27 Januari 2014

'Heavy Metal' Weekend!

Assalamualaikum
Selamat pagi! :)

Korang, cemane weekend?
Mesti macam-macam cerita kan?
Ada pi jenjalan, ada balik kampung
Ada yg kena kerja, ada yg dok umah je.. (-___-)"

Yg dok umah tu kami la salah satunya, haha!
Tak pernah-pernah hari Sabtu dok umah seharian
Sebab biasanya hari Sabtu la kami berjalan
Ahad baru dok umah sbb arini dah keje

Tp sebabkan Zakwan la
Kami terpaksa dok umah!
Asal ajak kuar berjalan,
Zakwan dah buat muka pastu marah-marah
Kang ugut dia, biar dia tinggal kat umah sorang-sorang
Menangis plak!

Last-last semua pun beralah demi Zakwan
Terutama mak dia ni, hukhuk
Layankan aje peel Zakwan tu

Kenapa Zakwan berkeras takmo keluar jenjalan?
Sebab satu ni la...
Grrrrr..!
Sebab kat channel Astro 617
Ada rancangan 'Heavy Metal Weekend!'
Ini bukan rancangan konsert heavy metal
Yang lagu bingit sampai nak pecah kepala tu tau! Haha
Tapi ni sebenarnya sempena ada movie Ironman & Transformers!
Dua hari berturut plak tu...
Sabtu - Ironman 1 & Transformers 1
Ahad - Ironman 2 & Transformers 2

Sebab ni la anak bujang sanggup taknak kluar dari umah
Walaupun dia sebenarnya 'kaki jalan' cam mak dia jugak! :P
Padahal citer tu dah berapa kali tgk daa...
Siap ada CD lagi, haha!
Penangan anak punya pasal...

Janji anak happy
Takbest plak kan kita nak kluar
Tapi anak muncung jek hihihi
Takpela... -___-

Kenapa tak kluar malam?
Hmmm, memang berhajat dah nak kluar malam
Ingatkan saje la nak jalan ke Uptown Shah Alam
Tapi bila malam, depa ni tido awal
9.30 dah light off dah
Tak kira weekdays atau weekend
Terus tak jadi nak kluar

Nak keluar sendiri kang tak syok gak
Sebab weekend kan masa bersama famili, hehe...

Bukan selalu pun camni
Asek jalaaaaan jek kan
Apa la salahnya dok umah plak
Tapi tu la, kalu dah mmg 'kaki jalan'
Bila dok umah dah rasa cam cacing kepanasan, hahahaha..! :P

Petang Ahad baru kluar p AEON Bukit Raja
Rasa cam pelik je tetiba
Bila tgk ramainya umat manusia
Sebab biasanya kami p pagi-pagi
Time banyak parking & orang tak ramai lagi, haha
Memang di luar kebiasaan la kiranya
Lawak plak rasa kikiki
Ehhh, lagipun kan nak dekat CNY
Ramai yang beli barang sbb nk raya :)

Orang lain yg raya
'Orang kita' plak yg ramaikan mall hihihi
Sama la yg menaip ni pun :P

Ok daa..!

Gmbr2 Heavy Metal Weekend
Heavy metalnya la hai
Siap fries ngan sosej - kudapan time tgk movie :)

18 comments:

Gieyana berkata...

Best gak tau skali skala lepak kt umah nad..;)

eima berkata...

fahim tk mo tgk pun cite tu wlupun mak die beria nk tgk ..... huwaaaaaaa

Fiza Rahman berkata...

PAtutlah ☺☺

el berkata...

igtkan zakwan layan konsert heavy metal taadi..wat suspen je hehe

syawalsimpsons berkata...

penangan kan ...zakwan punyer pasai papa n mama ikutkan je la yee

syawalsimpsons berkata...

penangan kan ...zakwan punyer pasai papa n mama ikutkan je la yee

:: Mrs.Eady :: berkata...

best jugak kan lepak gitu sekali sekala :)

mummy_ayu berkata...

sama...Ayu pun weekend nie..kat umah jer.

lieyalatif berkata...

hihihihi dok umah gak syok kan nad...alahai naik syok plak tgk budak2 ni lepak makan2 goreng2 sambil tgk tv heheheheh..... alah korang pun mmg selalu outing kan sesekali dok lepak umah gini best wooooo.....

adoi comel tgk si nayli tu la nad...makin tembam die!

Cik Jue berkata...

lepak kat rumah memang benda paling best...

Zura@Iwan berkata...

mmg best lepak rumah nad
relax..tk keluar duit kan..hehe

owhh ingt ada lagu2 rock tu..kekeke

bagus la zakwan..tk mau jln2 keluar rumah..sbb nk tgk rancangan heavy metal tu je..hehe

lia berkata...

ha3 mujur umah x de kuali lebey, kot x, kami pon kena memerap d rumah kekdahnyer... cter fav Amsyar gak tu...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

time ujan suke lepak kat umah..
hahaha..
lepak membuta namanya..
heheheh

Adlin Mohamad berkata...

hahaha oarah sib baik anak2 bukan kaki kartun kekekke ..
kami plak biasa jalan2 hari ahad sbb ahad kurang jem ..sabtu kan keje 1/2 day balik dh penat hehhe

mama lieyna berkata...

Demi abg zack, semua org sanggup berkorban..ihiks.. :-)
Syok jugaksesekali, lepak je kt rumah, lepak ramai2x..

Sidratul Muntaha berkata...

weekend kami gi spital
tgk abah sakit kat wad
gigih aqil,naik tangga sampai 8 tingkat..
gigih nak tgk atok sbb lift ramai orang nau...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

hehe...mmg lain macam kalo dh biasa keluar berjalan2 bersiar2 di hari ujung minggu tetiba dok terperukkk jer kat umah..adoii.

Gambar Nayli pandang kamera tu bkn main. Nampak dh mcm budak besar dh. Tpi bila tgk dia dok nampak pampers...baru tingat dia baby lagi, hahahaha...jgn marah naylie. Acik lona usik2 jer, ngee..

**nad, yg komen nad akiss suka tu...suka apa ye?? baca novel ke? Kalo baca novel...akiss lom minat lagi. Yg remaja dh baca novel yg akak pinjam tu...anak sedara akak baru masuk f1 tp badan dia besar dari akiss..besar dari akak ni dh, huhu.
Akiss ni tak sabar2 nak balik nk tgk baby kucing yg akak amek kat Selayang ari tu, keh..keh.

ch@ berkata...

Janji bersama family kak. Tak kisahla jln ke tak. Skali skala best jg buat yg di luar kebiasaan.
Nota: weekend kat rmh, biasa je utk kami di sini, ihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...