31 Mac 2014

Mak Yang Menangis, Dah Kenapa....?

assalamualaikum
selamat pagi! :)
hari terakhir untuk Mac
bakal berakhir lah suku tahun 2014 yg pertama
esok dah bulan yg baru
sekejapan!

bangun je pagi-pagi ni
kepala dah rasa laen macam - nyut,nyut nyut!
mata sembab dan bengkak
sudahhhhh....! kenapa plak ni? :)

kepala rasa berdenyut tu
sbb malam tadi tido lambat huhu
menemankan si anak dara yang baik hati
tu tgk tv, uwaaa!
lepas maghrib dia dah tido, bleh plak kul 11.30mlm dia pakat bangun!
nak susu, nak tgk tv
masuk je kul 1.30pagi, mak dah tak larat nak teman!
mama tukar kan channel 613, nayli tgk sorg ek, sori sangat! huhu...
tah jam berapa nayli tido malam tadi
tuptup pagi ni kul 8 udah bangun!
hmmm

mata sembab dan bengkak plak?
haiiiii... mak kan ratu air mata, hihihi...
bergelen berjujuran malam tadi
emo tetiba sbb zakwan dah nak p skool!
hahaha!
alasan mcm tak masuk akal je kan? :P
tak puas zakwan dok umah seminggu cuti sekolah kekdahnya
kakakaka!
ceh! x malu! ;)

emosi tak stabil malam tadi...
sedih zakwan dah nak p skool tu 1 hal
sedih sbb x bawak zakwan ke mana-mana cuti sekolah ni
dok memerap je kat umah
sedih gak sbb sepanjang zakwan kat umah
anak bujang tu asek kena marah je
hehehe...
mana tak nya, setiap masa adaaa je sbb nak bergado ngan adik
dah mengenangkan semua tu, mula la sedih bagai nak rak
sampai papaZN pun penat nak layan
hahahah...
nak buat cemana, lagi skali emosi tak berapa stabil malam tadi
hihihi...

pagi ni mendapat la...
kepala berdenyut mata pun membengkak
;)

harapnya zakwan ok je arini
dapat jalani hari persekolahan dengan tenang dan happy bersama kawan-kawan
^_______^

luahan rasa seorang mak :P
(sori ye, hehe)
riso plak kang ada yang tegur,
'cam dia sorg je la ada anak'
'cam dia sorg je la sayang anak'
takmo, takmo...
again, just luahan rasa... ;)

okeh, okeh...!
cargasssss sambung wat keje! :P

13 comments:

syawalsimpsons berkata...

ala tak epe nad..sesekali meluah rasa kan..pedulik sama anasir2 jahat yg kata macam dier sowang je ada anak..ye la...baru tau yg kiter mmg sayang akan anak kiter kan...sebab kiter selaloo PK macam2 kat dier kan...betoi tak..

eima berkata...

hahaha lawak la ko ni nad ...
jrg ade org sgt penyayang cam ni tau ...
mesti kuat nangis ni kan mama ZN ni kan ... hihih
rileks la zakwan ok je tu kat skool die

Falsya berkata...

Migrain ke nad..get well soon okayh..

Aloh2 suweet je mama zakwan nie..rasenye bukan nad sorang je berperasaan gitu..majority mak2 akan sedih bile anak dh start sekolah..silap2 falsya lak menyusul..heheheh..

permatabiru berkata...

next time boleh bawa ank gie jalan2 lagi kan..kan..jgn sedih2 ye..

lia berkata...

izinkan kita gelak dulu yer... ekekekee.... sbb apa tau gelak, sbb kita pon ada wat feel x logik akal gini, nanges x tentu hala ;)

Eliss Mie berkata...

tu la mak-mak macam kita yer dak. hehehe.marah2 sayang nama dia.

aizamia3 berkata...

biasalah tu..
ai pun pernah kena komen dulu.. panjang berjela gak komen tu.. tapi ai anggap dia tengah stress masa tu, eemm.. tak menjadi kudis pun.. at least ai tak kacau orang.. ;)

Fiza Rahman berkata...

Mak² ni memang hati tisu. Dah ok ke sakit kepalanya nad?

Kimi pon gi umah atok dia jer. Tak bawa jalan ke mana pon.

kayyana berkata...

normal kak.. yana kadang kadang antar anak anak ke taska pastu masuk kereta nangis jap sebab sedih kene tinggalkan die ngn org lain.. org yg kite tak kenal hati budi.. org yg kite tak tahu pun nama dan asal usul.. hanya doa je.

mamaarifakeem berkata...

Huu... faham faham... tmbh2 terkenang asyik ken marah je kan..wuuu..

Sweetmama berkata...

biasalah tu mak ni mmg byk fikir..
moga cepat sembuh ye.

Masya berkata...

kt ni kdg mcm tu lah.. ada dia buat bergaduh, takda pulak rasa sunyi dan rasa berslh.. asyik marah².. tp zakwan ni baik.. dia x amik hati pun.. insyaallah.. marah besebabkan.. bkn sukati..

Zura@Iwan berkata...

faham nad..
biasa kn emosi sorg ibu
mcm tu la kak..
kalau lps termarahkn irfan ke..
sure sedih ...huhu

tk per nad..zakwan faham knp mama n papa dia tk bw gi jenjalan..
lepak rumah pon best gk kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...