24 April 2014

JJCM | The Captain Steamboat & Grill, Kapar Klang

aritu tengok ayu sidratul muntaha update pasal makan-makan kat sini
cambest je...
dah dekat dah plak tu ngan kami ni
kebetulan plak aunty wawa & famili datang umah
leh la ajak pi makan sekali

kami bertolak dalam kul 6.45ptg
sebab tau kat sana ada surau
leh la solat kat sana trus
bukan apa, masa google pasal tempat ni
kemain ramai yang bgtau soh dtg awal
sebab tempat ni selalu penuh!

sampai-sampai tu, waiter jemput duduk
bagusssss servisnya
dapat plak meja sebelah dgn playland
laaagi bagusssss!
bebudak ni asek ulang-alik je kerja depa

apak-apak pi solat dulu
mak-mak pi amik makanan yang nak di grill & rebus
apak-apak dah selesai solat, turn mak-mak plak pi surau
tapi tu la, rasanya surau tu la bleh diperbaiki lagi kot
bagi selesa, bersih dan kemas
sekali masuk, bleh muat 3 orang je

utk makan kat sini harganya:
dewasa : rm21.90
kanak-kanak (7-12thn) : rm13.90
warga emas : rm9.90
kanak-kanak bawah 7thn : free

variasi makanan tak meriah sangat
tapi tetap banyak pilihan
puas hati gak la
bila abes je, dorang akan top-up semula
so, tak perlu risau
cuma kalu nak makan nasi-nasi tu takde la
tapi malam tu ada disediakan nasi lemak, kuih muih & buah tembikai
air pulak, 2 jenis air berais & 2 jenis air panas
menu budak-budak plak apa lagi kalu bukan eskrem!
ada ais krim scoop & ais krim malaysia
macam-macam perisa plak tu

best la makan kat sini
puas hati sangat
tapi tu la, bila dah ada budak ni
nak makan steamboat agak tak tenang, haha!
naseb playland memang menyelamatkan keadaan :P

malam tu bleh plak nayli ni nanges kat playland tu!
sebab ada budak tolak-tolak dia
adohai..!
sebelum nayli ada gak sorang budak lagi yg nanges
budak yang sama gak buat
hmmm, maknya tengok dari kejauhan je
sonok sangat menjamah kot, dibiarkan aje anaknya tu
sabooo je la!

kenapa nama tempat ni 'the captain'?
sebab owner nya kapten kapal terbang!
malam tu berpeluang la kami tengok orangnya
kebetulan dia dah nak pi kerja nak fly ke melbourne
agak dah berumur tapi masih segak bergaya dengan uniform pilot

sesapa yang nak try makan kat sini
lokasinya berdekatan dengan jalan kopi
kalau dari meru menghala ke kapar (persiaran hamzah alang)
kedainya terletak belah kanan jalan

waktu operasi plak dari jam 6-11mlm
nak kol dulu utk reservation pun bleh
lagi bagus, hehe...
no. nya ada kat gambar bawah ni :)

adoi, asek teringat-ingat je kesedapannya
pasni leh la pi lagi ^____^

17 comments:

QasehnyaRania berkata...

mcm best j ni. boleh try.sy selalu pi island bbq kat kg melayu subang. hihi..

akak yg pakai tue ddk dekat cashier tu sape?tokei dia erk?

mama tisya berkata...

mkn steamboat ngan ank2 kecik mmg mencabar...nasibaik ada playland

QasehnyaRania berkata...

akak,
saya dulu ddk jb area bandar sri alam, masai.
saya prnah kja MB.hihi.itu yg jatuh hati dgn semua menu MB..nak mkn kdng2 buat sndiri je.rp x sama la kan :)
akak minat saerah erk?masa hari tu saerah xda.yg ada saida dgn hafiz je :)

Falsya berkata...

Boleh terjah nie..hehe

lia berkata...

menarik gak tmptnyer... dan playland tu, macam best jer sbb siap ada bola2 kecik tu lagi...

lieyalatif berkata...

ADUH TELAn ailiur lieya tgk nad...dah lame gak tak berstimbot grill camnie...

tgk suasane kedai okey...harga pun berpatutan tu...lagi2 ade playland mcm tu...budak2 leh perambat pi main, kite lak makan dgn aman ekekeekekek

Chekgu Azrine berkata...

Terliur akk..dh la blm mkn lg nih..huhu

Masya berkata...

mcm menarik jer, wah bestnya nad dah cuba.. hr tu nampak kwn upload kat fb .. terliur di buatnya ...

Azura Aziz berkata...

lama tak makan steambot..

el berkata...

teringin nak makan steambot ni tau smpai skun mcm xde rezeki lagi hahahaha..ada satu tempat kat seberang tu ada jual steambot cam ni tp tulah x tau nak pi nye beli..hehe

mamaarifakeem berkata...

Waah JJCM saje depa...syok la... :-)
G reramai best kan.. :-)

Sue-Rya Qistina berkata...

dah pindah kapar nnt nak try mkn kt sini la. hehehe

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya. Menduga org yg tgh berpuasa jer nih...hehehe...

Adlin Mohamad berkata...

kena google cari alamat penuh ni nak banja mertua kat sini ahhaha

norinuha berkata...

Nmpk sgt best.. cam nk pg je mlm nie.. Ade ketam x..

Amim Blog berkata...

menarik. nak kena cuba ni..

sheila berkata...

Mertua kat Meru je.. tapi belum sampai ke sini lg.. bile lah nak sampai yek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...