06 Mac 2014

Ada POWER BANK Tak? Nak Mintak Tolong, Boleh..? ^_^

Orang lain semua dah ada kot power bank ni
MamaZN masih terkial-kial lagi nak membelinya, hehe

Banyak kali dah dok belek-belek Groupon, Mydeal & MilkADeal tu
Tapi tu la, nyaris-nyaris dah nak klik 'buy'
Terus tak jadi sebab tak konfiden, huhu!

MamaZN nak tanya kawan-kawan yang tau
Cemana korang beli power bank tu?
Tengok pada apa? Spesifikasi yang diberikan kan?
Atau beli asalkan murah tapi tak tengok kapasiti yang diberi
Ke cemana?
Tulun, tulun!

Konfius kengkadang tu
Sebab bila dibandingkan
Ada yang power bank nya harga murah tapi kapasiti nya banyak sampai 20000mAh
Ada pulak tu mahal tapi kapasitinya baru 2500mAh
Lepas tu nak tanya, power bank ni kalu beli mana-mana pun
Dia memang sesuai untuk semua jenis gadget ke cemana?




 



Ni ada beberapa deal yang MamaZN dah go through
Tapi tu la... 
Yang mana patut dibeli sebenarnya antara keempat-empat deal tu?
Cer explain sket pada yang kurang mengerti ni, hehe ;)


Korang bleh tolong tak ni?
Thanks tau pada yang sudi membantu ^_____^

17 comments:

eima berkata...

hmm aku xdak powerbank sbb ... aku tak kisah klu enpon aku abis beteri ..kiki

seyes aku tak paham la

mama tisya berkata...

tgk kapasiti, murah pn tgk gk..pastu tgk yg nipis...tkde la berat bw msk beg...hehe

::NureeN:: berkata...

bab ni nureen pon x pro
asben yg belikan
simple jekk..
janji boleh cas..
rasanya semua jenis power bank boleh cas anset..
beli jek cable yg pelbagai saiz tu.. so apa jenis phone pon ok

lieyalatif berkata...

semua berbaloi dgn harga nad yg nad tunjuk nie...lieya dulu ade la pastu dah lame tak guna ntah kemane pergi nye hahahaahah....

mcm lieya tgk pada kapasiti powerbank tu....ye la bergantung pada gajet yg nak kite cas nanti...mane tau ade tab ke ipad ke henset 2-3 bijik ke kan...

Fiza Rahman berkata...

Tak pakai power bank pon nad.

Chekgu Azrine berkata...

akk pun nad tot nak beli power bank..tp tak pandai jgk..huhu

Eliss Mie berkata...

mula2 kena tahu dulu berapa capacity bateri hp kita. contoh 3000 mah. so kalu beli yg 3000 mah sekali jer la boleh caj. then tengok harga pulak. kalu yg atas 20 000 mah kalu dpt bwh 100 tu rasa mcm kurang percaya pulak.hehehe. saya beli 11000 rm140 jenama yaobao.

Rizziela berkata...

saya memang x pandai nak memilih & beli..biasanya power bank or gandget ni mr Hubby yg belikan

lia berkata...

ktorg beli based on kapasiti... nak best beli la yg 20000 ke atas sbb bole cas beberapa kali hp, kot tak, sekali cas hp, power bank da kosong... take time gak nak cas power bank ni... lelebih lagi kalau 1 power bank, kongsi laki-bini, beli la 20000 ke atas nyer...

pas2 power bank ni bole cas menda lain mcm laptop, bateri rechargeable etc so x bazir pon beli kapasiti tinggi selain rege mampu milik ;p

Amanda Suria berkata...

kalau pakai smart phone memang kena ada satu ni..sebab selalu battery abih cepat...kan..kena ada satu la..SA pun x de lagi ni...nanti nak cari...

Aiyu Esa berkata...

sama la. kita di sini pun xder power bank...habis bateri charge je terus.....kahkahkah

el berkata...

igt uols je xde power bank
iols pun xde lahh hahahaha
selagi power bank ni xde penting pun ok lagi kut x beli..tgklah smpai tahap kena beli baru beli hahaha

FiZ berkata...

salam.hi mama ZN. saya baru je beli power bank.bru sebulan la.tu pun selepas beberapa lama saya baca dan research sikit2. apa yang membuatkan saya terus beli sebab ialah brand (saya beli Pineng), trusted seller(according to testimonial yang org bagi dan seller tu pn slalu bg tips ttg nk tau psl originality powr bank), harga dan kuantiti. itu yang saya buat. harap membantu.

ps: saya beli Pineng 15000mah PN-929 (xsilap) dengan harga RM125 trmsuk postage thru instagram.time tu seller tgh bt promosi.bese harga dia rm130-140.

Sue-Rya Qistina berkata...

saya ada power bank dan mmg selalu guna sbb selalu kerja luar. kdg malas nk bawa charger. charger pun payah nk kena tunggu je kt satu tempat. powerbank ni nk beli tgk capacity dia. pastu tgk gak bole caj berapa unit hp/gadget dlm satu2 masa. yg sue beli tu harga dia rm55, size 25,000 klau x silap. bole caj 2 unit dlm satu masa. yg penting, nad beli mana yg mampu milik. tgk specifications dia camne..

N.A.T berkata...

amik yang capacity yang tinggi .... dulu Nat pernah beli yang murah punya mcam yang jual dlm online ni ... tapi x sampai 10 kali pakai dah xrosak .. tu je risiko dia .. heheheh

Zura@Iwan berkata...

kak pn tk de powerbank lg nad
abg kak plan nk beli la..
tp tk terbeli lg..

powerbank tu tgk pd kapasiti gk nad..
kapasiti tu dia bleh tahan brpa lama nk charge kan...bab rege tu, mmg mcm2 rege la ni..ada yg murah, ada yg mahal..mybe ikut brand rasanya...

Nana berkata...

ada powerbank
tah mana letak xtau haha
wayar ntah kemana2..
dulu beli masa baru2 kuar
malas nk pakai tu sebab nak cas kasi penuh lambat gile

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...