18 Februari 2014

Celebrate Double Anniversary @ The Everly, Putrajaya :)

Anniversary perkahwinan yang ke-7 (2013) aritu 
Kami tak sempat nak ke mana-mana
Sebab PapaZN masih kerja di tempat lama
Masih bekerja shift, payah sket nak plan apa-apa
Bila PapaZN dah tukar tempat kerja baru awal tahun aritu
Baru la semangat sket nak buat perancangan ;)

Kebetulan pulak Ahad lepas genap 14 tahun perkenalan kitorang
Jadiknya kita celebrate double anniversary sekali gus la ;)
  Moh angkut anak-anak tido hotel 1 malam kat The Everly, Putrajaya ^_^

Kenapa The Everly? Kenapa tak pi PD ka, Melaka ka..?
Tah la, malas nak pi jauh-jauh, nak tido 1 malam jek pun
Pi dekat-dekat sudaaaaa
Saje nak bawak anak-anak tuko angin, haha
Lenkali la kot, kalu ada rezki lebih sket bleh pi jejauh sket :)


 Zakwan la paling hepi skali dapat dok hotel =p


Hari Sabtu bertolak kul 11 pagi
Hantar printer rosak ke Bukit Tinggi, Klang dulu baru gerak ke Putrajaya
Sampai sana dalam kul 12.30
Check in kul 2 ni, dah sudahhh
Tawakal je la, harap-harap dapat check in awal
Alhamdulillah, dapat :)


:)


Masa booked bilik secara online tu memang tak dapat nak bayangkan biliknya cemana
Sebab macam takde pun yang dishare kan website tu
Dah google pun tapi tak banyak
Jadiknya, berserah jek la bilik cemana dapatnya nanti
Amik pun bilik yang paling murah, haha!
Dah sesiap bawak toto, kot-kot kang tak muat plak tido 1 katil = 4 beranak =p


Tapi bila masuk je, vavavava..!
2 katil double! :)
Toto dok dendiam dalam kete, hihihi...


Kombinasi warna menarik! Suka sangat...
Warna ala-ala turqoise, grey & dark brown

Macam biasa, mesti la nak menjelajah bilik dulu sebelum buat apa-apa, haha!


Cam biasa la ;)


Simple jek ;)


Bilik air ok, not bad
Tapi takde la bath tub
No hal, takde masalah ;)


Yang best, iron & iron board tersedia dah
Tak payah susah-susah nak mintak lagi
Sejadah, hair-dryer, peti ais, peti keselamatan, suma ada ;)


Tengok, kan dah kata... 
Menyengih je :)


Rajin PapaZN kemas beg =p


Sebelum bertolak pagi tu, MamaZN sempat la masak-masak utk buat bekal ;)
Jimat sket ^_~
 


2 beg hitam & kuning tu memang khas utk makanan je, haha! 
Macam-macam dibawaknya =p


Lepas makan, rehat-rehat kejap
Tengok la budak sorang ni, kemain santai bagai 'landing' sengsorang :)


Disebabkan Alamanda sekangkang kera jek dengan The Everly ni
Moh le jenjalan kejap, haha!
Lagipun lama dah tak pegi Alamanda
Dengar cerita banyak perubahan, nak gak tengok ;)
Sebab dekat sangat, kami jalan kaki je 

Tak banyak perubahan sangat pun
Zakwan la sebuk nak masuk Toys R Us
Dok bertapa dalam tu jek punya la lama
Padahal takde beli apa-apa pun

Pastu pi minum jap kat food court
Zakwan ni satu peel dia bila bawak berjalan
Time tu la nak makan itu la, makan ini la
Ada bekalan yang dibawak tapi takmo makan
Nak jugak yang beli punya
Makan la nasi ayam dari takde makan langsung
Haih, Zakwan ni...!

Lepas makan trus gerak balik hotel semula
ZakwanNayli dah tak sabar nak mandi kolam plak! :)


Next movie dalam list Zakwan :)


 Bergambar jap kat sini sebelum balik bilik


Anak-anak pelik tengok gaya mak, haha!
Mak plak yang lebeyyy =p


Apa la yg penat sgt tu...



Tengok ni, gaya penat semacam jek
Padahal setiap masa berdukung
Dah tu takmo berdukung ngan PapaZN
Nak dengan mak nya jugak
Setiap masa ok! Bertabah je la dukung Nayli yang berat itewww, huhu!

19 comments:

MRS. K berkata...

huwaaa... tunggu 2 taon lagi kot baru dapat tgk wayang huhuhu

hepy anni dear

msredcheesecake berkata...

rajinnya bawak bekal... bagus biliknya semua complete dlm bilik kan...

syawalsimpsons berkata...

ORG YANG DEKAT PON TAK SAMPAI LAGI NI..KIKIKI..BEST, CANTIK GAK HOTELNYA

:: Mrs.Eady :: berkata...

nice :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

wahwahwahhhhh--
kemain lagi pi sambut anniversary ye
jeleesss niii
hahahha

btw, epi anniversary both of u
semoga kekal hingga ke syurga

haah, nayli nampak berisi laa
takpe nad dukung dia pun
blh mommie dia keep fit
tapi tangan awak berketul2 la urat dia..
tak yah angkat berat dh
heheheh

dalila berkata...

cantik jgk bilik hotel ni..

lia berkata...

makanan kat cni sedap kan... sbb penah p kursus kat c2...

JaSSNaNi berkata...

best gak tu.. dapat tido hotel.. sesekali kuar rumah kan..

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Suka juga kombinasi kaler tu.

Cho Zila berkata...

akak suka dekat2.. kalau jauh2tu kena lama sikit malas nak ambik cuti.. tu yang kawan opis pelik..
btw hoteltu dah bukak yerk.. boleh dicuba nantini...

Zura@Iwan berkata...

bestkn nad..
sekali sekala cuti2 tido hotel
wpon dkt betui tk..
rasa kelainannya..hehe

siap nad msk utk bekal lg.
save di situ..

cantik bilik hotel ni
nad amik yg family room ke?

eima berkata...

rate brape wei .. cam mahai je situ ..

lieyalatif berkata...

wow not bad gak hotel nye kan nad....tu laa mmg selalu usya2 kalo pi alamanda...ye la hotel ni sebelah alamanda jek kan....

hotel baru kan, dlm tu pun cantik jek...suke gak deco2 bilik die...nampak moden gitu...

*∽ IZAN ∽* berkata...

waaaa idea yg menarikkk!!!!! hotel baru tu sure serba serbi bau kedai lagikk! memang best la jadi antara tukang rasmi.

Anyway happy anniversarry ya Nad! Semoga terus dilimpahkan dengan rahmat dah kebahagiaan.
best sangat tu aktiviti bersantaiii tengok movie, shopping, travel pun dekat je jimat masa duk dalam ketaaa

zety berkata...

yg mmbacenye nipon tumpang sonok gak..best otel everly ni..dgr byk positif respon! happy anni nad!!

mamaarifakeem berkata...

Walaupun dekat, tp tetap namanya bercuti kan.. cam best jer.. :-)... macam mahai jer...
Adoooi geram nengok nayli..

Iela Fazielah berkata...

isy..xpernah tau ada hotel kat area situ..nak cuba la nnt..cer cite bape harga semalam hotel tu..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bestnye dpt celebrate anniversary kat hotel ye..takpelah wlu dekat, yg penting spt spent masa berkualiti dgn family..^_^..nway, sweeeetttt sgt gmbar nayli yg last tuh..hihhii

Wan Afzan berkata...

bgs jgk idea celebrate anniversary 1 mlm kt hotel. nk tiru lah. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...