07 Januari 2014

Sudah Bercampur Susu... No More Fully BF, Sobs...

2 Januari - tarikh keramat ni, kena catat buat kenangan, haha! =p
Nayli mula minum susu formula, huhu!
Dah takde la fully bf lagi
Susu Dutch Lady jadi pilihan - Sama macam abang Zack

Kebetulan hari yang sama Zakwan berorientasi tu
Petangnya Nayli demam
Sedih jek tengok muka dia bila tak sihat camtu
Jarang Nayli demam
Dan Alhamdulillah jugak Nayli ni jenis kalu demam tak berlarutan lama-lama

Masa terbaring tu tetiba jek Nayli sendrik yang mintak nak susu
Suakan 'syuma' (susu Mama) dia taknak - nak susu dalam botol
MamaZN pun buatkan jek la
Alhamdulillah, habes jugak la sebotol




Masa up kan gambar ni
Ramai yang ingat Nayli demam disebabkan mula minum susu botol, hehehe
Takkkkk
Nayli dah demam baru dia mintak susu botol :)

Makanya, secara rasmi Nayli fully bf selama 2 tahun 1 minggu
Lepas ni kena fikir pulak
Cemane nak 'putus susu' dengan Nayli
Jenuh memikior dah ni ;p

11 comments:

Gieyana berkata...

Bestnyer Nad..kak G dpt fully bf najlaa 4 bln jer psl demand lebih tinggi dr supply..try bg dutch lady tp cirit..so bg ss mcm kakak dia dulu. Enfalac..tp still sulam dgn ebm..sob2..

Eliss Mie berkata...

try sapu air garam. dia rasa payau2. works for nuha. nayla 6 bulan stop sendiri mngkin sbb darah tggi production susu kurang .

eima berkata...

teringat zaman zakwan nk putus susu dulu ... mcm2 cara zaman nayli dah ade dlm peyut die paham sendrik kan ... huhu

nayli demam sbb abg tak dak kat rumah sbnrnye ni kot

Chekgu Azrine berkata...

alhamdulillah..
dalam islam pun digalakkan bf til 2 tahun je kan..
tahniah ye sis

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum nad..
kalau akak la.. jenuh gak nak putuskan susu... time haikal dulu akak cakap nenen akak tertinggal kat ofis.. so bila balik keje je haikal tanya.. nenen? akak jawab ada kat ofis.. so lama2 haikal faham.. akak lak tanya dia.. mana nenen mama? haikal jawab tertinggal kat ofis.. kena minum susu botol lah.. hmmm kira akak lah susu haikal dulu genap 2 tahun.. :) hehehe..

Nafisa81 berkata...

kesian betul bila budak2 ni demam...lembek je...ilang senyum...ketawa...

mama lieyna berkata...

Oooo..gitulah kesahnya.. oklah tu, dia minta susu botol..senang sket urusan.. :-)
Akeem pun susu DL 123..

Fiza Rahman berkata...

Tahniah nad. Sedih tu nak weaning off.

el berkata...

anak2 el pun mnm dutch lady
alana el dulu takat 1thn 7bln je bf..insyallah nak bf gak yg k4 ni..amin

Masya berkata...

alhamdulillah allah permudahkan dah sampai masanya dia hisp susu botolkan.. tp selalunya klu x biasa minum dia jrg mintak nad.. rasenya nad blh kawal nayli dr minum susu botol.. maksudnya bila dia mintak baru nad bg .. mcm ni.. klu x mintak x pyh bg ...

ADEEYA berkata...

Besar dah Nayli.. Hehe lama tak berblog .. rindu pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...