05 Februari 2014

Robocop & Captain America - Reward Untuk ZakwanNayli

Hajat di hati nak settlekan hal pertukaran sekolah Zakwan hari tu jugak
Rupa-rupanya tak kesampaian
Sebab memang dah tak sempat dah
Terpaksa la tangguh dulu ke hari Isnin minggu depannya (kelmarin)
Sebab hari Isnin tu PapaZN cuti CNY lagi
Legaaa di situ

Makanya kami teruskan perjalanan ke Bangi pulak
Cadangnya nak pi jumpa kakak PapaZN
Tapi masa otw tu bila called, diorang 1 famili takde kat umah
Sudahhh!
Melencong la kami ke Jusco Taman Equine
Saje nak bawak ZakwanNayli berjalan sebab dah seharian ikut makpak nya berurusan...

Sampai-sampai tu si Zakwan ni macam biasa la
Mesti ajak pi tempat mainan punya...
'Saje nak tengok-tengok' katanya... Iyo lah tu =p
PapaZN paham dah apa yang dia nak
Apalagi kalu bukan topeng Robocop nya tu la
Bila soh beli, malu-malu plak Zakwan nak amik, haha!

Nayli jugak sporting, main sauk je topeng Captain America pastu terus pakai
Tanpa segan silu kan Nayli, hehe
Tapi sori Nayli, PapaZN tak approved awak nak beli topeng tu ;)


Dah lepas beli, perut masing-masing pun dah bergelora, hehe
PapaZN ajak makan kat KFC
Menjerit kesukaan la si ZakwanNayli ni
Excited dorang ni gayaanya macam tak penah makan KFC setahun, huhu!
Saje nak amik hati la tu kononnya ;)
 

Takmo pegang tangan Mama, nak pegang tangan abang ;)


Disebabkan PapaZN tak kasi beli topeng Captain America utk Nayli tadi
PapaZN gantikan dengan mainan lego jek, hihihi
Beli kat booth kecik harga RM5.90 =p
Nayli ni bukan nak main sangat pun sebenarnya, saje kasi dia pegang
Yang mainnya nanti dah tentu la Abang Zack ;)


Amboi Zakwan, hingga menjilat jari ye, hehe


Nayli bersungguh makan ayam, PapaZN bersungguh check-in kat FB, hahahah! =p


Kat Jusco Taman Equine tu banyak dah kedai mula tutup
Sebab diorang nak pegi makan besar sebelum CNY
 Kami pun lepas je makan tu terus balik umah
Malam tu kul 9 malam dah lights off sebab penattttt! =p
Mercun dentum dentam pun tak perasan dah, haha!



10 comments:

Adlin Mohamad berkata...

nayli ok kalau xdpt brg tu dia x bikin hal kan ..kalau kyreen ya ampun tobat nk masuk kedai2 ada toys siap kuak lentang atas lantai tu x tahan

mekchu berkata...

suka tgk si nayli ni.. sgt sporting bergambar..

el berkata...

comel giler tgk gambar nayli ngan topeng CA tu colik kang baru taw hehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Cutenye nayli pakai topeng kapt america tuh..hikhikhik

eima berkata...

mahai ai beli lego tu RM 2 je tau ... huhu

ade iron man merah ngan biru tau

syawalsimpsons berkata...

sue lama tak singgah equine ni,.,....amboi kantoi sudah papaZN ni..kakakakka

Nana berkata...

JELES NYE
kita nk tgk robocop
tapi camane nk bawa robocop kecik tu
takut dia fire dlm wayang hahaa

Zura@Iwan berkata...

nayli pun suka topeng ye..hehe
slumber je dia pakai noh

akak pon br je mkn kfc cuti CNY ritu..hehe..

Nurul Ain berkata...

berapa ye harga topeng captain A tu.leh tau x.. hihihi

ALoNa CintamaniszLite berkata...

comeyyyy nayli pakai topeng, hihi..

Nad, akak takleh jadi role model lagi..pjg umur, jauh lg perjalanan nk ditempuh.
Nad jangan risau..Zakwan tu seorang abang yg baik dan bertanggungjawab. Tengok adik dia..akan ikut apa yg abang dia buat. InsyaAllah, along akak mcm tu laa.
Mcm Nad, lagi laa..suami isteri pandai. pernah belajar di antara sekolah terbaik, malah di IPT juga. InsyaAllah, contoh yg baik Zakwan ada utk diikut..tambah2 pulak atuk dia belajar sampai ke luar negara..
:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...