03 Mac 2014

Kampung Girl ! :)

Assalamualaikum
Selamat pagi
Hari baru di minggu baru di bulan yang baru :)
Ehhh brapa banyak baru daaa :)

Weekend baru ni kami balik kampung
Terasa macam lama plak dah tak balik
Padahal bulan lepas ada je balik kot
Hihi

Jumaat malam bertolak, 3 jam perjalanan
Kami stay kat umah PapaZN dulu
Sabtu petang baru balik belah MamaZN plak

Kebetulan sepupu ZakwanNayli pun ada balik
Seronok la depa main bersama
Yang bestnya tu
Sakan depa main kat laman umah AtokMak ni

Zakwan ngan sepupu laki tu lain citer la kan
Dah nama pun budak lelaki
Ni yang tak sangka tu
Si Nayli pun join sama
Adoi, terasa macam ada 2 orang anak bujang plak!
Nayli plak yg lelebih ikut main ngan abg & sepupunya tu ;)

Dah la pakai selipar apaknya, terbalik plak tu
Dok la main pedang-pedang guna batang ubi kayu
Mana tah dema ni jumpa
Pastu lari2, masuk celah pokok-pokok pandan onyang
Belum dibaling-balingnya kelapa tua yang onyang dah kumpulkan setempat
1 keja plak onyang nak kumpulkan balik karang, huhu

Pastu dengan hingus melelehnya
Pi mengekor je abg & sepupunya berjalan
Sampaikan terjatuh masuk parit!
Naseb baek parit tu kering tak ber'ayor'
Naseb baek jugak ada anaksedara pompuan lg sorg tolong tengok kan Nayli ni

Belum depa pi kaco ayam, itik & angsa onyang lagi tu
Sabo je la bebudak ni

Bukan apa...
1st time makpak ZakwanNayli lepaskan depa main camni
Tu pun sebab ada sepupu dorang
Kalu memang depa dua beradek je
Takde nya dorang nak sakan main kat laman camtu
Lagi-lagi si Zakwan tu
Lagi suka tengok kartun kat tv dari main kat laman

Elok jugak sepupu ZakwanNayli ada sana, hehe
Merasa la ZakwanNayli ni jadi
'Kampung Boy' & 'Kampung Girl' :)

Tetiba teringat pelukis Dato' Lat (Kampung Boy) & drama Akim&Nad Zainal (Kampung Girl)

P/S: minggu ni 1 entry per day la nampak gayanya, huhu!

13 comments:

Masya berkata...

amboi kemain seronok nayli sampai selipar terbalik di pakainya...

sy suka sgt klu budak² main mcm ni kat laman.. janji kt pantau

eima berkata...

alisha ngan fahim aku je tak benarkan sbb klu kat kg aku tu byk pacat .... klu belah enPanjang MIL dh la bermastautin belah sini plak .... dh jrg die blk kg ... klu balik pun dok rumah yaman jugak .. huhu

syawalsimpsons berkata...

ni baru betoi2 budak kampung kan..kikiki..seronok si nayli yee...
nape minggu ni 1entry per day

msredcheesecake berkata...

sekali sekala balik kpg budak2 memang puas lah main kat halaman luas tu...kelakar kalau siap kejar ayam itik semua...hhee

lia berkata...

bole join acik lia ligan kampung ni Nayli... ehhhh jom panjat pokok mangga sama2 nak x he3...

p/s : former kampung girl ;)

Fiza Rahman berkata...

Amboi nayli, besonya selipar. Seronok lah ☺☺

Falsya berkata...

Heheh..comel..tp kan nad..dedahkan dieorg mgan aktiviti mcm nie la bgs..at least bile dh beso ade la bende nak dijadikan kenangan..zaman2 skang nie mana ade mcm zaman2 kite..

Sue-Rya Qistina berkata...

hihihi..seronoknya kan dpt main2 kat kampung. dulu2 dah pernah merasa.nnt dah pindah rumah sendiri kat area kampung, merasalah anak2 saya tu nnt dgn suasana kampung. insyaAllah

::NureeN:: berkata...

bab bila kat kg mmg bestkan
bebas n rasa x der gangguan
sbb ada laman dpn umah...
nyaman d kg x sama klau d pekan kan...
nayli semakin matang tue..
slipar besar pon x per janji pakai kasut kan, ahti2 yerr takut plak abg2 terpijak balance sliper blkg tue hehehe

mamaarifakeem berkata...

Cayalah kampung girl sorang nih :P

Lily@MamaZaraZareef berkata...

hehehe..memang nampak lasak sungguh kampung gurl tuh..^_^

mummy_ayu berkata...

seronoknya balik kg..kami nie takde kg..
:-(

el berkata...

anak2 iols pulak lau dpt balik kpg x reti dok dlm umah...nak mainnnnnn kat luar je..hahaha
geram tgk telatah nayli tu..ikut suka dia je tau nak pakai selipar cengitu hahahaha cium tiak kang baru tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...