12 Mac 2014

Ada Masalah Dengan Zip Seluar Anda? | Ini Penyelesaiannya ;)

Ini bukan entry lucah ye, hihi...
Ni entry nak menyelamatkan $$$ anda dari terpaksa membeli seluar baru =p

Pernah tak kawan-kawan ada masalah dengan zip seluar?
Tak kisah la seluar jeans atau seluar slack - janji yang berzip
Masalah zip yang 'turun' balik walau dah di'kunci'  
Kadang tu, ada yang wat tak kesah je, sebab biasanya pakai baju labuh
(ehhh, betul ke ada yang tak kesah?! bahaya! =p)
Ada jugak yang amik pendekatan, beli je seluar baru - abes citer ;)

Tapi pada yang cuba utk berjimat (hihihi...)
MamaZN nak share solusi yg sangat mudah
Just follow steps berikut :


1. Cari gelung besi utk rantai kunci 
Cangkuk kan pada kepala zip


2. Semasa zip seluar,  
'mati'kan / 'kunci'kan kepala zip pada butang seluar


3. Butangkan seluar seperti biasa


See...!
Mudah sangat kan?
Dengan hanya menggunakan 1 gelung besi utk keychain sebagai penyelamat
Anda boleh bergaya dengan jeans/seluar kesayangan anda seperti biasa :)
Tanpa orang lain sedari yang sebenarnya zip seluar tersebut bermasalah, haha!
^______^



22 comments:

mrs Fiza berkata...

idea yg bijakkkkkk! kita pon stress jnis zip yg trun balik..tau2 je dh ternganga..HAHA

Petak Bunga berkata...

agak2 kalau buh kat seluar bapaknya..
nak pakai ke dok? hi

ch@ berkata...

wah, sgt bagus ni kak. skirt auni yg biasa terjadi mcm ni. kalau kepala zip tu patah? ada idea tak nak buat cemana?

Fiza Rahman berkata...

Wow...hahaha...good idea.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

hahahaha

merbahaya-- merbahaya--

nasib tutorialnya tak sekali si tuan pemakainya
hahahahah

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Chekgu Azrine berkata...

ada je seluar akk yg jadi gitu...huhu.nsb pakai baju labuh

:: idzwa :: berkata...

ggod idea!

syawalsimpsons berkata...

idea yang bernas ni

lia berkata...

Kt pernah jer kain baju kurung xbole zip... Terpaksa redha jer ha3

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhh..idea bijak ni :)

Migha berkata...

tips berguna..selalu je kena.. :)

Migha berkata...

tips berguna..selalu je kena.. :)

Cinta Zakirah berkata...

Idea yang bagus dari mamaZN.thank you for sharing

el berkata...

sllu terjadi pd suar anak2 iols
nti iols try tips ni
thanks sharing yaw!:)

Masya berkata...

BIJAK² BERILLION IDEA.. KLULAH KAT KAIN BAJU KURUS BOLEH BUAT KAN BEST..

Cho Zila berkata...

baguih.. baguih.. ini sudah baik...

Azura Aziz berkata...

terbaikkkk..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Kalo masalah kepala zip tu yg tercabut pulak? Hehe. Jenoh nk zipkan suar...

Falsya berkata...

Bgs idea nad..senang pasnie kalau rosak kat luar umah dh tau dh nak wat mcm mana..ahaha

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Terbaekkklah tips ni..kikikilo

Zura@Iwan berkata...

good idea nad..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...