebun tu ker?? bestnya ... suka roti jagung gardenia

Chekgu Azrine berkata...

Fuyooo...suka bau roti tau..
Suka masuk kedai roti bli mexican bun tu..kikiki..
Kesian huvs nad kena bertabahla sikit ms puasa nti

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhh...keje kt gardenia ye..

kita pun suka bau roti..harum je kan..

lia berkata...

dpt roti butterscoth sedap ni he3

dini berkata...

salam akk...
hehehhe cm tau2 jer sy mmg nak tanya psl muffin...blh tau harga x kalo beli muffin dlm kuantiti yg byk kak?sbb nk wat besday anak xlama lg..tq kak :)

Falsya berkata...

Okayh..kene buat baik dgn papaZN nie..nak kene belajar bahasa jawa nie..lg senang nak geng..hehee

Cinta Zakirah berkata...

Salam Mama ZN,

Nak tanya pasal muffin & roti jugak..boleh ka? Kalau murah boleh order kat papa ZN untuk kenduri kahwin.

Mar Mansor berkata...

OO PapaZN keje kat kilang gardenia lah..untung lah..jimat belanja..

Petak Bunga berkata...

sy cita2 nak kerja kilang coklat.
tp x berjaya.

kakak ipar sy pernh keja kilng oat. macm nak muntah dia suply oat..sampai boleh wat gosok kulit..manadi oat..

untung kerja kilng makanan

Fiza Rahman berkata...

Mesti hari2 papaZN bawa balik roti kan ☺

Adlin Mohamad berkata...

bebudak umah ni suka wafer dia ..ermm kalau nk buat goodies bday leh la wasap nad ni ahhaa leh order wafer masuk dlm goodies

Nafisa81 berkata...

Wah...semakin tembam bak roti juga lah si nayli

Rizziela berkata...

mesti kenyang ambil bau roti kan

el berkata...

hari2 papa ZN bw balik rotilah cam ni..best woooo hehe

QasehnyaRania berkata...

bestnya..
model roti terbaru :)

mamaarifakeem berkata...

Uuii.. kena berbaik2 dgn papaZN ni..hihi..

Cinta Zakirah berkata...

MamaZN, reply comment disini..

Kenduri bulan 12 ni, dok survey2, nanti kirah email mamaZN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...