09 April 2014

Family Vacation 2014 : Terjah Zoo Melaka Dulu :)

Sebelum check in hotel, kami pi Zoo Melaka dulu
Satu jalan je kan, lagipun check in kul 3ptg
1st time buat ZakwanNayli terjah zoo ni, hehe
1st time jugak 5 kanak-kanak ni pi zoo bersama-sama :)

Bayaran masuk lebih murah berbanding Zoo Negara

Bayaran masuk :
RM15 utk dewasa
RM6 utk kanak-kanak (4-12thn)
RM6 utk warga emas

Biasa la kalu namanya pi zoo kan
Mesti la nak tengok haiwan, hehehe
Kami tak larat nak berjalan sekeliling
Naik tram jek senang, hehe
Bayaran nak naik tram berasingan dengan bayaran masuk tadi
Kena bayar sebelum naik tram

Bayaran utk tram :
RM5 utk dewasa
RM3 utk kanak-kanak (4-12thn)

Kita tengok gambar je la ek, hehe
Banyakkkkkk sangat gambar tapi yang ni yang dah ditapis la, haha!
Suka sangat tengok gambar-gambar ni
Tetibe terasa cam ramainya ahli rombongan! =p


Mak-mak & anak-anak :)



Bila ada AtokZN, otomatik Zakwan jadi terlebey manjaaaaa sket =P



Amboi Khadeeja! =p


Ahli rombongan yang terkebelakang :)


Ahli rombongan yang dah ke depan ;)


 Masa utk naik tram!
Kami terpisah, huhu... Yang lain semua dok belakang
Kami 3 beranak (MamaZN, PapaZN & Nayli) kat depan >__<


Binatang banyak berehat jek tengah hari rembang tu
Takde aktif sangat pun
Tapi tak banyak sangat ek binatang kat sini kalu nak dibandingkan dengan Zoo Negara?
Tapi sangkar / kandang haiwannnya lagi dekat la jaraknya dengan kita
Kalu kat Zoo Negara nunnnnnn jauh baru nampak singa dan harimau!


Penat pusing 1 zoo, kasi budak-budak makan eskrem dulu


Best! :)


Overall, memang best!
AtokNenekZN pun sporting jek jalan sesama dalam zoo, haha!

Pasni leh tgk night zoo plak ;)


p/s: 
tak banyak kan gambar MamaZN =p
biasa la, jadi 'poyo'grapher =p


13 comments:

lieyalatif berkata...

gitu la nad kalo kite tukang amik gambar, mmg tak byk le gambar kite...tape2, mak redhooooo yg penting semua hepi hahaahahahah....

lieya pun selalu gi zoo melaka ni dulu...ye laa dah alang2 balik melaka kan..ni plan nak bawak lagi sbb dayyan dah besar....selalu tgk animals kat book jek so nak bawak die tgk live plak pasni...

eima berkata...

zoo melaka dah naik harga dulu .. RM7 je ..pastu naik RM10 pastu dah naik RM15 ... tram dulu Rm2 je ...skrg dah RM5 ...huhu mahai betui tp lebih murah dr zoo negara kan kan ...

Falsya berkata...

Wahhhh seronoknye falsya tgk nad satu family gie jenjln..happening sgt..hehe

Chekgu Azrine berkata...

Seronok dpt bawak ank2 g zoo..dak aish blm lg pegi..blm rezki nk bawak..zoo negara mhl jgk tiket nk msk..

Lynn Hamzah berkata...

zoo melaka nie besar...x larat nak ronda...hihihi...

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

byk gmbr tk per nad
semua kenangan tu kan..

byran masuk ok la..tk mahal sgt
ada night zoo gk ye?
mcm kt Zoo Taiping kan ada night zoo gk..

tu la kak pon..kalau tk larat nk jln2..naik je tram tu ha..haha

lia berkata...

Teringat naik gajah kat cni dulu

ch@ berkata...

ala belum tercapai lagi hajat nak bawa anak2 pi zoo. kena masuk wishlist cenggini. bestla xtvt mcm ni, mengeratkan silaturrahim sambil bersuka ria. ayah2 pun sporting.

salwana nordin @ che'wa berkata...

seronoknya jalan2 zoo..kalo saya naik tram sbb pemalas nk berjln..hhhhaaaaaaa..

best kan bawak anak2 tgk binatang :)

:: idzwa :: berkata...

wahhh meriah!!

Azura Aziz berkata...

amboi seronoknya.. lama dah Alycia tak bawak Adam g zoo..

Fiza Rahman berkata...

Masa gi melaka last year tak singgah pon zoo melaka nih.

QasehnyaRania berkata...

bestnya.
saya last pi zoo melaka masa sklah rendah.lama gile kot.hahaha

kalau lagi satu tu apa.. safari erkk .. itu pon syok gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...