20 Mac 2014

JJCM | Tempat Sarapan Yang Sempoi Tapi Murah & Sedap @ Klang


Kat area umah kami ni kan
Ada 1 kedai ni memang nampak sempoi jek
Mungkin takkan menepati citarasa orang yang 'berada'
Tapi bagi kami, weols ok jek - janji puas hati :)
Lagipun, kami bukan orang yang 'berada' pun
So, takyah banyak cengkadak, haha!

Lokasi nya kat Kampung Rantau Panjang, Klang
Betul-betul berhadapan dengan Klinik Kesihatan Rantau Panjang
Kalu weekdays, memang ramai la yang makan kat kedai ni
Sesambil tunggu giliran nak check-up kat klinik kan
Takpun, selepas check-up diorang singgah sini utk makan :)

Malam pun kengkadang dia bukak jugak
Tapi kami tak pernah try lagi makan time dinner
Nanti-nanti leh try
Sebab kalu lalu kan memang sentiasa penuh je orang kat kedai ni
Musykil la jugak, tu yang lagi kuat rasa nak try tu
:)


Sempoi je kan kedainya...


Masing-masing dengan gaya masing-masing, hmmmm :)


Puas hati! :)


Ni la kedai nya kalu dari luar


Pilihan makanan kat sini biasa-biasa je
Nasi lemak, lontong, mi goreng, bihun goreng, roti canai
Kuih-kuih pun ada
Tapi tu la, sebab dia masak sikit-sikit (bukan dalam kuantiti yang banyak)
Jadiknya, semua makanan pun 'ada rasa'
Boleh kata, sedap gak la
MamaZN dapat rasa yang diorang masak untuk puaskan hati pelanggan
Bukan nak cari untung semata-mata
So, memang puas hati la :)

Kami pun tetiap hujung minggu memang ke sini je pun nak sarapan
Murah pun murah
Aritu kami sarapan kat sini
Minum teh ais, sirap ais, milo ais
Makan nasi lemak telur mata 3 pinggan, mi goreng 1 pinggan
Total harga RM11.20!
Percaya tak? Tolong la percaya, haha! 


21 comments:

Falsya berkata...

mak aiiiii...murahnyeeeee....kedai mcm nie la layannnn sebenarnye...sedapnye lontongggg..sejak ade qisya xpenah lg gie breakfast kat luar..rindu sgt nak bgn pagi2 gie kedai mcm gini ke kedai mamak ke utk breakfast..

Masya berkata...

kalau tak silap kedai ni ada jual nasi ambeng, kalau salah ampun.. mungkin dkt² situ jgk tp kedai lain...

klu murah makanan sedap mmg puashati..

Iela Fazielah berkata...

mmg murah la... lebih kurang sepinggan nasi lemak telur mta dlm rm2 gitew kan?? bestnyer..

syawalsimpsons berkata...

sue pon penah G tempat murah N sedap gini....best kan...kalo dapat tempat2 gini

Muhammad Taufiq berkata...

Suka sangat baca blog awk =) Saya pun ada blog, jemput singgah dan follow blog awksweetgitu.blogspot.com =D

Support each other =)

ecah khalili berkata...

murahnyeee..xsangka ade kedai murah cmtu sekrang ni..

Zura@Iwan berkata...

ala nad..
kak pon tk kisah tmpt mkn
yg penting sedap kan..haha..

kt klang pon ada nama tempat rantau panjang ye? kesian tul kak baru taw..ahha

lieyalatif berkata...

uihh kalo lieya kedai mcm ni laa lieya suke sgt2...kopmpom jadi port lepak kami bekpes kalo weekend....harga murah yg penting rase pun sedap....harus dtg lagi dan lagi nieh...

amboi zakwan kemain bergaye hah dgn spek die...stylo betul...

Azura Aziz berkata...

kami pun tak kisah, mahal ke murah ke, kalau menepati citarasa why not kita makan kt situ kan ;)

nurfadilah suardi berkata...

Asal nayli muncung tu? Haah lah murah yer. Biasa kedai sempoi macam ni kekadang sedap.

el berkata...

kt penang ni ssh nak dpt bfast lontong..iols mmg suka mkn huhu tkn nak pi umah naad kot mkn hahaha

sllu nye kedai2 mcm ni mmg sempoi..tp kdg2 x jugak tp murahlah harga yg uols makan ritu hehe

eima berkata...

mmg murah la .. kami td mkn roti canai 1 roti sardin 1 roti telur 1 milo panas, teh tarik ngan necafe o 1 RM10.30 ..br mkn roti je tu belum amaik nasi ...

salwana nordin @ che'wa berkata...

percaya..percaya..hhheeee..

itulah kdg2 gerai npk simple je tp mknn..masyaAllah sedap sgt kan..

kdg2 bole rasa pekedai tu nk untung atau ikhlas nk bg org makan :)

lizz berkata...

memang warung gini biasa menunyer sedap... murah pun murah...

dalila berkata...

murahnyee..kt putrajaya ni mmg xdok la cmtu..tp kat warung bunian in sha Allah ok..stakat ni makan xla mahal..sedap plak tu..

:: idzwa :: berkata...

baca menu je dah telan air lioooo...

Sue-Rya Qistina berkata...

selalu gitulah nad. kedai nampak biasa2 je. tapi masakan, mantop dan murah! hehehe. nnt dah dok kt tok muda nnt, bole la g kedai yg nad suggest ni..hehee

Fiza Rahman berkata...

Murah tu. Rajin uols JJCM yer ☺

Cho Zila berkata...

macam kedai inilah kegemaran akak... entahler akak paling teruja nampak kedai cam gini.. tak berkenan ngan kedai yang nampak gah tapi rasa kelaut...

Adlin Mohamad berkata...

area umah kita ni ada 1 kedai makan terengganu kelantan pepagi kalau cuti mmg makan kat situ kalau dtg bdr mahkota leh la try heheh

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Wahh..mmg murah tuh..sedap plak kan haruslah puas hati..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...