13 Mei 2014

Aktiviti Kami Di Hari Cuti Wesak ;)

seronokkkkk kan bila cuti camni :)
sesetengah orang, dok melepak kat umah lagi best
sesetengah orang cam kami, harap time cuti je la nak jalan-jalan pun, hehe
bila cuti je berjalan, bila berjalan je mesti time hari cuti
sebab esok hari kerja, so bleh jalan-jalan separuh hari je
petang kasi papaZN & zakwan rehat
baru la fair & square, adil & saksama :)

saje amik kesempatan
nak rasmikan tudung adiah besday
daripada sue ibu syawal&izz
ada plak baju yang sepadan - suka banget!

bukan ke mana...
'beraya' kat klang parade je pun hehe
papaZN ada nak beli barang kat mr.diy
pastu mamaZN nak cari kain kat kamdar
budak-budak ni dapat token eskrem sorang 1
haaa, dah la pastu balik umah :)
simple jek, janji dapar kluar dr umah
haha!

tgh hari masak utk famili
malasssss sebenarnya nak memasak
kata pun hari cuti kan, haha!
tapi tak syok plak kan
kata nak adil, papaZN dah bawak berjalan
turn kita plak la memasak
ok la, ok la... masak la kita ye :)

menu simple-simple sudaaa
kari ikan tongkol - saje buat kuah lebih
sebab nak cicah ngan roti
tumis kobis, telur masin & ayam goreng
alhamdulillah kenyang :)

tekak terasa nak makan mi goreng
dah pesan kat papaZN dah soh beli mi ptg karang
leh la goreng mi utk menu malam karang
haihhh, ni la kalu dok umah...
masak sokmo, makan sokmo
hehe :)

okeh, selamat beristirehat!

15 comments:

QasehnyaRania berkata...

tgk telur masin teringt wakru sahur.hihi
menu yg simple tp mmg menyelerakan.makan nasi confirm bertambah :)

sama la kita,msak makan.. .hihi

nor azerin berkata...

ptt la muka ada senyum :-)
........tudung baru....

sis sy newbie blog sy http://mummydaddynsi.blogspot.com/

Budak Kampung berkata...

tu dia..meriahnya kak nad masak. lapa la kak nad..

Chekgu Azrine berkata...

Nyum...nyum

mamaarifakeem berkata...

Hoyee.. janji dpt kuar berjalan kan.. puas hti.. akak riadah petang jer kt tmn bkt jalil ni. Pg dok umah, plus potong kain baju org, nak puasa dekat dh, takut tak menang tgn nanti.,huu..

Asal weekend jer ada hal, nak berjln, dah bilamasa pula nak mnjhit nnnti ni..huu..

Comei berbawal :-)

lieyalatif berkata...

menu sedapppp tu nad.... betul2 mcm lieya laa kalo dok umah mmg kejenye ade je nak masak .... heheheeh lagi pun syok anak2 pemakan kan nad...

comey tudung nad..bekenan lieya tgk...

lia berkata...

walaweiiiiiiiii chantek nyer mamaZN bertudung baru... fewitttt....

Masya berkata...

barulah adil, kdg rasa cam mls nak masak kalau dah keluarkan.. kalau boleh nak makan jer...

eima berkata...

Kami dok rumah je...best dpt jln2

syawalsimpsons berkata...

yeeayyy suke..cantik nad,.,...kena ngan nad yg putih ni

Nafisa81 berkata...

Cantiknya mangkuk lauk Nad
..square

salwana nordin @ che'wa berkata...

aktiviti yg simple tp tetap menyeronokkan!!!

hai ke kamdar lagi tu..misi cari kain lg ye hhhheeee

Falsya berkata...

Mmg gud combo la lauk nad..lapo lakkk..

Iela Fazielah berkata...

hamboi... best jenjalan...samala mcm akak...wajib berjalan dihari cuti

Delimasari berkata...

mengancam lauk yg dihidangkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...