24 Mac 2014

Nasi Lemak Halba

adoi, dah taip panjang-panjang
bleh ilang plak semuanya, adesss!
gara-gara tak save la ni tadi, huhu!

okey, petang-petang ni nak cite pasal makan lagi, heee
sori ye kawan-kawan :)

korang suka makan nasi lemak kan?
selalu gak masak nasi lemak kan?
heee
apa punya soalan daaa :P

sebenarnya nak share
aritu mamaZN masak nasi lemak
gara-gara tengok entry fizarahman la ni
beliau update entry masak nasi lemak di hari minggu ;)
terus rasa kepingin nak masak & makan, hehe
kuat jugak pengaruh blog ni, haha!

biasanya mamaZN masak nasi lemak letak halba
korang letak tak?
kalu tak letak, try la letak bila masak :)
wangi aromanya, bercampur dengan aroma kulit kayu manis, halia & santan, heee ;)

banyak gak khasiat halba ni sebenarnya
lebih kepada untuk jaga kesihatan
bleh tgk link ni utk tau serba sedikit pasal khasiat halba

tak pernah jumpa lagi orang jual nasi lemak berhalba ni kan?
ehhh ke ada yang jual cuma mamaZN yang taktau? hehe
:)

7 comments:

Zura@Iwan berkata...

wahhh bestnya nasi lemak nad
kak suka buat nasi lemak + sambal udang...hehe...

lia berkata...

kita pon suka gak kalau ada halba tapiiiiiiii bujang2 d rumah tu, nmpk halba terus xnak makan... maka nyer buat nasi lemak kosong jer la kalau nak depa makan ;)

Azura Aziz berkata...

alahai, bestnya nasik lemak..
macam menarik jer. nk try la..

mcm mana rupa halba tu yer..

Eliss Mie berkata...

Eliss pun letak gak..

eima berkata...

mil kite mmg masak nasi lemak letak halba....mmg wangi...dh 7 thn lebih sy mkn nasi lemak halba...hehe sy syg mil sy...hihi

klu kuah laksa lemak die pun die bubuh halba...bubur lambuk pantai timur pun sama

el berkata...

xnah lagi try msk nasi lemak taruh halba...just campak je lah eh halba tu?

salwana nordin @ che'wa berkata...

eh kita tak penah try letak halba..pasni boleh try :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...