21 Mac 2014

Bekerjasama Masak Nasi Tomato ;)

hari ahad baru ni
papaZN ngidam nak makan nasi tomato
mamaZN plak malasssss sangat nak masak kan aritu, hehe
sbb byk kali mamaZN masak mesti kurenggg menjadi :)
last-last papaZN offer diri nak masak nasi nya
disebabkan rasa bersalah sbb mula2 tadi kata malas nak masakkan
mamaZN pun kata biar ayam masak merah tu mamaZN yang masak

sambil-sambil papaZN masak nasi
mamaZN plak wat triffle
dah up pun entry pasal tu semalam
bila nasi dah dipindahkan ke rice cooker
(sblm tu tumis rempah ratus dulu atas dapur gas)
mamaZN plak take over dapur untuk masak ayam masak merah

apa yang penting? kerjasama!
hehe
jadik jugak akhirnya nasi tomato
gigih sebelum tu papaZN google resepi, hehe
dapat la makan sampai ke malam :)
sempoi je, untuk makan sendiri la katakan... ^_____^

*tak pakai sos tomato / tomato puri, pakai buah tomato fresh... tu yg kaler nasi ada sikit campur-campur jugaaaaa hehe


12 comments:

Sidratul Muntaha berkata...

untung la ade cik abang boleh gotong royong..
kami?
ikut mod
ahahaha
dia sanggup layan ank2 sambil tgk aku serabut ligan buadk2 ni kecah dapur..
waaaa...
ahahaha

Sue-Rya Qistina berkata...

ok, dah dpt idea nak masak apa petang atau weekend ni. mudah-mudahan menjadi. hehehe

salwana nordin @ che'wa berkata...

sedapnya ayam masak merah tu lawan dgn nasi tomato mmg kena la kan :)

Myra Jay berkata...

Wowww!! Menarik dan tertarik..
Sib baik esok nak makan kenduri kawen, boleh la lepas teringin ni..hehee

.:: SchazRol::. berkata...

UITT,,TERLIUR TENGOK AYAM MASAK MERAH..NYUMMY :)

Rizziela berkata...

sedapnya...terliur dah ni

msredcheesecake berkata...

alaa.. sweetnya... lapar la plak

Chekgu Azrine berkata...

Fuhhh...terliur akk tgok

el berkata...

tudia dr malas nak masak terus mamaZN gigih masak ye sbb ada org bantu..tulah semua kerja jd ringan hehehe best lau ada org rumah pun pandai msk..hehe
lama iols x masak nasi tomatolah

Zura@Iwan berkata...

wahh..nad..
tertarik ...nmpk sedap la nad
best kan dpt buat sdiri..

jaakechik berkata...

Untung laa dapat husband yang rajin bantu kat dapur.. laki jaa pulak bab masak mmg failed.. hehehe...

:: idzwa :: berkata...

Amboiiii sedap nyerrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...