07 Februari 2014

Shopping Barang Dapur @ NSK | Korang Biasa Shopping Kat Mana?

Masa dok BSP dulu, kami selalu shopping barang dapur kat Mydin USJ
Memang puas hati la kan, memang situ jek pun kami tuju
Tapi bila dah pindah Klang ni, mulanya kami buntu gak
Taktau nak shopping kat mana
Memang banyak tempat yang boleh nak berbelanja
Tapi kalu boleh, seboleh-bolehnya la nak berbelanja kat tempat yg murah
Almaklum, harga barang sekarang ni kebanyakannya naik sesaja
Kalu ada tempat yang boleh kita jimat, elok la ke sana kan

Mulanya kami ke AEON Big, dekat jek dgn umah tapiiii mahalnya!
Pastu tukar angin, shopping kat TESCO, aiseyyyyy sama sajaaaaa...
Last-last, PapaZN ajak pi NSK
Saje nak try test plak kat sini
Tapi masalahnya, NSK ni agak jauh sket la berbanding dgn 2 tempat tadi tu
Sebab NSK ni kat Meru sana

Yang bestnya, sangat menepati citarasa poket, haha!
Harga boleh tahan murah
Walau barang tak banyak pilihan tapi no hal
Kalu jadi member, harga bertambah la murahnya

Contohnya
Diapers brand *** harga bukan ahli adalah RM27 
Tapi bila jadi ahli NSK harganya RM21
Banyak gak bezanya tu kan...
Memang cepat-cepat la kami pun jadi member gak, haha! =p




Baru-baru ni pegi jumpa Ayu Sidratul Muntaha kat kenduri adik nya
Saje sembang-sembang pasal shopping barang dapo ni
Ayu suggest ke Econsave sbb katanya harga lagi OK
Nanti-nanti nak try gak la
Untuk belian barang dapo bulan depan ke kan
Boleh banding-bandingkan harga

Banyak pilihan tempat nak berbelanja
Tepuk dada, tanya poket, hihihi...
Yang penting, sentiasa berhemah ketika berbelanja
^_____^



Korang plak biasanya shopping barang dapur kat mana? ;)


p/s:
tak up lg entry pasal pi kenduri adik Ayu
tggu Ayu up dulu la, hihi

18 comments:

Cik Jue berkata...

jue banyak kat tesco...sebab tue paling dekat tapi sekrang dah dapat kedai baru ..apa tah napa pasarrayta tue..tapi kecik jelah tapi harga dia murah berbanding tesco..
zenmark tak silap...

Sue-Rya Qistina berkata...

selalunya shopping brg dapur kat giant je. kdg2 nak dekat, econsave je. murah jugak. tapi kalau baju or brg2 keperluan diri, kat AEON

syawalsimpsons berkata...

sekarang ni banyak yang naik je rege kan...mmm..sue pon kalo borong basah mmg G kat pasar borong je la..tp susu n pampres NAK2 MMG KAT kedai paling murah kat putrajaya ni..darussalam

Fiza Rahman berkata...

Merata juga nad, tapi suka econsave sbb murah. Tapi barang basah dia tgk juga, ada yg segar ada yg mcm tak berapa nak segar.

Cik Puan Rara berkata...

kat KL ni susah nk jumpa NSK.selalu g tesco je.hehe

Petak Bunga berkata...

masa belum kahwin selalu g tesco pasal rasa convenient shopping ctu, senang parking, luas, sng cr brng.. pas kahwin, econsave dh bukak dkt lg rumh, g sini je. brng masak murh. brng tin, botol2 lebih kurg je nga tesco.
sara pernah up entry pasal ni jugak..
http://petakbunga-diari.blogspot.com/2013/12/mana-nak-shopping-barang-murah.html

el berkata...

iols sllu beli brg dapur kat tesco je..kt sn semua barang ada..cuma bahan basah je weols x beli..weols suka beli kt pasar hehe

Zura@Iwan berkata...

ok la murah kan...
kak kt png ni, sll pegi Tesco je la.
dh dkt ngn rumah gk..

kalau rumah kt sp , econsave dkt la...econsave mmg murah sket kan..

mama tisya berkata...

shopping brg dapur kt jusco sbb dkt ngan umh...

rsnye ariana rose lg touching dr adam n hawa...hehehe

PUANSTOBERI berkata...

NSK ada la kat selayang ni tapi cam tak byk je pilihan.
Jadi, akak salu beli kat tesco. pastu kan dia tahu kita beli apa, nati dia bagi lagi voucher utk apa yg kita selalu beli tu.Utk ahli dia la kan.
Selain tu, jusco pun ada gak.
Ala, kami ni beli barang dapur utk berdua je kan..kadang tak buat stok pun. tetiap mggu singgah je kalo balik kerja. Hihihi,.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Elok ler tu..kita sebagai pengguna ni adalah kuasa ekonomi sebenarnya. Lebih tinggi permintaan...harga akan lebih demand. Jadi, pandai2 laa nak cari harga yg murah. Mcm akak ni...banyak tempat gak pi. Kalo nak beli susu, kopi murah ada kedainya..nak beli barang2 plastik...ada kedainya, cenggitu ler yg lain, hehe. Sbb bkn jenis beli stok satu bulan, kan.


**akak pun tak buat abes lagi entry gi hatyai krabi..hohoo..

Chekgu Azrine berkata...

NSK jauh sangat untuk akk nak gi tp memang jimat..akk kat giant jep

Ibu Lala berkata...

Kat slyg ada nsk. Klw rajin terjah situ la. Tp brg kat situ serius murah. Beli penuh troli pun x sampai 100. Kalau beli kat giant tak sampai suku troli pun dah rm150. Serik beli kat giant nih

lizz berkata...

kat tempat saya nih skang pasara TS yang selalu kiteorang pergi nyoping kat situlah paling murah bangding ngan tesco & billion...
dulumasa duk kl memang selalu gak nyoping kat NSK.. memang murah banyak beza reganyer...lagipun mudah semua barang ada...

idayu096 berkata...

selalu barang dapur saya beli kat speed99..mmg murah compare dgn pasar raya lain...kalo barang basah ikut mane yang dekat...selalu beli kat giant or tesco je la...kalo balik kota tinggi baru borong ikan lebih sikit..kat kg ikan murah & fresh...

mamaarifakeem berkata...

NSk mmg bnyk jg murahnya.. akak kdg g NsK jugak, tp jauh sket..ssllu g mydin usj tu, takpun klu nak cpt sgt giant la, dkt dgn rumah.. tesco pnh jugak... :-)
Tapi NsK pling berbaloi...

QasehnyaRania berkata...

masa kat jb suka tesco sbb dapat point.. point tukar dgn baucer tunai kan..
balk kl nak pi tesco jauh la pulak..
sama mcm akak pi aeon big. sbb cik abe suka..

saya lg suka NSK selayang. hihi
baru semalam pi shopping dgn mmer
tak dinafikan lagi murah

amik 15 barang baru Rm45.70 slps guna rega ahli.. berbaloi baloi

lia berkata...

ktorg suka p hero... tmpt nyer kecik maka x la beli menda merapu yg x de dlm list..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...