02 Mei 2014

Alangkah...

dah tgh hari dah pun...
menyampah sungguh!
dari td xlepas-lepas nak publish entry
error sokmo! huh!

alangkah bestnya kalau sekarang dah ada kt kg
alangkah seronoknya kalau sekarang dah berkumpul sesama adekbradek
alangkah hepinya bila pikirkan kemeriahan berkejobos/rewang
chitchat sana, huha-huha sini, orang tu kasi arahan, orang ni sahut balik
alangkah gembiranya buat kerja reramai sambil sembang-sembang hal isu semasa, famili, gosip! :P
alangkah, alangkah, alangkah...!

apa nak buat, papaZN terikat dgn tugas
takleh nak amik cuti
terpaksa la bekerja hari ni, huhu

tak baik kan bila asyik ber'kalau'?
astaghfirullahal'azim!
ada sebab kenapa aturannya gitu...
mana nak tau, kalu balik awal lain plak hal yang timbul kan?
ada hikmah di sebaliknya, mungkin...
berbaik sangka pada Allah, itu sebaiknya

malam kang in shaa Allah akan bertolak balik
tapi by the time kami sampai, mesti banyak kerja dah dibereskan, huhu
segan plak rasa, rasa bersalah pun ada...
nak wat cemana, ada hal kan?
bukan sengaja huhu! -___-"
takpe, kerja mengemas biar turn kami plak, hehehe :P

saje nak cite, malam tadi tido kul 4pg
gara-gara nak siapkan door gifts
alangkah takbestnya buat kerja sorang-sorang
alangkah tak syoknya takde sape nak teman
boring, bosan semua ada!
nak kejutkan papaZN tak sampai hati plak
orang tu nak kena bangun awal, nak pi kerja
takpela, bertabah la wahai hati!
tu pun 1/3 je selesai, lagi 2/3 kena sambung kat kampung nnt

pagi ni bangun sakit pinggang la plak
sebab duduk je sepanjang malam
berjalan pun dah macam nenek tua
sbb jalan membongkok, huhu

hepi weekend uols!
mood tak berapa stabil hari ni
cepat la berakhir 3 mei!
rasa penasaran je selagi 4mei tak kunjung tiba! haha!

11 comments:

Wan Amira Wan Salleh berkata...

insyaAllah :) semoga dipermudahkan semuanya. first time dengar ayat berkejobos

*∽ IZAN ∽* berkata...

alahaiiii bertabahlahh... nak wat camne.. cuti AL kena spare jugak utk hal2 emergency nanti. Nad kan supermommm... semua di tanggung beressss.. cuma tu la.. kalo wat keja ramai2 lagi seronok lagi meriah sbb leh gosippp reramai hihihi

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Salam ukhuwah Nad..

Bila banyak kerja memang tak sabar menunggu bila nak habis kerja ni kan :)

akak follow #1186 jemputlah ke blog kecik akak ye Nad :)

Mar Mansor berkata...

bertabahlah..4 mei tak lama je lagi tu..semoga dipermudahkan segala urusan

Fiza Rahman berkata...

Bertabahlah yer. Smoga majlis berjalan dgn lancar dan dipermudahkan olehNYA.

mama tisya berkata...

kalo wat sorg2 mmg bosan..kalo ada rmi2 bole la sembang2 kn...sbr ye nad...tk lama dh nk mlm

Falsya berkata...

Sian mamaZN..tp xpe laa..janji smp nnt kan..drive safe n have a safe journey aight..;))

eima berkata...

wahh mlm ni nk blk kg dah ke .. syoknye .... byk tu goodies u ... fuhh

Nafisa81 berkata...

Wahh...boleh buka bisnis lepas ni...

Myra Jay berkata...

Best buat door gift ni kan, tp tula yg tak syok sebab kena buat sensorang ha..
ksian akak smpai sakit pinggang ;)



p/s : yg bawal ala shawl tu myra ikut yg AJ pnya tutorial, akak try dlu kalau tak dapat habaq myra akan cuba buat :)

QasehnyaRania berkata...

syok buat door girt tp bila buat sensorang mmg agak mencabar kan.

tak pa nanti nayli dh besar, boleh la geng dgn mamazn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...