13 Mac 2014

Semangat Beli Kain Untuk Baju Raya :)

Sebab takde ganti puasa, moh kite cite pasal persiapan raya
Muahahahaha!! Gelak jahat =p

Takde la, memang saje je pun buat persiapan awal-awal
Takde la kelam kabut nanti
MamaZN memang tak suka bab kelam kelibut ni, kang satu hapah tak menjadik
Baik la buat sekarang, slow and steady
Lagipun, salah satu pengurusan kewangan yang bijak ni, kikiki
Buat sikit-sikit, takde la terasa pengaliran duit tu
Mesti macam-macam persediaan dan persiapan lain yang nak dibuat nanti

Kalu ikutkan, ni pun dah lewat
Sebab ada kengkawan lain dah anta ke tailor dah pun :)
Kang lambat-lambat, satu hal plak nak cari tailor yang sanggup buatkan baju kan
Masa ni baru la terpikir, alangkah bagusnya kalu pandai menjahit, huhu!

Dah, dah...
Moh kita ke Jakel! =p





Yeay, dah sampai haha!
Dekat je dengan umah, setengah jam dah sampai =p


Kebetulan plak masa kami pi ni
Jakel tengah buat promosi kain baju raya
Macam-macam la promosi yang ada, diskaun pun banyak gak

Ingatkan pi awal-awal orang tak ramai 
Rupa-rupanya, saaaaangat ramai yang dah sampai awal!
Perghhh diorang ni, bertapa depan pintu Jakel dulu ke apa?
Hebat, hebat...
Parking toksah nak kata la kan...
Jangan harap la nak dapat parking celah keti** dekat-dekat ngan bangunan Jakel tu
Takde maknanya, haha!
Exercise la sket nampak gayanya sbb parking jauh, huhu!

Kami kat dalam sana pun takde la lama
Sebab memang masa kat umah dah diskas nak kain jenis apa & warna apa
Takut kalu tawaf dulu baru nak buat pilihan
Makanya bersedia je la dengan anak-anak yang bakal mengamuk!
Tu pun Zakwan dah dok bising soh cepat
Arggghhh! Tensi mak! Haha!
Tak tenang dibuatnya - pasni biar mak pi soping sendrik
ZakwanNayli tunggu dalam kereta dengan PapaZN, hehehe...

Dah selamat dah beli kain
Warna? Bak kata Dato' Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia
Haha! =p
Tak surprise la nanti kan? Kikikiki...
 ;)




Tapi kan, tapi kan.....
Kenapa bila dah balik umah terasa macam tak cantik jek, macam tak comey jek kaler pilihan ni?
Uwaaaaa...!
Bila tanya PapaZN, dia kata cantik
Memang la cantik, warna pilihan dia kottt! Haha!

Terasa macam nak cari lagi 1 kaler la pulak, haha!
Tamak! =p
Adoiii, takpe la pakai je la...
Tetiap tahun pun MamaZN yang pilih kaler tema
Apa salahnya tahun ni pakai kaler pilihan PapaZN plak kan
Hehe, sedap kan hati
Yang pasti memang jauhhhhh tersasar dari Colour Of The Year Of 2014, haha! =p
*aptb*



Korang pernah tak, rasa was-was macam MamaZN?
Beriya-iya nak kaler pilihan, lepas beli balik umah tengok-tengok rasa cam tak puas hati
Hihihi...




13 comments:

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhhhhhhhh...dah beli!

ok la tu beli cepat2..saya pun ingat ujung bulan ni baru nk usha2..dah lambat jugak rasany, org lain dah menempah :)

kaler apa agaknya ye?

kdg2 lighting kt jakel tu buat npk cantik, kalo tgk tempat terang tak berapa cantik..

terpulang la pd citarasa anda..wahhhaaa

btw..nayli sgt2 comel!

mamaarifakeem berkata...

Dh beli... bagus2x... akak ni ganti posa tak habis2 lg..tak bleh nak fikir psl baju raya.. ahaks... :-)
Sllu jer jd gitu, huu...
Tp bila dh siap jd baju nnti, lawa tu.. :-)

Gieyana berkata...

Pernah..last2 dkt nk ry g beli bj yg dh siap..:)

el berkata...

el pun dah beli dah 2 mggu lepas dah antar kat tailor pun..tp nak tambah skit tuk anak dara iols tu..
tp tahun ni mama el x buat baju raya..sbb masih dlm pantang ekekeke xpelah iols pun malas nak beraya sangat..g pun time tu badan pun x slim lagi hahaha

lia berkata...

haaaa mmg ramai org... ktorg p hari keje last weeek, penoh... kekdahnyer, balik rumah sajork sbb Mr Fallah xnak menyempit2, bole?

Chekgu Azrine berkata...

Blm decide nk pkai kaler apa nih utk raya..huhu..

syawalsimpsons berkata...

sue pon insyallah semanagt jugak nak membeli bulan 4 ke 5 ni

kayyana berkata...

alaa.. yana tak sempat lagi nak p beli kain wat baju raya..jawabnye beli ready made ajelah ye. aduhai...

pss: kaler ape tahun ni kak nad? nak tau jugak kaler pilihan papa zakwan. hehehe

mama tisya berkata...

wah dh bli kain ry...yela kalo bli kain mmg kena awal sbb nk antar tailor...

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dah pilih kain baju raya.

Aty_Fared berkata...

heheheh...tu perkara biasa...ngeee..kalau pilihan asben aty...tetiap tahun mesti sama jer kaler nya..hijau..nyampah tau...ngeee

Zura@Iwan berkata...

penah gk jd mcm nad..mcm tk puas hati kan..haha..itula pompuan..

tp kak ni..tk buat lg la bj raya..sllnya beli ready made..huhu..

color pun blm decide lg nieh..

Budak Kampung berkata...

psttt..kak nad.nurul g crik kat jalan tar ai 2.tinggl bju ayah n kirin je belum crik lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...