29 April 2014

Reward Sebab Keputusan Baik Dalam Ujian...

alhamdulillah
keputusan zakwan dalam ujian baru-baru ni
agak memberangsangkan
tak sangka gak sbb kat umah banyak main je dia, hehe
makpak mana tak seronok, ye tak?
walau ada la 1-2 benda yg tak puas hati sket ngan cikgu tu
takpe la, kita terima la dgn redho :/
nak argue pun cam takde gunanya
nanti cikgu cop makpak zakwan ni banyak songeh la pulak, huhu
anggap je zakwan yang kena usaha lebih sket pasni...

mamaZN ada cakap kat zakwan
kalau dapat keputusan bagus nanti mama kasi hadiah
seronok sangat la zakwan
abes je ujian, belum dapat result dah mintak macam-macam, haha!
excited terlebih ;)
tapi mamaZN cakap zakwan takkan dapat mainan
sebab zakwan dah besar
lagipun dah banyak sangat dah mainan zakwan

sabtu lepas, sebelum balik kampung
kami singgah jusco bukit raja kejap
memang niat nak cari hadiah zakwan je
takde berjalan ke mana-mana pun pastu
dapat je apa yang dikehendaki, terus kami kuar jusco
setengah jam je dalam jusco, macam tak percaya plak, haha!
dari nak dengar zakwan asek dok bertanya je
baek la selesaikan hal dia dulu
baru bleh wat menda lain
rimas gak kalau asek dok berzikir memanjang 'nak hadiah, nak hadiah..' 

mamaZN kasi tumbler/botol air baru je utk zakwan
yg zakwan bawak pi sekolah sekarang ni nayli punya
so dah bleh pulangkan balik then bawak yang baru ni
kemain hepi dia...

sebelum cuti pertengahan tahun bulan 5 ni
ada peperiksaan kat sekolah zakwan
harap zakwan dapat buat yang terbaik
lebih elok dari ujian sebelum ni

saje je pun nak kasi reward kan zakwan
tak salah kot rasanya
sekadar menaikkan semangat zakwan
untuk terus lebih berusaha lagi akan datang
pendapat kawan-kawan plak cemana?

14 comments:

Wan Amira Wan Salleh berkata...

happy nya muka zakwan..

tahniah zakwan.. i ok je nak reward anak-anak. apatah lagi kalau dia deserved..

Falsya berkata...

phewitttttt...zakwan clever boy...congrats zakwan..;)

Adlin Mohamad berkata...

skol kyra xde plak ujian2 ni ...
bagus reward tuk bg anak2 happy ..

Chekgu Azrine berkata...

Akk pun camtu jgk sis..
Kena jgk bg reward spy dia lbh berusaha pd ms hdpn kan..

eima berkata...

reward utk anak2 bgs utk pembakar semangat utk diorg

Azura Aziz berkata...

Alhamdulilah, bagus sgt tu zakwan.. dpt 97%.. takutkan tgk budak2 punya skolah skrg. 5 tahun dah exam bagai hehe...

Alycia pun ada bg kat adam reward haritu sbb dpt no 1..

Fiza Rahman berkata...

Tahniah zakwan. Tak per nad, sekali sekala bagi reward. Makin semangat nanti dia.

msredcheesecake berkata...

suka la zakwan dpt new tumbler...

mama tisya berkata...

bdk2 kalo dpt reward mmg suka...sambil2 kita bg die lg semangat kn...good job zakwan

lia berkata...

wahhhh tahniah Zakwan... bagus la bg hadiah, pemangkin katanyer ;)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alhamdulillah..tahniah zakwan!! kite pon jenis suka bg hadiah klu anak2 achieve dlm sesuatu kan..cume zara kat tadika tahun ni mcm takde exam jek..tak mcm tadika 5 tahun die dulu mmg ada dua kali exam so dpt gakla tgk performance die..ni esok baru ada parents meets ngn teacher so nk korek btol2 apa pencapaian die skang/wuwu

mamaarifakeem berkata...

Tahniah zakwan.. terbaeeek!:-)
Akak suka cara cam gini, bg reward, alaa bkn bg benda yg bukan2 kt depa, asal namanya hadiah dan depa suka..itu dh memadai... :-)
Herm... arif tkde lg la ujian2 cenggini...huu..buku kerja pun semua simpan kt sekolah..

el berkata...

tahniah zakwan
sejuk perut aunty hahaha

QasehnyaRania berkata...

tahniah buat zakwan.
teruskan berusaha ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...