24 Februari 2014

Riadah Di Petang Hujung Minggu @ Setia City Park (Again?!) =p

Tu la dia bila dah takde idea nak pi mana dah, haha
Tapi ada hati nak kluar dari umah =p
Ke sini je la tempat dituju pun
Setia City Park, Setia Alam
Macam biasaaaaa...
Sila la jangan jemu 
Sebab akan sentiasa ada cerita pasal beriadah kat sini dalam blog, hehe =___=

Keluar umah dah lambat, kul 6.15 petang baru kami sampai
Cer bayangkan la betapa ramainya manusia yang beriadah sama
Naseb baek kali ni parking pun senang dapat
Kalu tak, masakkk la nak menapak!


Giant bubble!!!


Zakwan dah tergedik-gedik nak main buih ni
Tapi malas nak kasi, huhu!
Lenkali jek la ek Zakwan...

Kesian tau pada mamat ngan kawan dia yang tengah main giant bubble ni
Baru jek buih tu nak membesar, ada jek bebudak yang buat onar pi pecahkan!!!
Muka ketat jek depa, hahaha!
Kena la bersabar ye...
Bebudak memang excited pada benda-benda rare ni
Tapi kalau boleh...
Makpak bebudak ni tolong la alert kat anak-anak dorg jugak kan
Orang lain nak happy gak bila dtg tempat berlibur camni
Kalu ada yang muka ketat, tak syok la kan...
At least pesan kat anak, tunggu buih tu dah terbang dulu baru boleh kejar & pecahkan
Hahahaa!
Ni tak, belum lepas dari alat buat buih tu, bebudak dah kaco pecahkan
Mana la mamat tu tak tensen! =p


Tengok, betapa ramainya manusia!


Kami ke sini macam biasa la, mesti bawak roti expired, hahaha!
Buat amal jariah sket pada ikan-ikan tu =p
Daripada dibuang, baik la kasi pada ikan-ikan ni kan, hehe
Jangan memain, Gardenia Butterscotch, okeh! Hahahaha!
Tapi sayanggggg, ikan-ikan kat situ tak suka rupanya dengan roti mahal ni =p

PapaZN ditugaskan amik gambo, haha... Sila jalankan tugas anda =p




Mak je excited tengok kamera, anak-anak ralit layan layang-layang yang berterbangan :)


Bila datang tempat camni, ramai la peniaga yang amik kesempatan
Yang jual alat giant bubble, yang jual pistol buih-buih, yang jual layang-layang
Macam-macam la!

As usual, Zakwan ni mana tahan tengok orang lain main depan mata kan
Mula la tergedik-gedik nak jugak
Nayli pun sekarang kemain lagi, nampak abang merengek nak main
Dia pun merengek lagi lebey-lebey dari abang, haha!

Mak dorang ni cakap,
Takyah membazir beli layang-layang... Pi ajak Papa buat sendiri
Macam Tok Dalang ajar Upin Ipin tu
Elokkk je

Makanya, 
Kita tunggu jek la bila agaknya apak diorang ni nak melayan anak-anak buat layang-layang
Makan hari takpe lagi, jangan sampai makan berbulan-bulan lamanya sudah la!
Baik beli jek kalu camtu, haha! =p


p/s:
another weekend yang membahagiakan, Alhamdulillah :)


16 comments:

syawalsimpsons berkata...

seronokkan riada bersama anak2 n yang tersayang kan...mmmm...muka nayli khusyuk benar tu sampai berkerut..alahai...kalo zakwan G dataran putrajaya, masjid putrajaya tu, lagi la tergedik2 nak membeli kan...situ keliling penuh...

Gieyana berkata...

Mmg ramainya manusia..kak G suka lepak kt pdg kota..tp now ada bb mls lk nk g..

Cik Puan Rara berkata...

sonok kan main giant bubble tu.ritu bawak princess gak main kat putrajaya =)

lia berkata...

ekekekeeee rengekan kuasa dua la skng ni yer... dedua da pandai... tahan telinga jer la Nad, sbb bebudak mmg suka la membeli ni wpon pakai sekali jer...

JaSSNaNi berkata...

ramainya riada petang2 kat sana nad...
belon tu mmg besar.. pecah rekod yg akak penah tengok selain spongebob buat kat tv.. hehehehe..

Cik Jue berkata...

serius cantik tempatnga...
port lepak baru ye nayli ngan zakwan

Masya berkata...

giant bubble tu popular skrg ni ... alahai teringin nak lepak kat sini.. tp mengenangkan ramai org .. ssh parking mg x dilayanlah dgn suami tu huhuuhu

Adlin Mohamad berkata...

kalau bawa 3k tempat cam gini xtau la apa jadi hahaha sebab no.2 ngan 3 x reti dok diam

mia izzati berkata...

syoknye tempat ni..ramai je orang...

Nana berkata...

eh tingin nak g sini la
asik tgk org update je

dalila berkata...

budak2 kak..mesti seronok jalan2..main2..xkesa la wlupun tempat tu tiap2 mggu pegi..asalkan ade aktiviti..seronok tgk anak2 hepi..

eima berkata...

tu la la ni tmt rereasi penuh org jual .. tensen pun ade ....

Zura@Iwan berkata...

best la lepak cm gini nad
selalu pun tk per
anak2 happy kan..

bubble tu bsrnya ...
brp dorang jual tu?

mamaarifakeem berkata...

Lepak yg santai.. best2.. tp ada je godaan buat si anak kan..huu..sabar jerlah..

el berkata...

kt penang ni x jumpa lagi org main belon besar tu..bkn budak2 je suka..iols pun teruja nak beli taw x haha

Norma NML berkata...

Salam Kenal..

Seronok kan dapat spending time dgn anak2..tenang rasa hati..

Jemput ke blog akak if sudi :-)

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...