10 April 2014

Family Vacation 2014 : Bayou Lagoon Park Resort, Melaka (again...)

lepas rombongan cik kiah dah penat melawat Zoo Melaka
kami pulang ke pangkal jalan, hehe...
time to check in!
ke mana?

ke Bayou Lagoon Park Resort, Melaka
lokasi kat area Bukit Katil
family trip tahun lepas pun kami ke sini jugak
tahun ni kami ke sini lagi
sebab menepati ciri-ciri yg dikehendaki oleh AtokZN, hehe...
dekat, selesa, ada water park, senang nak jalan2 ke mana-mana, senang nak cari makan :)

urusan booking & check in kita serah pada Aunty Wawa :P
sementara tunggu tu, tgk sekeliling...
dalam masa 1thn, banyak sgt perubahan
dari ada 1 blok, skrg dah ada 2 blok utk penginapan
parking bertingkat pun dah siap utk pengunjung
harga tiket water park pun dah naik :(
dulu kami pi kene bayar rm10
sekarang, rm20!
tapi xpe, still murah banding ngan Gold Coast Morib :)
orang luar (means yg tak menghuni hotel)
pun boleh dtg main kat water park jugak rupanya...
patut la orang ramai bukan main!

kami guna khidmat troli
1 troli memang bertingkek-tingkek beg kami
muahahahah!
padahal nak duduk 1 malam jek pun :P
brg mknn paling byk
dengan pelampung budak-budak ni
haha!

mcm tahun lepas, kami amik bilik jenis apartment
ada 3 bilik tido, 2 bilik air
sangat selesa :)

lepas lunch, budak-budak dah tak sabar nak pi main air
(makpak budak pun sama, haha!)
tinggal la AtokNenekZN je kat bilik sebab takmo ikut, hehe...

saaaaaaaangat ramai org!
jeles je tgk kak Ejan Mamalyna pi seminggu sblm tu takde org langsung! :P
ye la, kak Ejan pi pun time weekdays kan
takleh la nak bandingkan :)
redhooo je la hehe...

tapi main nya kejap je pun huhu
kul 5 turun, 5.30-5.45 dah naik bilik semula
sebab tetiba je hujan turun :(
cepat-cepat kami naik atas
elok sampai kat bilik, tgk cuaca kat luar matahari dah muncul balik!
uwaaaa, xdpt nak berendam lelama...
xpe, pagi sebelum check out masih ada
:)

sampai bilik, siap-siap mandi semua
makaaaaan lagi, hahahah!
naseb baek bawak banyak makanan
makan la ikut suka bila lapar hehe
mmg takdan la nak jjcm makan seafood
sebab memasing dah kenyang makan bekalan :)

so malam kita pi tempat laen :)
ke mana?
tungguuuuuuuu....!




17 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

bolatnya nayli..geram!!!!! hhheee

lieyalatif berkata...

dlm byk2 gambar lieya suke pic last tuuuuu...nayli bambam!!! kalo depan mate ni mmg dah picit2 peluk2 kiss2 dah hahaahaha..geram tgk die posing mcm tu nad...

amboi papaZN nampak die yg lebih excted tu heheeheh

betul tu nad, kalo tempat tu dah selesa dgn kite mmg asik2 ulang dtg situ je laaaa...

lia berkata...

suka tgk pic freestyle yg papaZN duduk atas pelampung itik tu... memasing comey sangat...

Fieda Zan berkata...

berisi badan nayli.. hehe

Chekgu Azrine berkata...

Bestnya..rasa mcm nk usha2 la rege tmpt ni..blh bawak ank2 g bercuti kt sini..yeahh!!

nurfadilah suardi berkata...

Best yer.Tak tahu lak orang luar leh datang sini.Nama je duduk Melaka kan.huhuhuhu
Harus terjah ni nanti

anak Wan Salleh berkata...

rasa nak gigit nayli punya pipi :).. btw, sekaragn ni makin ramai orang suke pergi bayou lagoon.. mira tak dapek laa sebab orang melaka kan.. buang tebiat balik melaka tidur hotel pulak hahaha

Falsya berkata...

Huwaaaa bestnye naddddd..ehhh ehhh nape dora tuh comel sgt tuh..bdn iye wat geram jeeeee..

Fiza Rahman berkata...

Tu dia. Byk betul barang2 yer.,..hehehe...

Memang best gi sini. Memang nak ke sini lagi nanti nad. Boleh pusing2 bandar melaka.

LiYa HaNiF :: berkata...

amboi nayli.... debabnya... :)

Azura Aziz berkata...

picca lastt nayli dgn baju dora dia tu.. comeyyyy ;)

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

bestnya...sukanya..
happynya....

hehehe....tingin plak nk ke sini..
apartment tu brpa rate dia nad?

Lily@MamaZaraZareef berkata...

best tgk org rajin cuti2 ngan family ni..harap2 ada mase kitorng pon leh gather sama2..wuwuwu..nway, nayli nmpak makin bambam!!! gerammmmmm...hihihi

mamaarifakeem berkata...

Bestnya nginap kt sini... ada pool, berbaloi2x... akak perasan juga signboard resort ni ms g melaka ari tu.. akak stay jauh ke dalam lg, hillmark view hotel tuu..takde ape.. mmg utk tido semata jer..

eima berkata...

aku suka gambar last tu ..dombot sgt .. geram betui ..

Sweetmama berkata...

beshnya..
teringin nak bercuti di bayau lagoon ni jgk..

QasehnyaRania berkata...

syoknya bila ada anak anak pastu joined mmber pergi xtvt ceng gini.skrg ni kalau nk pergi mana kena memilih means dgn sapa.kalau yg ada anak2 jadik malas mcm tak best pulak.dorng bawa anak2 kn kami tumpang2 aje... kureng sikit la kemeriahannya..

kalau ada pon joined family je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...