06 Februari 2014

JJCM | 1st Time Makan @ Buner Kabana & Tandoori Naan House

Tak pernah tau pun kewujudan kedai ni
Sampai la kami nampak time lalu jalan tu
Lepas balik dari kenduri umah Ayu Sidratul Muntaha :)
Padahal dah biasa lalu kat jalan ni  
Cemane tah bleh tak perasan
Isnin baru ni kami saje nak try makan kat sini
Kot la sedap, bleh la bawak AtokNenekZN makan kat sini plak nanti
:)


Nama kedai nya 
Restoran Buner Kabana & Tandoori Naan House



Menu nya ala-ala makanan Arab & makanan India
Ada nasi mendy, ada beriyani, ada kebab, ada naan, ada puri
Ehhh, macam-macam la...
MamaZN pun tak berapa familiar sangat dengan nama-nama makanannya tu
:)





Kami order nasi beriyani kosong utk ZakwanNayli
Lawan ngan ayam tandoori
Sebab tu jek yang tak berapa pedas sangat, huhu!


Ayam tandoori RM8


Nasi beriyani RM7


MamaZN plak order Chicken Kebab RM12


PapaZN order Lamb Mendy RM18


Overall boleh tahan... Memang boleh datang lagi pasni
Tapi kena pastikan perut betul-betul lapar, huhu!
Sebab portion nya nampak je macam kecik
Tapi sangat mengenyangkan!
PapaZN jek berjaya abeskan makanan dia
MamaZN & ZakwanNayli dah tak mampuuuuu - kami tapau bawak balik =p

Takpun pasni kalu nak order, kena share-share, hehe

Kedai ni lokasinya kat Jalan Kapar, Klang
Dekat area Sementa kalu tak silap
Kalau dari arah Klang nak ke Kapar, kedai ni belah kiri 

Kot sesapa terlajak sampai ke mari, bleh la singgah kalu nak try, hikhik ;)


8 comments:

syawalsimpsons berkata...

mmg kenyang tu....kalo makan gitoo kan...nama kedai pon menarik

Adlin Mohamad berkata...

gi eyh wedding umah ayu
kita balik kpg hehehe

el berkata...

sedapnye meleleh leleh mak yung tgk nasi arab ni dah lama x pekena
ritu ada beli groupon x pergi pun lagi
adoiiiiiiiiiiiii laparrrrrrrrrrrrrrrrr

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya.

mamaarifakeem berkata...

Dap tuuu... jrg2 masuk area klang, g Gm klang baru ni pun bleh tersalah jalan, ngee.. tu pasal smpai lewat, kedai dh nk tutup..ahaks.. :P

Zura@Iwan berkata...

nad pegi ye kenduri rumah Ayu?

wahhh mkn nasi arab..
byk kan tgk ..mmg kena share2 mkn ni..

PUANSTOBERI berkata...

salah satu sbb akak tak suka makanan arab - portion dia byk, pastu tak pedas.. mmg jarang la makan. kalau ada pun sbb orang bagi kat ofis ni. nama nak g sendiri.. mmg takde ler..

Ibu Lala berkata...

Mmg sedap tandori naan ni. Selalu gak beli klw x de idea nak makan apa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...