11 April 2014

Baru BEST Nak Bergambar Reramai Bila Ada MONOPOD =P

Aduhhh, masa rombongan Cik Kiah ke Zoo Melaka ritu
Takmo plak Aunty Wawa kluarkan tongkat ajaib a.k.a monopod ni
Kalu ada, idok le MamaZN jadi 'poyo'grapher, haha!
Tak banyak pun gambo teman masa kat Zoo Melaka tu, huhu!

Masa nak turun pi water park baruuuuu la Aunty Wawa kluarkan tongkat ajaib hehe
Baru la syok MamaZN nak bergambo :)

Pendapat MamaZN
Bila ada monopod ni, memang takleh nak malu atau segan, haha!
Dibuatnya time tu ramai orang ke, guna je watpe nak malu
Memang akan jadi tumpuan la kan
Sebab kita je yang guna - trendsetter kononnya (haha!)
Awak dah beli, gunakan je la
Kalu malu baek takyah beli, hehe =P

Kalu nak ber'selfie' sengsorang rasanya better takyah guna monopod
Lain la kalu nak amik pemandangan background skali kan
Monopod ni syok kalau amik gambo reramai :)
Gi bercuti-cuti ke, ada event apa-apa ke
Memang puas hati, hehe

Cam kitorang =p





Nampak flawless plak MamaZN dlm gambo ni, haha!
Bukan leh percaya kamera henpon Aunty Wawa ni, hehe






Nak citer...
Masa kat water park kan tu kan
MamaZN just duduk-duduk kat tepi tolong jaga barang jek, huhuhu
Kalu ada masuk dalam air pun, kejap jek pastu kluar balik dah
Sebab apa?
Sebab kena jaga puteri yang sorang ni la, uwaaaaa!

Nape ntah masa kat sana, Nayli jadi takut plak masuk dalam air
Masa mandi kat Putrajaya dulu elok je
Maybe dia takut sbb terasa macam dalam kot kolamnya
Jadi, dia tak berani, huhu...

Dah tu kat mana yang Nayli berani nak mandi?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Kat sini pun jadik la ye Nayli...
Mak redhooo temankan kamu, hewhew ;)


23 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

saya pun takde benda alah ni..seronok tgk org duk pegang tongkat sakti..

gamba semua pun cantik :)

ada rezeki bole beli, takde pun no hal kan :)

lia berkata...

Ni betol2 paras buku lali itik ni Nayli ekekeeee

mama tisya berkata...

hah monopod tu bgs bila rmi2..meriah smua bole msk gmbr..tkde la yg tertinggal kn..sian kalo asyik tkde dlm gmbr kan nad...hehehe

eima berkata...

ingat nk beli jugak satu ... cam besh je nk guna nanti nk pi travel ni ...

nayli tu montel betui suka tgk die ....

Tihara berkata...

comeynya nayli, yang penting dia hepi dan lebih selamat kan :)

Falsya berkata...

Tingin nak beli tp mok mok ku xbg..katenye camera kat umah pun xpenah guna tp nak beli monopod..huwaaa..

Mila Ahmad berkata...

situ pun oke janji nayli nak mandi kan? kan?

Chekgu Azrine berkata...

Guna monopod semua dpt masuk dlm gmbr..best!!

Cho Zila berkata...

yo ler tengok orang dah ramai pakai kot... teringin gak nak beli satu .. nampak cam bestjer....
Nayli oh Nayle...

Azura Aziz berkata...

huhu, macam best jer.. mcm nk beli jer 1 nnt..

kayyana berkata...

yana takde monopod ni.. hehehe.. knp tetibe nayli takut? patutla masam je mke die, dpt mandi kt tepi tu bru la senyum sikit. hehhe

Iela Fazielah berkata...

bestnyer.... cuba tunjuk came cara pasang monopod pada camera or h/p...
nad pasal soping bj kat H&M tu...kena tuan dia ada... atau pun cara 1 lagi biasanya kitaorg snap gmbar, pilih bj n saiz, bg duit kat adik then kirim kat adik suruh adik beli...

adik akak H&M kat avanue K depan KLCC tu... pilih kat sana pun boleh... akak leh tlg nnt

Pn Liyana berkata...

best rupsnyamonopod ni..patutlah cousin beria2 suh saya jual..egat xfemes..sekali nak beli kt supplier.habis dah.restock ujung bln ni..so kena booking awal2 lah ni..ramai kawan2 duk mencari gk benda ni...

Adlin Mohamad berkata...

kita x beli lagi onon nk pi pasar pudu nk tgk sendiri baru puas hati sbb tu x beli kat on9 monopod ni hehehe

amboi nayli pesen peel kyreen ni ..

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

bestkn ada monopod..
ish nk beli kena fikir gk ni..
kang malu plak..kahhh!

tk per nayli ..mandi je kt situ
nnti dh bsr..sure berani nk mndi kolam dlm sket...

Sweetmama berkata...

itulah senang bila ada monopod ni,
mmg dh jd trend pun skrg org guna monopod utk amik gambar selfie beramai2..

teringin jgk nak beli, selalu tgk org jual dkt IG..

*∽ IZAN ∽* berkata...

Hahahahaha puteri raja ..la kena guard lebeyy. Comeyyy nayliii kikiki. Waaa trenddetter eh. Nak kena cari jugak monopoddd ni nampak gayanya yah yah yah

Lily@MamaZaraZareef berkata...

tau tak..gi cameron baru ni baru 1st time kita nmpak rupe bentuk monopod ni yg sbnrnya..jakun gak kan..hahahaha..ramai btol org bwk time kat sana..klu amik gmbar reramai mmg sesuai n syokla kan..rasa nad sesuai gak bel ni sbb nad kan rajin amik gmbar sefamily..senang kket nk snap2 kan..^_^

mamaarifakeem berkata...

Fenomena baru.. sgt membantu.. akk masa g melaka ari tu, first time tengok.. mcm pelik jer..hehe..tapi yelah, benda baru kan.. hehe..lama2 jd biasa..

Sue-Rya Qistina berkata...

hehehee..comel je nayli berenang kt air cetek tu. :D

Fiza Rahman berkata...

Nayli yg bambam.

Kita tak der monopod pon. Sebab tak der monopon utk samseng TAB.

el berkata...

mmg nak beli lah monopod ni mmg ada kelebihan dia..tp kena wat muka x malu lah kan nak amek gambar tu

hahahahahahah kelakar betul nayli..

QasehnyaRania berkata...

betul tu monopod ni berguna bila geng terlebih ramai.hihi..
snng x payh minta tlg org ambikkan.kang silap hb phonen kamera dibawa larik.hihihi

la situ je nayli mandi..jadilah dik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...