08 Mei 2014

Apam Bee & Ladybird Yang Comel & Sedap

sebelum kenduri aritu
ada la pakat sesama adekbradek ipar
nak buat 1 meja ala-ala candy booth
tapi kami nak letak pelbagai kek/pastry

biras bawak red velvet cupcakes yg sgt sedap! buat sendiri tu - kagummm! :)
adik ipar plak order blueberry cheesetart
huhu, tak sempat pun nak rasa aritu!
ada jugak jajan-jajan utk bebudak
konfem la cepat abes bila ada jajan ni
pastu kakak ipar plak order mini muffins
comel and sedap gak
saiz cute sangat, sekali ngappp jek masuk mulut, hehe

mamaZN memula dah pening kepala dah nak bawak apa la ni...
nak buat kek sendiri, macam tak cukup masa dan tenaga
mana nak siapkan door gifts yg 600++ tu
mana nak buat kek plak lagi kan
pikir punya pikir punya pikir...
order jek la, haha!

sebulan awal kot mamaZN dah order apam polka dot dari adlin mama3k
tapi mamaZN rekues taknak design polka dot
nak bentuk bee & ladybird
pastu siap rekues lagi, nak kaler terang-ang-ang, muahaha!
saje nak kasi lagi cantek
tak suka la warna sayu dan sendu jek
nanti tak attract orang nak makan, hehe
banyak songeh mamaZN ni kan adlin?
naseb adlin rajin jek nak melayan customer macam ai, hikhikhik :P

cadang nak amik 1 mei
tapi takut terkejar-kejar sbb banyak aktiviti, huhu
jadiknya papaZN soh tanya kot bleh amik malam 30april
papaZN kata amik je kat BMC pastu bleh jenjalan KL skali
ksian kat adlin n anak-anak sbb bertungkus lumus siapkan order
tq tau lin! appreciate sgt! ;)

tadi papaZN cakap nak jalan KL kan lepas amik order?
tak jadiiiii...
zakwannayli dah tido
pastu baru teringat, banyak jalan tutup sebab ada demonstrasi gst tu
balik klang je la jawabnya

esok pagi tu baru tunjuk kat zakwannayli
1st impression kitorang - sangat teruja!
cantekkkkk sangat! rasa sayang nak makan, haha!
sempat gak merasa 1-2 biji
makkkkk sedapnya! gebu, lembut, ada filling plak tu

sebelum ni mamaZN penah gak order apam dari seller lain
tapi tak memuaskan hati sangat
kaler 1 hal, tak berapa nak 'naik' warnanya
pastu rasa apamnya tu, keras dan tak gebu
dah la order banyak time tu
sedih je sbb banyak tak abes

beza dengan yang lin mama3k ni buat
serius sedap!
di kala mamaZN menaip ni pun still terliur sbb teringin nak makan lagi, hehe

bukan setakat 1-2 biji je kami makan
rasanya ada dekat 10-20 biji jugak yang terluak, hahahaha!
padahal nak bawak balik kg tu :P
naseb baek jugak kami merasa awal-awal
sebab memang kami tak dapat nak jamah pun apam ni lepas dihidangkan aritu
sekejapan jek dah habes, huhu!

lin, nak order lagi la
bleh tak? hehe...
takyah la tutup kedai dulu, kikiki... ;)

17 comments:

Falsya berkata...

comelnyeeeeeee lebah..

lieyalatif berkata...

BUDAK2 suke laa tgk apam bee n ladybug ni kan nad....lieya dulu penah order mase sekolah miamija buat jamuan.... mmg sedap...lieya suke inti strawbery atau coklat...

idzwa kamaruddin berkata...

amboiiii cantik mcm tu nak mkn pun syggggg

syawalsimpsons berkata...

sue suke yang kuning tu..mmg menyerlah kalernya

eima berkata...

seyes memang menarik ... wahhhhhhh
aku suka yg bee tu .....

mama tisya berkata...

mmg menarik perhatian org tgk

Adlin Mohamad berkata...

sekolah cacat pendengaran penglihatan suka order kat kita gak tp dia request kaler lembut sbb budak nk makan kot tu yg tanya nad nk kaler terang ke serius hehehe sekolah kyra [un rajin order kaler lembut2 hhehehe ..sebenarnya kaler terang lagi lawa hehehe

tq nad sudi order ..mmg x tutup dapur kot ada order kita buat xde order kita senyap ahhaha

filing turun bawah sbb adunan lembut ..pernah buat adunan keras cantik filing tu dok tgh2 tp keras x sedap sian pulak yg makan so kami buat kajian tu ahhaha lebihkan yg tu kurangkan yg ni terhasil la adunan seperti sekarang ..

salwana nordin @ che'wa berkata...

ha'a gebunya apam tu..saya pun suka ladybug design..comel kan :)

Tihara berkata...

memang comel lah apam nih :)

mummy_ayu berkata...

comeinya.... :-)
memang menariks..

mummy_ayu berkata...

comeinya.... :-)
memang menariks..

QasehnyaRania berkata...

comel comel je.mmg sayang kan nk makan.dh order pon utk dmkan.makan aje la.hihi.

akak, yg homeopati tu suami dah cuba.tahun 2012. amik ubat je.. lepas 3 bulan cuba, stop.

el berkata...

berebut x budak2 makan apam ni nad
bukan takan budak2 je mak pak budak sekali haha

Lily@MamaZaraZareef berkata...

heee..kite pon kalau buat2 majlis kat rumah suka order apam polkadot ni..sebab comel kan budak2 kompem suka..mujur setakat ni order sume memuaskan hati..nk harap buat sndiri mmg taklahhhhhhh kan...hukhukhuk

mamaarifakeem berkata...

Comellah sngat!
Syoknye kalau ada kemahiran buat apam ni... tp cek is malas nak cuba... hahaha.. :-)

lia berkata...

comey nyer... rasa x sampai hati pulak nak makan...

Fiza Rahman berkata...

Cutenya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...