28 Mac 2014

Ada Budak Tu Dah Pandai Jeles ;)

assalamualaikum
bertemu lagi kita dengan jumaat
penghulu segala hari
moga hidup kita lebih diberkati
in shaa Allah ;)

masa pi kenduri kawen @ Jalan Gurney aritu
mamaZN memang tercari-cari je anak kecik ummi :)
pertama kali jumpa masa melawat ummi baru lepas bersalin tahun lepas
kira-kira 7bulan la selepas pertemuan pertama
apa yang buat mamaZN nakkkkk sangat jumpa anas (baby ummi)
sebab nak tgk secara live ke'chubby'annya, haha!
selama 7bulan tgk perkembangan anas kat fb je
geram nak tgk badan 'hantap' nya anas ;)
ummi cite umo 7bulan beratnya dah 10-11kg!
arghhh geramnya! rasa nak geget! :P

masa mula-mula sampai tu anas tido lagi :)
nyenyak sungguh tido walau suasana meriah hehe
bila dia terjaga, sempat la mamaZN dukung kejap
diam jek dia bila kena dukung
tak nanges plak walau dia nampak mamanya sendiri depan mata :)
mmg sedap digomol-gomol, dipeluk-peluk haha!

tapiiiiiiiii.....
ada sorang budak tu sudah jeles maaaaa hahaha!
terserlah ke'jeles'annya tu
sebab masa mamaZN dukung anas
budak tu dudok sebelah papaZN
dia diam jek takmo tengok kat baby
pastu papaZN perasan dia hentak-hentak kaki kat bawah meja
kikikikiki... :P
comel jek!
pandai jeles ye walau umo baru 2thn
hihi...

kitorang saje kacau
'mama bawak baby balik ek dok ngan kita'
dahhhhhh drama air mata pun bermula
hehehe...
baru acah-acah je tu, kalau btul ada baby ni cemane?
manja sungguh anak dara ni :)

nayli ni suka dengan budak kecik dr dia
tapi dia takleh tgk mamaZN dukung budak lain
nanti mula la merajuk, hehe...
yang dia tau, mama&papa ada sorang je baby (nayli la tu)
owh, nayli pun bahasakan dirinya 'baby'
cute jek kan? ;)

9 comments:

mama tisya berkata...

hah camner nayli nk ada adik ni...jeles die...hehe

Fiza Rahman berkata...

Hahaha...naylli jeles.

kayyana berkata...

haahaha.. jeles tu comel la kak nad... nnt klu die tak jeles ssh plak kan.. kcik at mama.. hahahah

kayyana berkata...

kak nad, kalau ke hot balloon minggu ni kat putrajaya roger roger la yana ek.. yana ade bkk booth jual baju lanun johor kat tapak uptown putrajaya... bleh jmpe kak nad and family.. yeay.. hehehe

Mar Mansor berkata...

anak saya dulu cam jeles gak tp sekarang dah besar sikit ni..dia suka dengan baby.."bu..baby..baby.."

syawalsimpsons berkata...

kakakka nayli jeles tu..sweet je..nak jadi baby lagi tu..takmo jadi kakak lagi ni

Falsya berkata...

Hahahaha..comellll baby dh pandai jeles..;)))

Zura@Iwan berkata...

amboi..
jeles nayli ni..manja rupanya..

tk per la..nnti mama ada bb lg, bleh nayli jd kakak..hehe..

el berkata...

alahhh cool lah nayli
nti nayli dpt adik caner ni
hehehe..dia x puas nak syg2 ngan mama dia kut...comey dia pya pagai jeles tu hentak2 kaki lagi taw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...