25 Februari 2014

TEKA TOTAL HARGA Hasil Shopping @ Big Bad Wolf

1st of all, sukacita la nak diingatkan yang entry ni bukan nak show off apa-apa
Takde faedahnya pun, huhu! Sekadar nak berkongsi cerita
Dengan harapan...
Lepas ni lebih ramai yang teruja nak membeli buku untuk anak-anak 
Lebih ramai yang lebih terbuka minda untuk hadiahkan buku pada anak-anak
Berbanding dengan kasi tab/ipad
Dan yang paling utama...
Lebih ramai tak sabar-sabar nak memupuk minat suka membaca pada anak-anak
Anak-anak masih 'rebung' lagi, masih boleh nak dilentur ;)
Kalau sekarang dia tak appreciate, mungkin 1 hari nanti dia akan hargainya
Benda takde depan mata kan?
Cuba kasi buku-buku yang colourful, mesti boleh tarik minat anak-anak :)

MamaZN ni pun banyak cacat celanya
Takde la baik mana pun...
Cumanya kalau ada 'barang baik' (hahaha!)
MamaZN suka nak share dengan kawan-kawan

Nak beli buku-buku terbitan oversea dengan berkulit tebal lagi
Rasa-rasanya mampu ke nak beli kat kedai biasa tu?
Try la pi BBW ni, in shaa Allah memang mampu milik pada semua :)


Excited dia nak membaca! :)


So, ini la buku-buku yang MamaZN sempat beli aritu
Eyyyyy, rasa macam nak pi lagi jek sebab terasa macam nak membeli lagi
Tapi kena beringat gak la kan
BBW ni akan-akan datang akan lagi
Kang tak terbaca pulak kang, jadik hiasan jek la pulak kannn
Tu dah membazir namanya =p


Buku-buku kisah Nabi Muhammad SAW
Nak beli 1 set, tapi tak cukup 2 buah buku, huhu!


Yang ni utk ZakwanNayli, semua pun hardcover


Ni utk 1 famili :)


Buku-buku aktiviti ZakwanNayli


Harga?
Memang harga unsangkarable =p


Cuba la teka ^_^


MamaZN kasi peluang kawan-kawan sekalian teka
Start sekarang dan berakhir jam 12 malam karang
Tak lama, kejap je :)
Hint : 
Ada 34 buah buku 
Tak payah kasi harga lebih RM500 =p

Boleh kasi 3 jawapan
Setiap jawapan berlainan kotak komen k!
(1 jawapan, 1 kotak komen)

Selamat mencuba! :)



43 comments:

juelee berkata...

RM179 hehehe.. kita x g pn thn ni, next yr la sbb nk tguu mini.library siap dlu

Mama Safiyyah berkata...

RM145

Myra Jay berkata...

RM180

Myra Jay berkata...

RM200

Falsya berkata...

89.00

Falsya berkata...

70.00

Falsya berkata...

69.00

mamaarifakeem berkata...

Waaah banyak bagus.. teruja akak tengoknye :-)
Rm385

mamaarifakeem berkata...

Tekaan 2, rm350

mamaarifakeem berkata...

Tekaan 3, rm 250
Hahaha... mcm2 ada jawapan :P

Nigina berkata...

345.00

msredcheesecake berkata...

rm 100.00 hheee...

*∽ IZAN ∽* berkata...

uwaaa terlepas lagi event ni.. mencikkk!!!! mmg berbaloi2 Nadd.. nak teka jugak leh...

RM 320 ada takkkk

Fiza Rahman berkata...

Wah...byk tu hasil rembatan. Ok, nak try.

1)RM142

Fiza Rahman berkata...


2) RM130

Fiza Rahman berkata...


3) RM122

zara'adha berkata...

rm168.00

zara'adha berkata...

rm172

zara'adha berkata...

rm180.00

lia berkata...

kita teka RM 154.00...

Nana berkata...

RM150 kot hehe
mmg berbaloi2 g sini

lieyalatif berkata...

meh2 nak teka...rm70.00 kot

lieyalatif berkata...

teka lagi rm115.00 kot

Rizziela berkata...

RM200?

MamaRaisya berkata...

RM150 kot

Cik Jue berkata...

wah banyaknya buku..
bagus nad memupuk semangat membaca dari kecik

Iela Fazielah berkata...

akak rasa RM150 sahaja

salwana nordin @ che'wa berkata...

bagus..banyak membaca banyak ilmunya kan :)

saya nk cuba teka

RM250.00

Adlin Mohamad berkata...

tu dia .... berapa erkkk ..
120 kot

Pn. Zana berkata...

teka 1 : rm320

Pn. Zana berkata...

teka 2 :rm280

Pn. Zana berkata...

teka 3 : rm240

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Wah bestnye..byk tu beli buku..kite x pernh gi big bad wolf ni..beli buku kt popular jekla sikit2..:p

ch@ berkata...

humangaih...banyaknyaaa, suka tgk.
lamanya kita tak pergi bookfair. bestnya kakNad. tak reti la kita nak teka. maybe RM150-RM250.

ch@ berkata...

humangaih...banyaknyaaa, suka tgk.
lamanya kita tak pergi bookfair. bestnya kakNad. tak reti la kita nak teka. maybe RM150-RM250.

syawalsimpsons berkata...

RM200

syawalsimpsons berkata...

RM100

syawalsimpsons berkata...

RM130

- SueN - MrS AzharI berkata...

RM92

::NureeN:: berkata...

nak join...

rm 150

::NureeN:: berkata...

rm 200

::NureeN:: berkata...

rm 175

babYpose berkata...

Salam singgah dari blog msred :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...