20 Mac 2014

Dah Lama Tak Buat Puding Triffle! :)


Lama dah kot tak buat triffle puding ni
Asyik terbayang-bayang kesedapannya aje
Lagi la kalu dimakan sejuk-sejuk
Perghhh, terliur!

Baru-baru ni
Kalu tak silap 2-3 minggu lepas kot
Nana Ibu Damia ada up entry pasal buat triffle
Pastu Kak Ilah Fazilah pun ada gak up entry tajuk yang sama

Uisy, takleh tahan!
Pi Tesco aritu, cari sekali bahan-bahan nak buat triffle
Ahad pagi terus buat, hehe
Saje buat pagi, sebab petang dah leh trus makan
Kalu buat makan, kena tunggu malam plak baru bleh makan
Tak syok la kalu makan time menda tu tak sejuk hehehe...

Ingatkan nak beli stoberi tapi alemakkk mahal la!
Beli kiwi dgn anggur jek la, huhu
Lenkali baru beli stoberi






Ingat lagi...
Masa pertama kali buat dulu, triffle tak jadi huhu!
Malu jek pi hidangkan depan kawan-kawan
Dorang komplen, rupa tak cantik tapi rasa dah sedap
Dah lepas daripada tu, buat lagi
Kastard plak tak jadi, tak nape bleh bercampur dengan jeli merah tu
Sedeyyy jek time tu
PM ngan Eily - kawan blogger yg pandai masak, hehe
Dia bagitau yang kastard kena masak sampai likat 
Pastu lepas tuang dalam bekas, tunggu sejuk sket - dia akan jadi keras
Baru la tau kesilapan sendiri
Almaklum, tak pernah buat dessert :p

Lama-lama, dah expert dah
Alhamdulillah, hehe

Memang sedap, PapaZN, Zakwan ngan Nayli sume suka
Even AtokZN pun suka gak, hehehe
Bila semua orang dah suka, MamaZN bertambah la seronok nak buat lagi, hehe
^______^


TQ to Mamatisya sbb dari beliau la MamaZN tau pasal dessert terbaekkkk dari ladang ni ;)
Nak resepi? Boleh tengok sini

11 comments:

FiZ berkata...

sejuk2 sedap ni.hehe

eima berkata...

wahhh mmg terbaik la ... aku je tak terbuat2 wlupun ramai kate senang je buat ni

syawalsimpsons berkata...

sue pon dah lama tak buat ni

el berkata...

iols pun nak wat 1st time triffle puding ni..mmg sedap giler..lau mkn sejuk2 lagi best woooooooo
bila la nak dtg mood rajin nak buat desert ni hahaha
menarik betul tgk triffle uols tu
tp lau iols buat iols sorg je mkn..yg lain x huhuhu

Adlin Mohamad berkata...

seronok ada tukang makan ..
ni kita buat yg jamah sikit2 je

ecah khalili berkata...

sejuk2 keluar dari peti ais tu makan sambil tengok tv..alahaiii..sedappp

:: idzwa :: berkata...

kenapa buat ku terliur sekali?uhuksss..

mama tisya berkata...

sharing is caring...rmi dh buat dessert trifle ni...happy bila kwn2 share...part custard and jelly tu rmi kwn2 yg kata tk brp jd bila 1st time buat...tp lps buat kali ke-2 and seterusnya jd

salwana nordin @ che'wa berkata...

saya pun penah try buat dessert ni :)

terbaik..tp biasanya saya kurangkn gula sikit..

eh cantik pulak kiwi dgn anggur ye..

Fiza Rahman berkata...

Alahaiiii...dpt mkn sejuk2 sedap ni.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Sedapnyeeee...nmpak meriah sgt buah2an tuh..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...