10 April 2014

1st Time Tau Kewujudannya...

okeh, ai mengaku ai is pe-ghak
bila tengok lori poslaju ni, haha!
tetiba terasa macam...
'uiii!', 'wowww!', 'uiyooo!'
hahaha, cam jakun jek kan? ;)

1st time kot baru tau akan kewujudannya tak pernah tau pun sebelum ni
kalu tak pi Pejabat Pos Besar Shah Alam
memang selamanya la x tau, huhu

kebetulan aritu nak pos barang
papaZN ada hal kat Shah Alam
singgah la kejap pejabat pos ni
nak masuk perkarangan pejabat pos pun dah jammed!
apalagi la bila nak cari parking kan?

masa nak masuk tu terpandang la lori poslaju ni
wahhh! ni dah bagus!
xyah susah-susah amik nombor
xyah tunggu lama-lama
nak pos 1 barang jek pun
dan kalau boleh nak cepat kan
beratur sini je la
try servis dia :)

memang berbaloi sangat kot dari kena masuk dalam
sebab yg beratur pun kebanyakannya nak pos 1 barang jugak
so mmg cepat la

tapi kalu nak pos banyak barang
better la amik nombor giliran kat belah dalam bangunan
tak berbaloi kot nak settlekan kat lori poslaju tu
dok dalam sejukkk sket, ada aircond
dapat duduk kejap lepaskan lelah

memang lori poslaju tu disediakan utk mereka yg nak pos 1 barang je kot kan
jimat sket masa...
^_^

korang pernah jumpa ke lori poslaju yg camni?

14 comments:

lia berkata...

yg kita tau bole drive-thru he3

fazilzura berkata...

1st time jgkkk..

kalau cm van tu selalu lew

eima berkata...

Kat cyberjaya ai pnh tgk...mls nk review ari tu ..sbb ingat ai je jakun..hihi

Budak Kampung berkata...

huhuhu..bangi tak ada lagi sebab bajet xd

Lily@MamaZaraZareef berkata...

first time gak tgk ni..hehehehe..dulu kat pej pos shah alam yg kita tau ada drive thru jek..time tuh pon rasa jakun macam..bayar bil pon ada drive thru??? kikikiki

mamaarifakeem berkata...

Fuuyooooo.... ai pun is jakun..ngee... tk penah la pulak tengok :P

Masya berkata...

tak pernah nampak hihihihi... kalau sy pun jakun kejap..

salwana nordin @ che'wa berkata...

eh..tak penah pun

mama tisya berkata...

1st time tgk ..tk pernh jmpa lg

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

tk penah jumpa lg..kt png blm ada rasanya...

pos laju bergerak ke? hehe

Sweetmama berkata...

samala baru 1st time tau ni, lgpun mmg lama dah x ke pej pos besar..hehe

Sue-Rya Qistina berkata...

banyak kali dah tgk lori ni..baguslah servis mcmni kan..menjimatkan masa :)

Fiza Rahman berkata...

Erk...baru tau jugak ni nad ☺

QasehnyaRania berkata...

tak pernah tgk pong.
selalu kalau ke PPL KL
amik brg je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...