17 Mac 2014

JJCM | Restoran Nazifa, Klang - Memang Tak Mengecewakan!

sabtu dan ahad cuti memasak
'gantung kuali' kekdahnya :)
makanya, moh makan kt luar
papaZN ajak p pasar malam
tapi mamaZN takmo sbb lapo nasi, huhu
sori, pa!

malas nak pikir, kita p restoran nazifa je
dekat pun dekat, servis pun mantop :)

kalau tau nak ke port klang dr jalan rantau panjang
kalau perasan signboard besauuu 'yok mampir'
maknanya dah sampai la tu :)
kedai dia bersebelahan je dengan restoran yok mampir
tp yok mampir lebih pada western food

aritu kami order simple2 je
nasi putih 3, sup ayam, telur dadar, kailan ikan masin & daging masak kicap
air plak sirap ngan 2 teh ais

kami order makanan takleh beriya sangat
sbb yang perabehkannya nnt makpaknya aje
so, order simple-simple sudeyyy ;)

cer bayangkan...
kami sampai kat kedai, dah duduk & amik order jam 7.50mlm
order sampai dalam masa 6-7minit!
sampai semua hidangan tanpa ada 1 pun yg tertinggal!

ai is kagum!
rasa kesedapannya boleh dikategorikan sebagai sedap la
bukan main aci buat, aci masak je

servis kat sini mmg boleh dipuji
tapi jangan datang time peak hour la
konfem-konfem la tukang masak pun tak cukup tangan!
boleh dimaafkan lagi kalau makanan lambat sbb ramai pelanggan
(so, pandai2 sendri la set masa bila nak pi kan? hihihi)
lepas solat maghrib tu just nice

lepas makan, perut kenyang (alhamdulillah), hati pun girang
time membayo pun rasa lega je hihi
sebab total harga makanan yg kami order tadi tu boleh masuk akal lagi la
takde la harga menshekikkk darah, hihi

so, sesapa yg kot tersesat sampai area sini
meh try menjamu selera kat kedai ni
pasti tak mengecewakan, in shaa Allah
:)

14 comments:

msredcheesecake berkata...

cepat sampai ordernya... bagus tul la... simple tapi sedap

kayyana berkata...

nampak mcm sedap.. servis pun cepat macam kedai mamak kan.. tapi alahai jauhnye kak nak g sana.. org kat putrajaya.. hihihihi

Falsya berkata...

Mak aiiii..cptnye nad..aiii is kagum toooooo..;)

Zura@Iwan berkata...

service mantop..cepat..
nad punya n3 pun akak baca jadi laju..haha...

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhh cepat nau..

kdg2 ada kedai yg ambik masa lama giler kan..time tu dr kulit warna putih bole bertuko ijau dah hhhhaaaaaaa

Fiza Rahman berkata...

Cepat nya service.

Petak Bunga berkata...

jarang sgt makn kat luar skrg ni..hu

Petak Bunga berkata...

jarang sgt makn kat luar skrg ni..hu

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad..mmg best klu g mkn..servis cepat.Klu lambat mmg tak kan masuk kedai tu lg :)

Chekgu Azrine berkata...

Suka sgt kedai mkn yg cpt smpi ordernya...kan..tp nmpk sedap la order2 mamazn tu..

Gieyana berkata...

ni pon dh kira meriah gak ni Nad..kak G kdg2 order lg simple..sup n sayur kailan..tu pon dh rs best dh haa..:)

mamaarifakeem berkata...

Cepat dan sedap... pelanggan pun akan ulang datang.. good2x :-)

Amboi happy semua dpt dinner kt luar.. akak dh lama sgt tak mkn2 luar cenggini, tetiba rasa ngidam plak... hahaha...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Wahhh..pantas tuh servis..tbaekkla..hehehee..zara ngn zareef klu mkn kat luar menu wajib ayam goreng kunyit, telur dadar, kuah sup kosong pon jadik..diorng tak reti mkn ikan, daginh, seafood sume tuh.,hukhuk

el berkata...

silap timing tgk jjcm uols ni di tghari nan lapar..hahahahaha
mmg tgk menu dia fuyooooooooo..kasi leleh der

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...