13 Februari 2014

Singgah Kejap @ BELUM RAINFOREST RESORT, Gerik

Masa nak tengok Tasik Banding tu, kami parked kereta kejap kat Belum Rainforest Resort
Kene charge RM2 untuk 1 kereta, huhu!
Macam tak berbaloi jek =/

Lepas dah dapat tengok tasik sipi-sipi je dari atas bukit tu
Kami pun sesaje la jalan-jalan kat sekitar resort

Memang tenang, memang aman
Memang sesuai pada yang nak rehatkan minda dari kesibukan kerja dan hiruk pikuk kota
Serius best!

Jalan-jalan sket, kami jumpa swimming pool ni
Lepak kejap kat sini, sembang-sembang sket, pastu layan bebudak ni kejap ;)
Bebudak ni dah tergedik-gedik nak mandi kolam, haha!
Sorry ye anak-anak
^_____^


Dikelilingi kehijauan :)



Makpak mertua & adik ipar memandang pelik kat anak / abang depa hahah! =p


Yang baju pink tu kena kasi perhatian lebih sket
Mula-mula ye la nak merasa main air
Kang tak sedar dah masuk kolam plak dengan seronoknya :)


Pool ni best! Ala-ala infinity pool kat Gold Coast Sepang tu :)


Tumpang bergambar kat buggy Belum Rainforest Resort :)


MamaZN saje la nak tengok info sket pasal Belum Rainforest Resort ni
Boleh check jugak kat sini ye


 kredit pic : google


Harga biliknya bermula RM650 hingga ke RM3500!
Makkk aihhh!
Memang tak dapat la nak merasa kot, huhu!
Kalau houseboat plak RM6800 utk 3D2N
Memang masak! =p



Ni la houseboat nya. Memang sesuai pada yang kaki pancing
Makan, tido, 'membuang' semua dalam tu ;)


Keadaan dalam salah satu bilik kat situ


Bath tub dia memang klasik! :)


Kat Groupon pernah gak ada deal voucher utk resort ni
Tapi still RM500 ke atas la
Mana dapatnya nak cecah RM100 ke kan
Haha!
Dalam mimpi jek la ;)






9 comments:

Nana berkata...

amrul kata dalam tasik tu ikan dia besar bole makan orang.dia ada la cite kisah mistik dgr dr kawan2 askar yg btugas kt kem hutan belum tu pasal tasik tu scary plak dgr

QasehnyaRania berkata...

blom perna sampai lagi la

mamaarifakeem berkata...

Uiik mahainye ek... huu..

MRS. K berkata...

lawa la houseboat dia... slalu tgk yang buruk buat dari papan tu je huhu

syawalsimpsons berkata...

telan air liuq jap ila tgk rate dier...adohai

Zura@Iwan berkata...

cntik la tmpt dia
houseboat tu yg best
kalau dpt stay best gk ni
tp rege ni mak aiii..mahalnya

Fiza Rahman berkata...

Cantiknya tempat nih.

el berkata...

tempat lawa..tp mahal xmampulahhhhhhh hahahaha

mama tisya berkata...

cantik tmpt nye...bc komen nana scary lak..mcm tgk dlm filem omputih ikan mkn org..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...