01 April 2014

Jumpa Kawan Lama @ Kenduri Kahwin | 14 Tahun Tak Ketemu!

lepas pi Bangi, kami ke Shah Alam
atokZN mintak wakilkan ke kenduri kawen sedara
nak citer hubungkaitnya takut kang kawan-kawan tak paham plak
tapi nak citer gak
paham-paham sendrik je la ek hihihi...
sebenarnya ini kenduri kahwin adik kepada menantu sepupu atokZN
haaaaa, paham x? haha! :P

atokZN ada hal xdpt nak attend
sepatutnya aunty wawa & aunty yaya pun ada skali
alih-alih last minute sume pun xleh nak join
nampak gayanya kami je la yg pi

time kami sampai, pengantin pun dah sampai
siap diiringi ngan mat-mat moto beso!
excited la zakwan tgk!
elok kat perkarangan dewan
ada yg menyapa mamaZN
'ehhh, nadia kan?'
dan betapa tak malunya mamaZN ni sebab tak kenal!
bila dia cakap, 'kawan convent la..'
baru la cam empunya diri, hehe
sori geng! mak dah tua, takleh nak recall
dah 14 tahun kot tak pernah jumpa
sejak form3! giler lama, haha!
muka cam tapi nama still x ingat huhu
wat malu jek! ;P

nak lagi kebetulan, rupanya dia kakak kepada pengantin
maknanya adikbradek dengan menantu sepupu atokZN tadi tu jugak la
what a small world! :)
sangat tak sangka...
dah bersedara la kita ye, hihihi

dah masuk dewan, time makan
mamaZN dok pikir-pikir lagi sape namanya sbb rupa dah cam dah kan
lama-lama baru la dapat ingat
namanya alin
kitorg tak pernah 1 kelas
tapi ada la kenal-kenal gitu jek :)

dan paling terharu nya
alin ni pun baca blog mamaZN
silent reader gitewww ;)
siap dah kenal ngan zakwan & nayli
aduhhh terharu!
dan mak yg malu, haha!

14 comments:

Rizziela berkata...

memang seronokkan kalau dpt jumpa balik kawan lama...tambah2 kalau dah lama sangat x jumpa..byk cerita nak sembang

Zura@Iwan berkata...

tk sgka kn dpt ketemu geng lama..
14 tahun tu..mmg kdg2 bleh terlupa la..haha

kak pon...kdg2 kenal muka, tp nama tk ingt..ahha

mamaarifakeem berkata...

Uiih lama tu jumpa eh... terharu org kenal kita :-)
Comeii nad pakai shawl gini..akak baru pakai sekali, pakai dgn inner.. belum try pakai camni :-)

lieyalatif berkata...

paham2...sgt panjang susur galur sedarenye tu nad ekekekeekek...takpe yg penting silaturahim tetap erat....die buat kenduri kite pergi, esok2 turn kite plak buat kenduri dieorg plak dtg kan....

suke tgk pic nayli tunjuk good tu...makin bam2 bulat die nad...die makan mmg berselera ye nad...suke tgk budak mcm nayli ni...

eima berkata...

mesti hang glemer waktu sekolah tu org kenai je kan ... hehehe awek hot kot zaman skool dulu ...

::NureeN:: berkata...

14thn sama mcm nureen ri tu
g wedding kwn2 wassap nk jumpe ramai2
hehehe

:: idzwa :: berkata...

seronok nyerrr :)

dalila berkata...

seronoknye..dh 14 thn tak jumpe dapat jumpe blk..memang la masing2 muka dh lain..sy ni pun jumpa kwn2 kadang xprasan..muka cam..tp nama xingat..aduhhh

Sweetmama berkata...

hehe, itulah mmg kecik je dunia ni kan..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bagusnya..gi kenduri kawen sekali dpt mengeratkan semula hubungan lama kan..bersedara plak tuh..hihihihi

Myra Jay berkata...

Biasalah bila lama tak jumpa kan, memori slow nak pick up..
MJ pun samala bila jumpa kawan lama, jenuh refresh memori nak ingat nama..heheee

el berkata...

fuhyoooooo moto ktm aiii loikeeee
comel je uols ngan baju pepel/pinky tu haaaa

Fiza Rahman berkata...

Memang best dpt jumpa kawan lama.

QasehnyaRania berkata...

lama tu 14 tahun kan :)
alhamdulillah.bila jumpa terus jadik sedara bau bau bacang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...