08 April 2014

Family Vacation 2014 : Jom Mulakan Perjalanan! :)

Selesai hal kat sekolah Zakwan jam 8.05 pagi
15 minit gak la perjumpaan dengan cikgu 
Kami teruskan perjalanan ke rumah Aunty Yaya dulu
Sebabnya masih awal lagi kottt, haha!
Tunggu AtokNenekZN sampai dari Teluk Intan, baru kami gerak sesama
Aunty Wawa plak kami jumpa kat R&R mana-mana sebab pagi tu diorg ada hal

Dalam kul 10.30pagi camtu kami mulakan perjalanan
Sepupu Zakwan - Adib, ikut kereta kami
Dia rindu kat Abang Zack katanya ^_____^


Nayli memang kamceng ngan Adib :)


Macam-macam aksi, macam-macam ragam! :)



Sepanjang perjalanan, cuaca mendung jek
Hujan pun turun gak kat beberapa tempat
Jalan pun jem sepanjang perjalanan
Kereta banyak!
Kami ni dok risau je kot-kot hujan sepanjang hari 
Kang takleh la bawak budak-budak ni pi mandi kolam
 Singgah R&R Seremban kasi 'isi minyak' kat budak-budak :)
Macam-macam makanan ada
Pagi tu PapaZN sempat masak nasi tomato, hebat kan? Haha!
Malam sebelumnya pulak gigih masak rendang
Cayalah PapaZN, haha!
Bab masak-masak MamaZN tak sentuh pun, sebab bz kemas beg, hihihihi =p
NenekZN, Aunty Yaya & Aunty Wawa pun masak macam-macam gak
Ada ayam masak black pepper, puding, ayam masak merah, nugget n ayam goreng
Kenyang la kami sepanjang hari
Takyah pi lunch & dinner kat memana hehe




Kemain Khadeeja kan? Haha! 
Siap boot kaler pinky lagi tu :)


Plan asalnya kami cadang nak pi Penang 
Nak merasa lalu kat 2nd bridge
Dah list bagai dah tempat-tempat jjcm masa kat Penang nanti
Last-last tak jadi, huhu!
Sebab kami ada hal kat sekolah Zakwan
Tarikh takmo tukar sebab semua pun available time ni
So, terpaksa la tukar venue 
Jenuh kot nak pilih tempat
Biar dekat, masa perjalanan kurang & semua pun bleh join
Tu yang Melaka jadi pilihan lagi sekali
Macam tahun lepas gak :) 

Yang penting, dapat togather gather reramai
Kesian tgk budak-budak ni
Dah la cuti sekolah tak ke mana-mana 
Ni je la pun masa diorang nak berkumpul sesama sepupu :)


16 comments:

syawalsimpsons berkata...

janji dapat kumpul reramai kan..tu yg penting kan..jauh ke dekat kan

ALoNa CintamaniszLite berkata...

bercuti beramai2 ni mmg happening, kan..
tp tu laa...nak urus ms...tu bkn senang. Mcm akak skang ni..nak pi 5 beranak sekaligus pun dh payah jgk. sorang dh jadual lain. Kena tunggu dia jgk. Kot kang gi takde dia...kecik lak ati wlpn dia tak tunjuk. Tp sbg mak ni mesti kita dpt baca.

Gieyana berkata...

Bestnyer nad..bkn senang nk uruskan vacation cmnj kan..picnic ramai2 is da best..:-)

Petak Bunga berkata...

teringin gak nak naik jmbatan baru

Falsya berkata...

amboi2 nayli...posing..gerammmmmjeeeee..

wahhhh, bgs la papaZN..boleh masak u'ollsssss...senang idup nad...;)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

ok lah kan dpt bervacation sama2 ngan family..tpt dkt pon leh jd sungguh bermakna..^_^..mcm kite ni adik beradik 3 org je tp payahnye nak kumpul pi jenjalan sama2..wuwu

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

kalau nk gi cuti2 ngan family mmg bkn sng nk urus betui tk

kak ni..nk buat family day utk family bsr dr 2thn lps tk jadi nad..sbb commitement la..

kayyana berkata...

yg paling heaven sgt adalah bercuti bersama keluarga.. kan best kalau dpt hari hari mcmtu.... hahaha. takyah keje g melancong je. hahah. ade tak keje mcmtu?

Azura Aziz berkata...

walau pun dekat tp enjoy kan nad ;)

Chekgu Azrine berkata...

Akk melaka mmg xpenah lg bwk ank jln2..huhy

Fiza Rahman berkata...

Seronok dapat bercuti ramai2 mcm ni.

Adlin Mohamad berkata...

holiday best2 hehehhe ..

eima berkata...

melaka pu byk kali pun syok lg..tukar2 kaw hotel...kali ni pi tepi laut sekali lg pi tgh bandor plak... kan ksn...tp korg pi cr yg ade pool beshar

lia berkata...

Macam da besar sgt Nayli tu kat pic dgn Adib...

Wpon dekat asalkan dpt sama2... Da cukup bermakna Nad...

Alyyani Anuar berkata...

hi abg zack & nayli! lama tak singgah sini. pagi ni nak tgk 1 happy family ni gi bercuti reramai pulak. betul tu nad, tak kira kemana, kalau tempat tu dah repeat banyak kali pun, kalau dah pegi dengan family ramai2 rasa excitement tu tak berkurang :)

QasehnyaRania berkata...

syokkan :)
asalkan semua ada jadi le.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...