08 Mei 2014

Aroma Kek Lapis Sarawak

selain apam bee & ladybird yang mamaZN citer tadi
ada jugak kami bawak balik kek chocolate moist
tapi ni nenekZN yang sumbangkan 50 biji bukan sebiji kek 1kg tu tau!
dalam bekas kecik-kecik tu je
riso plak kang ada yang tanya 50 biji kek cekelat beso-beso tu ke? hehehehe...
dah namanya kek coklat
tipu la kalau kata kek ni lambat abes :)

mamaZN memang dah terpikir
selain apam adlin mama3k, mamaZN nak order kek lapis sarawak jugak
dah plan dah nak order awal-awal
tapi tu la, tak teringat langsung!
last minute order naseb baek sempat, phewww!

best betul bila ada kawan-kawan yg buat bisnes ni
senang sket, sbb dah tau nak order dengan sape, hehe
tak payah dah nak google-google bagai :)
macam kek lapis sarawak ni plak
mamaZN order dr kak amy mamatisya
memula ingatkan nak suruh pos je
tapi riso lambat sampai - ate, dah order pun lambat, huhu!
naseb baek la ada terpikir alternatif lain
jadiknya, kami pi amik sendiri je dari adik kak amy
jimat kos postage, hehe...

belum sempat sampai rumah, masih dalam kereta lagi
nayli dah suruh potong kek tu
hai la anak, tu bukan utk makan sendiri
tu mama nak bawak balik kg la sayang...
hehe, ksian dia
tapi balik umah tu kami makan gak sikit
buat rasa ;)

yang bestnya pasal kek lapis ni
nama pun dah 'aroma kek lapis sarawak'
memang semerbak la kesedapan bau kek ni
tu yang buat nayli tak sabar nak makan!
sebab bau kek ni dah memanggil-manggil, hehe...
pastu yang buat mamaZN teruja
design dan warna nya memang sejibik sejibun dengan dalam gambar

kengkadang tu pernah la terjadi
kek yang diorder tu tak sepertimana yang digambarkan
kat iklan, warna terang lapisan cantik
tapi bila dapat, warna dull pastu lapisan tak berapa nak lapis, huhu
tak suka la warna sendu-sendu ni!

berbeza dengan aroma kek lapis sarawak  memang mengancam, menarik dan tertarik! ;)
1st impression tu penting, okey!
memang mamaZN titikberatkan la
sebab kita nak jamu pada tetamu kan...
:)

bab rasa, okeyyy not bad!
feveret mamaZN - perisa masam manis
sedappppp!
korang pasti puas hati bila dah beli nanti :)

ni pun atokZN soh order lagi untuk raya nanti
kena cepat-cepat order ye, kawan-kawan sebab rasanya order untuk raya akan diambil sampai end of may saja...
ingat tempahan baju raya je ada due date?
kek lapis sarawak pun ada tau, hehehe...
^___^

klik link ni utk tau lebih lanjut
http://aromakeklapisarawak.blogspot.com

p/s: dengan kak amy mamatisya tak pernah jumpa lagi, tapi dah jumpa dengan adeknya dulu, hehe...

*gmbr kek lapis - kredit kpd blog aroma kek lapis sarawak*

11 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Sedapnyaaaaa.. kek lapis sarawak.. kegemaran akak ni ZN.. Beli online ye.. akak nak cuba jugak mebelinya.. tq sharing link nya :)

lieyalatif berkata...

model kek lapis tu comel tuuuu..kemain hah lentok2 hahaahahah....

lieya suke kek lapis cadbury nad, kalo tak ingat diet, mmg boleh licin kejap jek....

syawalsimpsons berkata...

sedapnya....kesian nayli..nak makan x leh..tak pe makan sikit, janji makan kan

mama tisya berkata...

tq nad sudi order aroma kek lapis sarawak...kalo nk order utk raya,jgn lupa sebelum akhir mei...kalo order lps mei tu bole jugak ..cumanye if nk bw blk kg time raya mmg kena order by mei

eima berkata...

mmg nampak sedap tu ....

Chekgu Azrine berkata...

Byk kli mkn kek lapis nih..mmg sedap

Gieyana berkata...

Skrg mcm2 ada jual kan..hnya di hujung jari. Nmpak menarik kek lapis tu..:)

QasehnyaRania berkata...

betul tu 1st impression penting.bru tertarik kan :)

sian nayli ..

el berkata...

raya ni wajib lah uols hidang kek lapis sarawak nanti kan kan kan haha

lia berkata...

kalau kita nak kek lapis serawak, opismate bole buatkan sbb mmg dia org serawak yg pandai baking he3

Fiza Rahman berkata...

Sedap plak tgk kek lapis tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...