11 Mac 2014

Kedai Handphone MURAH @ SS15 Subang Jaya

Sabtu aritu kami ke kedai handphone murah @ Subang Jaya
Buat apa kat sana?
Ehhhh, takkan beli sayur plak kan? 
Muahahaah!

Handphone mak ZakwanNayli buat hal
By hook or by crook, memang kena tukar jugak, huhu!
Dah lama dah problemnya ni
Tapi tu la, masih boleh bersabar lagi
Sampai la Jumaat lepas, memang takleh sabar dah
Dan-dan tu jugak ajak PapaZN pi kedai handphone
Malas dah nak tunggu lama-lama, hukhuk
Terpaksa!

Last kami pegi kedai handphone ni adalah setahun yang lepas
Vavavava... Dalam masa setahun je handphone dah rosak?!!
Memang tak reti nak jaga betul la!
Nak buat cemana, 1 handphone tapi 3 orang yang dok rebutkan
Sorang nak online, sorang nak tengok youtube 
Kang lagi sorang (yang kecik tu) nak main game plak
Yang lagi panas hati tu, bila kalah main game dia punya protes sampai campak handphone ke lantai!
Sakit hati mak ni nakkk!


Haaa, ni la ni budaknya tu! Suka campak-campak barang! Grrrr!


Sakan memansing ber'spek' hitam! MamaZN jugak yang takde, huhu!


Ehem, ehem... Dah rasmikan nampaknya tu =p


Dalam setahun tu, tak sangka kedai ni dah ada cawangan baru
Kedai baru nya tu berhadapan je dengan kedai yang lama
Yang paling unbelievable, dia punya customer pun bertambah ramai!
Kalu pegi 1 famili, memang sorang jek bleh masuk dalam kedai
Yang lain, sila la tunggu kat luar untuk mengurangkan kepadatan, huhu!
Memang sesak! Takleh nak join PapaZN cari handphone
Terpaksa la jaga anak-anak kat luar kedai... 


Kedai baru


Kedai lama


DirectTD - nama kedai nya tu


Ada cabutan bertuah untuk customers yang beli handphone kat kedai diorang
Hadiahnya kereta uols!


Sebelum nak pegi kedai ni, better survey dulu jenis handphone apa yang nak dibeli
Kaji dulu specificationnya, tengok demo kat youtube
Baru la tanya harga handphone yang berkenaan
Kot masa kat kedai baru nak tanya harga 2-3 jenis handphone
Pastu nak belek-belek handphone kat situ jugak
Memang takkk digalakkan la
Dengan keadaan sesak dan padat dalam kedai tu, better kita jangan buat orang marah
Haha!
Diorang kurang layan kot customers yang macam tu
Ramai lagi customers lain yang diorang nak layan

Sebelum datang kedai ni
Tetapkan hati nak 'angkat' handphone mana, lagi mudah kot camni :)

 Ni dari pengalaman kami sendiri la...
  ^_^



p/s : 
bye sonyA (bukan nama sebenar)! tq sbb byk berjasa :)
hye leno v (bukan nama sebenar jugak =p) layan tuanmu elok-elok ye, haha!

15 comments:

syawalsimpsons berkata...

insyallah akob po nak guna leno V ni jugak..insyallah boleh la server kat sini kan...

Falsya berkata...

hamboiii...semua bergaya..comel..hehe..

kedai nie abg ipo kite selalu gie setiap kali nak beli henpon..

Cik Jue berkata...

Leno apa nad..nak tahu gak rasa ok tak function dia....
Nak tukar hp gak

Adlin Mohamad berkata...

wahhh enphone baru hehehe
sama la budak2 kat umah ni sorang konker samseng tab,sorang konker samseng phone apak dia yg no.3 dok rebut tab ngan phone sekali gus ..tp 3org tu mmg x berani nk amik phone mak dia hahahha

Fiza Rahman berkata...

Nak tgk HP baru...hehehe...

Nayli blh gang ngan qhalif. Suka campak2 barang.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bestnye dpt enpon baru..semoga dpt berjasa dgn lebih baik dan lama yek..hikhik

*∽ IZAN ∽* berkata...

pewwiittt!! wahahahha dah tangkap henpon baruuuuuu wallla

sama la k.Izan pun kalau tukar henpon datang sini. dah makin besar kedai dia.. makin maju. kalau masuk tu penuhh je org kat kaunter tak putus2 uhuhu

Zura@Iwan berkata...

dh tk leh pakai henpon lama kan
kena la pksa rela beli yg baru iya dak..tk per la.

murah betui ye kt kedai ni nad?
best la cm tu..tp tk leh buat sevey noh, kena aim mn henpon yg kita nak jek..nnti dorang tk layan plak kan..byk tnya..hehe

pstt; owhh nad nk dtg baling ye? bulan 3 ni ka nad?

Zura@Iwan berkata...

dh tk leh pakai henpon lama kan
kena la pksa rela beli yg baru iya dak..tk per la.

murah betui ye kt kedai ni nad?
best la cm tu..tp tk leh buat sevey noh, kena aim mn henpon yg kita nak jek..nnti dorang tk layan plak kan..byk tnya..hehe

pstt; owhh nad nk dtg baling ye? bulan 3 ni ka nad?

el berkata...

alahaii sonya rosak ke nad
xpelah dah riwayat dia nak smpai hehehe
so pasni berleno v la deme eh hehe

:: idzwa :: berkata...

take note!

mama tisya berkata...

wah hp baru...rmi tul org ye smp kena tgu luar...bertuah la sape bli hp dpt kete tu

mamaarifakeem berkata...

Eheh.. sama la kita, dh say bye to sonyX, hye to IenoY .. bukan nama sebenr jugak.. hehe... tp ienovo best jugak kan... :-)
Alaa suami akak mls nk g tmpt cenggini, akak beli kt center Ienovo, mahai sket la.. huhu..harga ikut catalog.. lugi lugi..

Cho Zila berkata...

ooo der yerk kedai murah gitu.. dulu akak duk area ss15.. tak tau pulak yerk.. kena pergi tengok..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Ramai yg guna lenovo skang. Murah tp berkualiti. Mampu dimiliki...huhu. jaga2 la jenama besar2 yg dh ada skang. Org xheran sgt dh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...