19 Februari 2014

Wordless Wednesday : Ingatkan Senang!

Baru je berangan nak mintak PapaZN belikan mesin jahit
Baru je berangan nak buat baju kurung sendrik

Tapi bila cikgu soh jahit lencana Zakwan ni
Aduhhhhh! Makan berjam-jam nak settlekan!
Padahal untuk sehelai baju jek
Padahal jahit jelujur jek
Tobattttt!
Ingatkan senang!




Menjahit ni memang takleh belajar sendrik kot
Kena berguru gak, huhu


Korang, suka menjahit tak?

15 comments:

syawalsimpsons berkata...

sue jahit kecik2 ni boleh la...yg nak baju, kena belajar lebey2, insyallah ok kot

Cute Mum berkata...

tak pandai.. setakat repair sikit2 bolehlah.. n yang pasti, kurang minat..

Cute Mum berkata...

tak pandai.. setakat repair sikit2 bolehlah.. n yang pasti, kurang minat..

Cute Mum berkata...

tak pandai.. setakat repair sikit2 bolehlah.. n yang pasti, kurang minat..

Petak Bunga berkata...

mak kita tukang jahit.
kuah tak tumpah ke nasi.
jenis x sabar, x leh tahan belajar menjahit.semua nak cepat.

Fiza Rahman berkata...

Lencana nama kimi pon tak dapat lagi ni. Daku hantar kedai ker nad. Dasar femalas khenn.

Mar Mansor berkata...

saya suka menjahit.mak pon tukang jahit..time nak raya memang bz..time pengantin banyak pon bz..tp itu mak saya..saya jahit sikit2 boleh la..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

kaler sulaman nama tu mcm sekolah KE (2) tempat along ngan angah anak akak sekolah dulu. Gini ler akak kena selalu buat tiap2 tahun utk 2 helai baju x 2 orang, hehe..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kite mmg tak suka menjahit..tahun lepas taski zara pon kena jahit nametag kat tudung..kite siap antar kat tailor lagi soh jahitkan..giler terlampau kan..kikikiki

mamaarifakeem berkata...

Klu bakat semulajadi, boleh belajar sendiri, minat tu dtg dr kecik..eh maksudkan zaman sekolah2 dh dh reti menjahit, belajar pun tgk2 mak menjahit jer...

Tapi klu minat utk belajar tu ada, boleh berguru dl utk belajar, janji kesungguhan utk belajar tu ada... hee.. :-)

Masya berkata...

samelah thn lps jagit kat baju amir pun terkial².. thn ni belum dpt lg name taq dia.. kang jahitlah terkial² jugak..

lia berkata...

x suka & jelujur kasar da mcm jelujur apa kekdahnyer ha3... jelujur halus mcm jelujur kasar ekekekeee

el berkata...

nk jahit jelujur tu bolehlah
tp nak jait baju2 kurung x pandai
tp iols mmg suka menjait
igt nti one day nak p kursus menjahit mn lah tau kot2 dah tua2 boleh amek upah jait ekeke

Iela Fazielah berkata...

akak mmg suka menjahit..tp xla pro mana.. cuba2 n pandai sendir..tp lg bagus gi amik kursus... tp mmg akak belajar sendiri yg byk dr mak akak.. pada akak... nad bl je mesin sebijik mcm akak.. then stat jahit yg simple2... nnt2...lama2 pandai la.. siap leh jahit langsir lg nnt...

mama tisya berkata...

tk suka menjahit...mama akk pernh ckp..pegi la blajar menjahit bole jahit bj..tkpe la mama...baik p blajar wat kek dr menjahit...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...