15 April 2014

Family Vacation 2014 : Night River Cruise @ Melaka

nak gak update entry walau tgh tak sehat
hehe
guna hp jek - sambil baring pun bleyyy :P

nak sambung citer cuti-cuti aritu
naik cruise ni memang mamaZN yg rekues
nakkkkk sangat kekdahnya, haha!
dah mcm ngidam plak kikiki...

sbnrnya ada 2 plan utk malam tu
1 nak pi makan seafood
lagi 1 naik cruise ni
tapi disebabkan masing-masing dah kenyang makan kat bilik hotel tadi
makanya moh le kite ber'cruise'

sebenarnya dalam perjalanan otw tu
budak-budak ni dah ketiduran
almaklum, penat mandi kat pool & pegi zoo
terpaksa la dikejutkan jugak
sbb nak penuhi impian Mama Yong diorg ni nak naik bot malam-malam
hehe

Uncle Najjib tolong belikan tiket
dewasa RM10, kanak-kanak RM5
yang bestnya, setiap sorang dapat goodie bag
isinya air mineral dengan mug comel :)

cepat je sampai turn kitorang
sebab bot nya banyak
tempoh pelayaran (amboi, pelayaran gitewww, haha!) amik masa 45minit
best je, sebab ada citer sket-sket pasal sejarah
mamaZN kan jiwa patriotik skettt
naik cruise sambil dgr citer sejarah pun dah leh sebakkk haha!
:P

kalu naik waktu siang, mesti syok gak kan
dapat tgk sekeliling
kalu naik waktu malam ni agak terhad sket la pandangannya
tapi cantek gak la suasana
nak-nak kat area restoran tepi-tepi sungai & area kampung morten :)

sedap je kena angin malam
yang tak sedap sbb kena tempias air sungai!!!!

13 comments:

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhhh..berjalan kt negeri kita tu. hehehe

Chekgu Azrine berkata...

G melaka tp xpnh naik cruise tau..huhu

Masya berkata...

merasa jgk naik cruise oklah tu kan...

Fiza Rahman berkata...

Memang best naik cruise ni kan nad. Lama plak tu. Best sebab berangin jer.

syawalsimpsons berkata...

sue dah lama tak naik ni..last naik tahun 2011

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

tingat pi melaka last year
*blom sempat apdet n3*..
kemain brebut nak duk dpn konon nk menikmati pemandangan tanpa gangguan..
skali selisih ngan boat lain...
pergggghh.. terpercik air longkng nko..
waaaa, marah rasa..

neway, enjoy ur holiday kawan!

Azura Aziz berkata...

ingat kenangan 2012... percutian ke melaka kami hehe..

Sweetmama berkata...

kalau pada k.eija sbnrnya naik cruise waktu malam lg besh dr siang nad, sbb mlm berlampu, kalau siang nampak bangunan je la.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

byk2 benda kat melaka, river cruise ni antara yg tak pernah lagi naik..hehehehe

el berkata...

ritu weols naik cruise ni siang
xtau pulak bleh naik waktu mlm
rsnya lagi cantik kut naik waktu mlm..sbb byk cahaya2 hehe

msredcheesecake berkata...

bestnya...tak pernah gi lagik...naik mlm tak berapa best ke?

eima berkata...

penah naik dua2....
tp yg mlm tu lama dah kami naik waktu naik taraf sg melaka ni bau die lebih hebat thn 2006 kot.... huahuahua

QasehnyaRania berkata...

syok kan naik malam.sy naik tahun lepas lpas blk mengundi.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...