24 April 2014

Masak-Masak | Apam Balik Homemade (Resepi)

aritu mana tah datangnya aura kerajinan
teringin nak buat apam balik
lama dah amik resepi
sampaikan lupa amik katne, huhu
mintak halal la pada yang kongsikan resepi tu yek! ;)

senang je rupanya
bahan-bahan diblendkan aje, sonang gitu
pastu sukati la nak letak inti apa
cam kami aritu letak krimer jagung yg dalam tin tu
pastu ada kacang tumbuk sket, taburkan je

1st time buat kan, ada je la yang xbetul nya, hehe
nampak comot sket la
sbb tak pandai nak agak isi inti tu
takpe practice makes perfect bak kata orang jawa, muahaha!
sedap!
pasni leh buat lagi, papaZN suka :)

nak resepi?
mamaZN ada share kan screenshotnya k!
teringin nak blaja buat karipap plak
terliur nengok kak ilah fazilah ngan kak nett wat karipap ritu, hehe...
dapnya!

16 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhh rajinnnya buat apam balik..npk mmg jadi sgt dah tu :)

nnt kita nk share resepi ni bole?

bole try :)

Azura Aziz berkata...

tq sharing.. nk try ;)

Budak Kampung berkata...

mcm sodap je..acu buat kang nk try

permatabiru berkata...

mudah je resepi..adoi lapar plak apam balik..hurmm mn nk cr yg sedap2 dekat ipoh nie..

el berkata...

dulu ada gak teringin nk wt apam balik ni..smpai sudah x buat2 pun..hahahaha..

lieyalatif berkata...

WOW!!! rupe dah ade...terbaik la nad...lieya dah snap resepi yg nak share nieh...leh la buat nanti kat umah...

dalila berkata...

wah..hebatnye mamaZN..nnmpk mcm kt kedai punye..sedapnye..nnt bole la try buat..

Fiza Rahman berkata...

Simple jer resipinya yerp. Thanks nad. Nnt nak try buat. Tapi tunggu kerajinan itu datang...hehehe...

mummy_ayu berkata...

Wah..menariks tu..nak try la..tq share resepi...

QasehnyaRania berkata...

simple kan.
suka gak mkn apam blik ni.
saya pulak blajar dgr mmber klas.tokei apam balik skrg.alhamdulillah, x lokek ilmu.
ramai customer suka apam blik dia sbb meriah dgn bahan2 :)

srnok tgk org buat niaga apam balik ni kan :)

mama tisya berkata...

wah sedap apam blk

syawalsimpsons berkata...

sue suke makan apam balik nipis tu...cruch2 gitoo...dating umah nanti nak request boleh..kikiki

Rizziela berkata...

bestnya..kena cuba ni

Adlin Mohamad berkata...

terbaekkk la ..
apsal la kita malas sgt nk buat ni ahhahaha nak masak pun malas kekeke

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

akak ada tgk gk resepi ni..
tingin nk buat..
kena cari masa free..hehe..

Masya berkata...

terbaiklahhh nad, resepi pun mudah... sekarang ni popular apm blk ulut hitamm.. tp x pernah makan.. xtau sedap ke x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...