20 Januari 2014

'Maaf Mama, Saya Muntah Atas Telekung Mama...' =(

Rancangnya petang semalam nak bawak ZakwanNayli beriadah
Zakwan demam
Ingatkan nak kasi dia berpeluh sket
Masa mula-mula bagitau tu dah tengah hari
Excited Zakwan asek tanya, 'bila nak pegi, bila nak pegi...'
 Dan-dan tu Zakwan rasa segar bugar

Bila dah petang tu tengah bersiap-siap
Zakwan lemah balik, dah tak excited macam mula-mula tadi
Tapi kami pegi la jugak sebab dah janji kan
Nanti dia tuntut plak
Lagipun, Nayli dah dok tertunggu-tunggu depan pintu - tak menyempat kekdahnya

Masuk je kereta, Zakwan dah terbaring kat belakang
Tak lama pastu terus tertido
Amik kesempatan, hihi

Sekejap jek pun, tak lama pastu kami balik
Otw balik Zakwan termuntah dalam kereta
Terkena telekung yang PapaZN jadikan selimut utk Zakwan
Sebab nak bersihkan Zakwan, PapaZN berentikan kereta kat tepi jalan - emergency!

Sedih sangat bila dalam keadaan demam tu 
Zakwan masih dok mintak maaf je
'mintak maaf mama, saya muntah atas telekung mama...'
Sebak kejap =(

MamaZN mampu jawab,
'takpela, Zakwan tak sengaja... bukan Zakwan saja-saja nak muntah pun'
Dalam hati Allah jek la yang tau hibanya rasa, huhu!
MamaZN jawab jugak apa yang Zakwan cakap tu
Sebab takut kang kalu senyap je Zakwan ingat kita marahkan dia pulak
Tak sampai hati kot nak marah-marah dalam keadaan dia camtu
Bukan sengaja pun kan... (-_____-)


 
Moga ZakwanNayli cepat sehat & aktif macam biasa =/


Nayli plak minggu lepas dia cherry berry
2-3 hari jugak la kenanya - on off plak tu
Lesu jek badan dia
Harap cepat la Nayli ok
Buntu dok pikir Nayli tersalah makan apa, huhu!

Harap ZakwanNayli cepat-cepat baik
Biar aktif macam biasa
Sunyi pulak bila tak dengar depa bergaduh
Huhu...


Takpela, dugaan untuk makpak ZakwanNayli ni
Belajar utk lebih bersabar dan tabah melayan kerenah anak-anak sakit
Kalau kita rasa kita susah sangat, sebenarnya ada lagi yang lebih susah kan?
In shaa Allah akan hadapi semua dengan senyuman ^_^

Doakan ye kawan-kawan!


15 comments:

lieyalatif berkata...

alahai sweet sgt nad..zakwan ni mmg matang dari usia die....in sha Allah zakwan ni anak yg baik dan mendengar kate nieh....

cepat sembuh yeak hensem boy...musim skrang ni nad....demam yg menjangkit2...mcm lieya ritu laa...mule si mia kene lepas tu lieya, lepas tu mija lepas tu dayyan...papa jek kebal heheheeh

CaDLyNN berkata...

ala siannye..
get well soon

Falsya berkata...

Alahaiii sayu je kite baca..kesian zakwan..cpt2 sembuh ye..

Masya berkata...

zakwan buat sy sebak jugak tau .. anak yg baiklah zakwan ni... cair dibuatnya, pada² tak sihat tu kan..moga cepat sembuh.

lizz berkata...

kesian zakwan...moga cepat sembuh yek...biasala anak2 kalo tak sihat kalo diajak ke taman main dan2 tu dia ceria...zakwan tak larat sangat tu...tu yang dia tertido

lia berkata...

semoga cepat sembuh ya... susah hati kalau anak2 sakit...

mummy_ayu berkata...

ala siannya ..moga2 Abg Zakwan & nayli cepat sihat spt biasa..

so sweet la Zakwan, kalau Ayu pun touching gak tu.. :-)

Iela Fazielah berkata...

alahai..bagus zakwan.... walau benda kecil..tp pandai mintak maaf

kayyana berkata...

alahai.. sebak jugak aunty ni zakwan.. bile baca ayat zakwan rasa mcm nak join mama awak je nangis.. hehehe.. kak, kalau anak anak asyik muntah dan cerry berry better bawak g hosp terus tau sebab one of my friend anak anak dieorang kene rotavirus.. harap harap taklah.. cepat sembuh ye abg zakwan

Zura@Iwan berkata...

sebak gk kak nad
zakwan budak baik..
dia masik say sorry dlm keadaan dia demam tu..

nayli pon tk sihat ye nad
sakit anak2 ni ujian utk kita sbgi ibubapa kan..supaya lebih bersabar kan..

neway...semoga zakwanayli cpt sembuh ye...ameen..

Cho Zila berkata...

alahai nak buat camnerkan.. dia tak sihatkan.. sebenarnya bukan boleh marahkan anak sesangat... akak tengok famili adik akak memang jenis mak bapak tak reti nak angkat suara kat anak ... anak2 sejukjer hati memandang... lagi2ler kalau sakit takkan nak marahkan...

LYAfrina berkata...

siannya zakwan..moga cpt sembuh ye..
asya pon demam.. tp mujur x melarat kali ni

mama lieyna berkata...

Hu.... dpt bygkan zakwan yg mintak maaf tu.. dia mmg soft spoken...mmg hiba dibuatnya kita sbg mak kan... get well soon dear :(

Fiza Rahman berkata...

Alahaiii zakwan. Bagusnya kamu. Touching membacanya. Smoga ZakwanNayli cepat sembuh.

Sweetmama berkata...

hopefully zakwan n nayli dah semakin sihat hendaknya hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...