11 Februari 2014

Kabus Tebal! | Sejuk Macam Kat Cameron Highlands =P

Alhamdulillah, Jumaat lepas berkesempatan balik kampung
Weeee...!
Gembira sangat sbb dah lama tak balik Teluk Intan, haha!
Tapi sempat balik kampung PapaZN je, huhu
Takpela, tu pun dah memadai 

Jumaat tu bertolak jam 8 malam, sampai kampung 11 malam
Trafik pun lancar je
Ramai dah balik kampung minggu lepas time CNY tu kan
Tu yang trafik pun smooth je ;)

Zakwan pun excited balik kampung ni
Dia kata dia rindu kat Onyang
Alololo, suwwwiiitttnya anak bujang ni!
Tapi bila sampai, Zakwan tido plak dah
Dapat jumpa Onyang esok pagi nya je la ;)

Balik kampung tu, sempat la tengok Maharaja Lawak Mega final
Untuk pengetahuan, tu la 1st time MamaZN tengok MLM, hahahah!
Sebab kat umah ni takde amik Astro Warna tu
Ok la, not bad gak lawak-lawak depa tu
Tapi masih tak paham lawak Jambu, huhu (sori!)
Tahniah pada Sepahtu, Shiro & Bocey!

Sabtu pagi tu bila bangun & tengok luar umah
Cuaca macam nak hujan tapi sebenarnya tak
 Gelappp jek
Berkabus, tebal plak tu!

PapaZN citer, dah lama tak rasa suasana berkabus tebal & sejuk camtu
Last masa dia kecik-kecik time sekolah rendah gitu
PapaZN mula la citer kenangan lama dia
PapaZN citer, suasana camtu la masa dia nak pi skolah rendah dulu
Pegi sekolah naik basikal
Cuaca plak kabus tebal, sejuk, gigil, haha!
Bila sampai sekolah, kaki seluar pun basah je disebabkan kabus tu
Kalau pakai cermin mata, memang kena lap la cerminnya tu sebab basah
 Kang tak nampak plak kan? Hihi ;)


Macam mendung nak hujan kan?  
Macam jerebu pun ye jugak... Tapi bukan sebenarnya



Memang sejuk!
PapaZN check suhu kat widget hp dia
Time tu 25 darjah celcius
Sejuk gak la tu kan banding dengan suhu biasa ;)

Suasana camni la yang kami penah rasa masa kat Cameron Highlands 2 tahun lepas
Wah! Lama dah tak jejak CH! =p
Masa pi KK, nak melawat Gunung Kinabalu tu pun jalan nak ke sana kabus tebal camni
Macam masuk dalam awan =p

Ni yang buat liat nak mandi pagi ni, hahahahaah!
Lagi-lagi la kat kampung PapaZN ni
Mandi dengan air kolah
Sejukkkkkkkkkkksss!




14 comments:

lia berkata...

wahhhh mandi air kolah ke... best nyer... wpon sejuk, kena jirus setimba terus segar kan...

eima berkata...

musim cuaca sejuk kot tp belah tmpt kite dah rasa gini skrg ni panas terik ... huhu trasa pijar pipi bila tghari kuar amik fahim tu ...

Axie04 berkata...

bestnyer. bln 5 ni joint trip ke cameron ke?

lieyalatif berkata...

betul tu nad...suasana kabus ni yg syok...sejuk je haaa...kat kg je rase suasana mcm nie.....sejuk die lain mcm...mencongkam kalbu gitu kakaakakakaakak....mmg liat nak bangun pagi kalo sejuk2 gini...

MizzTina berkata...

kt kg sy pun klu pg cenggini.. siap kuar asap dr mulut lg klu bercakap.. tp tiba tgh hari, terik jgn ckp la.. mandi peluh..

Chekgu Azrine berkata...

akk pun dah lama tak ke CH..last was 2009...huhu

Fiza Rahman berkata...

Bestnya klo dapat rasa suhu ni kat bangi...hehehe...Dah lama sangat tak hujan ni.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

terengganu aritu pun sejuk mcm kat CH,
nk mandi pagi kemain lg hazabbb..
hahahah

tp kulit sgt kering
mebi perubahan suhu mendadak kot
alya pun kena demam
acane nk duk oversea..
heheheh

msredcheesecake berkata...

kalau kat kpg suasana memang dah memang sejuk, tambah plak suhu skang selalu sejuk je... memang tanak mandi pagi la...hhee

lizz berkata...

Anak saya kalo blk kg mmg eksited jugak..tak sabo nak sampai bila dah sampai tertdokan...gitula kalo blk mlm...kemain nyaman suasana..kalo cuaca gini mmg sedap tdo nih...tambah mandi air kolak yg super sejuk tuh...mau gigil2

syawalsimpsons berkata...

adoi sekali windu ngan kampong mak kat kulim tu..mmmm...

Masya berkata...

klu kg original memang terasa sungguh sejukknya... masih x tercemar udara tu.. best jer kan... tp bab mandi jgn ckplah.. gigil owhhhh

:: Mrs.Eady :: berkata...

besttttt nyerrrrr....

Zura@Iwan berkata...

wahhh
suasana kg yg best ni nad
seronok ada kg cm ni kan

eh nk tnya..nad n hb mmg org teluk intan gk ke? poyo tul akak ni kan..br nk selidik...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...